Test 400D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tethra
    Zablokowany
    • 2007
    • 7

Kolekcjoner, czy o coś takiego Ci chodziło?

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez tethra
      Kolekcjoner, czy o coś takiego Ci chodziło?
      Nie. To jest JPG .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• tethra
        Zablokowany
        • 2007
        • 7

Pudło i słabe oko - to jest RAW :-)

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

ooo to nasze forum obsluguje RAW ???

Komentarz

• arra
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1023

Zamieszczone przez Kolekcjoner
            Nie. To jest JPG .
            Nie wazne co to jest wyglada zalosnie, przynjamniej na moim LCD. Od takich cyfrowych artefaktow nalezy sie trzymac z daleka.

www.pbase.com/arra
            R1+5D2
            Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Pudło i słabe oko - to jest RAW :-)
              Choroba nie wiedziałem, że moja Opera wywołuje raw-y . Ale teraz już wiem także dzięki .
              Aaa i jeszcze jedno - noszę okulary .
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• tethra
                Zablokowany
                • 2007
                • 7

Kolekcjoner, jeśli zaspokoiłeś już swoją potrzebę błyśnięcia subtelnością dowcipu, to wracając do meritum sprawy: jak Ci się widzą szumy na tym samplu, iso 1600?

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Kolekcjoner, jeśli zaspokoiłeś już swoją potrzebę błyśnięcia subtelnością dowcipu, to wracając do meritum sprawy: jak Ci się widzą szumy na tym samplu, iso 1600?
                  NIczego nie zaspokoiłem, a ty sprowadziłeś dyskusję do przytyków osobistych co mi się nie podoba . Gratuluję startu na forum .
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

NIczego nie zaspokoiłem, a ty sprowadziłeś dyskusję do przytyków osobistych co mi się nie podoba . Gratuluję startu na forum .
                    A ty ta dyskusje kontynuujesz na takim poziomie zamiast nie karmic . Proponuje skonczyc tu i teraz, albo przeniesc sie z takimi dyskusjami na priva, zeby nie zostac przeniesionym do Pralni.

Komentarz

• tethra
                      Zablokowany
                      • 2007
                      • 7

Nie wiem o jakim karmieniu mówicie, przedstawiłem sampla, poprosiłem o opinię odnośnie sampla - czy poziom szumu na iso 1600 jest akceptowalny. W odpowiedzi, miast merytorycznej dyskusji, usłyszałem dziecinne kpiny "Choroba nie wiedziałem, że moja Opera wywołuje rawy" etc., co akurat mnie się nie podoba. Więc jeśli obrażeni i zwolennicy teorii spiskowych nie chcą uczestniczyć w rozmowie, to może ktoś inny wypowie się o samplu, wywołanym z RAW-u i poziomie szumów.

Komentarz

• remol71
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 371

Nie wiem o jakim karmieniu mówicie, przedstawiłem sampla, poprosiłem o opinię odnośnie sampla - czy poziom szumu na iso 1600 jest akceptowalny. W odpowiedzi, miast merytorycznej dyskusji, usłyszałem dziecinne kpiny "Choroba nie wiedziałem, że moja Opera wywołuje rawy" etc., co akurat mnie się nie podoba. Więc jeśli obrażeni i zwolennicy teorii spiskowych nie chcą uczestniczyć w rozmowie, to może ktoś inny wypowie się o samplu, wywołanym z RAW-u i poziomie szumów.
                        Wczoraj odebrałem z labu kilka zdjęć 20x30 i 25x38. Najwieksze robione specjalnie przy ISO1600 w celu sprawdzenia mozliwości. Wyszło rewelacyjnie i nie jest to rewelacyjnie jak na 1600, tylko w skali bezwzględnej. Używałem obiektywu 50mm 1.8 II Made in China. Jestem bardzo zadowolony z tych odbitek, iso1600 jest absolutnie w pełni użyteczne. Wszystkim fotografującym życzę zadowolenia ze swoich zdjęć, onanistom sprzętowym życzę zadowolenia ze sprzętu.

Pozdrawiam

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Pojawił się test 400-setki na optyczne.pl.
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• remol71
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 371

Pojawił się test 400-setki na optyczne.pl.
                            http://www.optyczne.pl/index.php?tes...st_ap=36&roz=1
                            Szczera prawda w tym teście.

Komentarz

• kris75
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 413

w zasadzie to potwierdza tylko to, co pisaly inne serwisy
                              ________
                              Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
                              Immanuel Kant

Komentarz

• remol71
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 371

Zamieszczone przez kris75
                                w zasadzie to potwierdza tylko to, co pisaly inne serwisy
                                Można by to tak ująć, jednak tylko testy na optyczne.pl uważam za miarodajne.

Komentarz

Pracuję...