Filtry polaryzacyjne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szycho
    Początki nałogu
    • 2006
    • 350

Zamieszczone przez maxtor
    Witam,
    Poradźcie jaki CPL wybrać: Heliopan ES (2 powłoki) czy Marumi DHG (8 powłok).

pzdr
    Marumi
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• elvis700
      Bywalec
      • 2006
      • 107

Fociłem troszkę przez weekend nowym nabytkiem no i bez polarki się nie da, więc polecam wszystkim którzy focą przy plalacym słońcu.
      Wybrałem Hoye HMC Super (Czarna) 77mm, jeżeli chodzi o czyszczenie to dla mnie łatwiej wyczyścić hoye niż uv marumi !!! więc opinie na temat trudności z czyszczeniem sa wyssane z palca.

Pozdrawiam i polecam hoye, ale gdybm miał wieksze fundusze to pewnie heliopan.

Pozdr
      Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 II; Canon 70-200 2.8 ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzej

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Zamieszczone przez elvis700
        (...)
        Wybrałem Hoye HMC Super (Czarna) 77mm, jeżeli chodzi o czyszczenie to dla mnie łatwiej wyczyścić hoye niż uv marumi !!! więc opinie na temat trudności z czyszczeniem sa wyssane z palca.

Pozdrawiam i polecam hoye, ale gdybm miał wieksze fundusze to pewnie heliopan.

Pozdr
        Opinie o czyszczeniu filtrów Hoya wynikają z doświadczeń z ich używania .
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• elvis700
          Bywalec
          • 2006
          • 107

Zamieszczone przez Kolekcjoner
          Oki, sorki

Napisze może tak, wersje Hoya HMC Super Slim czyści się dobrze a może nawet lepiej niż UV Marumi którą posiadam.

Pozdr
          Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 II; Canon 70-200 2.8 ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzej

Komentarz

• Robson01
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1574

Podpisuję się pod tym stwierdzeniem obiema ręcami
            Canon
            Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Zamieszczone przez elvis700
              Napisze może tak, wersje Hoya HMC Super Slim czyści się dobrze a może nawet lepiej niż UV Marumi którą posiadam.
              Paproszki rzeczywiście usuwa się bardzo łatwo, gruszką lub pędzelkiem do nakładania pudru, gorzej z tłustymi śladami paluchów i plamkami po kropelkach wody
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Grrr... czyszczenie Hoyi... nawet mi nie przypominajcie (powinno się dać coś wyszukać na forum, słowo kluczowe: "Ludwik" )
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• elvis700
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 107

a może producent wymienił warstwy refleksyjne na mniej wrażliwe pod względem brudu i czyści się lepiej.
                  Bo innej przyczyny nie widzę, dalej ostro twierdzę że nie ma porównania z czyszczeniem np. z uv marumi.

Pozdr

Komentarz

• grzanka
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 244

a co z b+w slim mrc ?? mam i nie zamienil bym na zadna hoje

Komentarz

• fICHU
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 200

ja wlasnie odebralem nieslim B+W 77mm MRC KSM...
                      czyszczenie to masakra. poddalem sie.
                      teraz jestem w robocie, w domu zabiore sie jeszcze raz za to...
                      z na NC nie bylo takich odlotow.
                      7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
                      Mój śmietnik

Komentarz

• Bonku5
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 280

A możecie polecic który lepszy z tych polarków?

-B+W POL-CIR NC 67 mm - 249pln
                        -HOYA HMC Super 67mm - 259pln
                        -MARUMI CPL DHG 67mm - 282pn (to już max ile mogę przeznaczyć)

Chyba że jeszcze coś za ok 250pln alternatywnego??

Najchętniej bym wybierał z pośród dwóch pierwszych, no chyba że ten ostatni o wiele lepszy..

A jak do tego wszystkiego miała by się np szara seria Hoya.. odrazu dodam że nie mam szkiełka z serii L

Komentarz

• szycho
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 350

Zamieszczone przez Bonku5
                          A możecie polecic który lepszy z tych polarków?
                          -B+W POL-CIR NC 67 mm - 249pln
                          -HOYA HMC Super 67mm - 259pln
                          -MARUMI CPL DHG 67mm - 282pn (to już max ile mogę przeznaczyć)
                          ...
                          Z tych trzech mam ostatni. Nie narzekam, wręcz jestem happy
                          EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
                          www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Bonku5
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 280

a jak ta szara seria w stosunku do pozostałych? cena jest znacznie niższa bo 170pln..

Komentarz

• Premislaus
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 94

Mam zamiar kupić polara. Zastanawiam się nad Hoya PRO1 Digital. Czy ktos może coś o nich powiedzieć ? Oczywiście poza trudnościami z czyszczeniem ?:-)
                              Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Komentarz

• MacGyver
                                Cenzor
                                • 2006
                                • 7043

Zamieszczone przez Premislaus
                                Mam zamiar kupić polara. Zastanawiam się nad Hoya PRO1 Digital. Czy ktos może coś o nich powiedzieć ? Oczywiście poza trudnościami z czyszczeniem ?:-)
                                Mam, używam, jest OK. Po prostu porządny polar ze sensowne pieniądze.
                                Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...