Serwis aparatow ul Grabowskiego 8 Krakow UWAGA!
Przestrzegam przed korzystaniem z uslug Serwisu Sprzetu Fotograficznego na ulicy Grabowskiego 8 u pana J. Gawlika. Zostalam oszukana, zanioslam aparat znajomej z uszkodzonym spustem migawki do tego punktu z zapytaniem czy da sie to naprawic i ile wynioslby koszt naprawy? Uslyszalam odpowiedz ze do 400zl. Poniewaz kolezanka liczyla ze koszt nie bedzie przekraczal 250zl wiec powiedzialam ze sie z nia skontaktuje i dam mu odpowiedz czy sie decyduje na naprawe czy nie. Fakt glupio zrobilam ze nie zabralam aparatu, zostawilam w serwisie ale umowa byla wyrazna, nastepnego dnia daje mu odpowiedz i wtedy albo naprawia albo oddaje zepsuty aparat.
Kolezanka sie nie zgodzila ale okazalo sie ze pan juz aparat naprawil i zada sobie 350zl za naprawe lub moze oddac popsuty aparat ale i tak musze zaplacic 250zl za ekspertyze. Na moje slowa, ze nie tak sie umawialismy i zapytanie dlaczego nie wspomnial wczesniej o zadnej ekseptyzie uslyszalam odpowiedz ze nie powinnam zostawiac aparatu w punkcie. Fakt moze i nie powinnam ale do tej pory nigdy nie mialam problemow bo zawsze trafialam na uczciwych uslugodawcow, co uspilo moja czujnosc.
"Serwis" Naprawa Sprzętu Fotograficznego
ul. Grabowskiego 8
31-126 Kraków
Odp: Serwis aparatow ul Grabowskiego 8 Krakow UWAGA!
Widać robota im się pali w rękach i nie toleruja zepsutego towaru zalegajacego na półkach przez cała dobę.:roll:
Duże serwisy typu np. Canon czy Toshiba w moich stronach zwykle biora coś za "otwarcie obudowy", zwykle w przedziale $35 do $135, ale nie naprawiaja bez potwierdzenia, chyba, że naprawa jest drobna (czyli tania).
Mniejsze sa nawet lepsze i nie biora zupełnie nic bez zgody na konkretna sumę za naprawę. Np. tydzień temu zaniosłem laptoka do lokalnego biznesu i kiedy zadzwonili po dwóch dniach po "ekspertyzie" zrezygnowałem z naprawy, bo była nieopłacalna. Zapłaciłem 0$.
Ciekawe, że tak samo wśród mechaników samochodowych nie ma zwyczaju pobierania opłat "za otwarcie maski" i w razie braku zgody na cenę naprawy nic się nie płaci. Natomiast hydraulicy, klimatolodzy, czy serwisanci od AGD zwykle biora "za dojazd"( i ekspertyzę oczywiście).:? Z kolei dentyści i lekarze w razie rezygnacji z zabiegu....
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Z kolei dentyści i lekarze w razie rezygnacji z zabiegu....
Dentysci i lekarze biorą za wizytę, nie za WYLECZENIE, ale to inny temat... ?
ciekawe, co się dokładnie z tym spustem migawki
podejrzewam, że ten feler można było usunąć samodzielnie (był już taki wątek na CB)
Dalszy ciag tej historii byl taki, ze po wczorajszej niezbyt uprzejmej wymianie zdan przez telefon poszlam dzisiaj odebrac zesputy aparat (nie zamierzając placic za żadna tzw ekspertyze). P Gawlik przyznal ze troche się pospieszyl z ta naprawa i w ostateczności powiedzial zebym zaplacila tyle, ile na wstepie poinformowalam go ze znajoma jest w stanie zaplacic za naprawe. Zaplacilam wiec 250 zl ale na szczescie nie za zadna eksertyze tylko za naprawiony sprzet - gwarancja 3 miesiace. Byc moze opinie na necie zrobily swoje, a byc moze facet jednak jest w porzadku, tylko malo przewidywalny naprawiajac cos jeszcze przed wyrazeniem zgody.
Cytat:
Zamieszczone przez
szinuja
Przestrzegam przed korzystaniem z uslug Serwisu Sprzetu Fotograficznego na ulicy Grabowskiego 8 u pana J. Gawlika
A nie jest zbyt emocjonalna ta opinia,szczególnie ,że jesteś pośrednikiem ?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
szinuja
byc moze facet jednak jest w porzadku
Być może jako klient (kobieta i technika :roll: ) niedokladnie określiłaś cel i zakres napraw.
IMHO:
za ten napad ,broniłbym pana naprawiacza.
Pewnie przepsikal izopropanolem i skasowal 250zl xD
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
tydzień temu zaniosłem laptoka do lokalnego biznesu i kiedy zadzwonili po dwóch dniach po "ekspertyzie" zrezygnowałem z naprawy, bo była nieopłacalna. Zapłaciłem 0$.
To już polityka"firmy" ,uważam ,że każda "operacja" na sprzęcie od otwarcia po test powinna być płatna.
Nie wiem jak to wyglada za granicą ,
ale w Polandzie popularne jest wszelkiej masci cwaniactwo.
Np: klient pyta mechanika o koszt naprawy:
mechanik rzeźbi 15-20 minut o określa cenę ok 800PLN.
Klient mówi ,nie dziekuję - nic nie płaci,jedzie do nastepnego warsztau i bez ogródek mówi :
w A chcieli 800 ,jak zrobicie za 600 to zostawie do naprawy.
Samo się nic nie robi.A za : nie dziękuję ,żadna firma ,nawet mikro się nie utrzyma.
Tak samo miałem z tymi syfiarzami:
Foto-Service
Fleszarowej-Muskat 3
81-589 Gdynia
Gadka o że naprawa wyniesie 200zł. Po naprawie powiedzieli że 400zł.
I z mordą na mnie że jak nie chcę zapłacić to obiektyw zostaje u nich.
Jeżeli koleżanka powiedziała żeby nie ruszać to znaczy NIE RUSZAĆ. I nie brońcie cymbała.
Po prostu chałturnik i tyle.
Co do mechanika czy lodówkarza czy kogokolwiek innego.
Jak coś nie gra to najpierw pytam czy diagnoza jest za friko.
Z reguły tak. Więc nie ma kłopotu.
Wydaje się że w serwisie na żytniej diagnoza jest bezpłatna i tyle w temacie.