Routlaw bierz Hoyę będziesz zadowolony.
Filtry polaryzacyjne
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
he, he, bierz marumi - będziesz jeszcze bardziej zadowolony ;-)Zamieszczone przez BigmarRoutlaw bierz Hoyę będziesz zadowolony.
ja wziąłem - wiedząc, że CPL'em nie robi się każdej fotki - najtańsze marumi dwie powłoki bez slima i DHG (za 130 zł fi=58.) i polaryzuje okay, strata światła w normie, nie winetuje (nawet na kicie 18mm) itp. itd. a z osłoną p.słoneczną można sobie poradzić, w najgorszym przypadku na czas fotek z CPL osłonę zamontujesz odwrotnie.
poniżej przykłady - obie fotki z założonym CPL (marumi), tylko w róznych "pozycjach":
Ostatnio edytowany przez mxw; 2269.pozdro.,
m.
Oto wycinek oferty sklepu Fotoraj:
Hoya polaryzacyjny kołowy HMC 77......................297.00
Hoya polaryzacyjny kołowy Pro 1 Digital 77............310.00
Hoya polaryzacyjny kołowy Super HMC 77..............401.00
Hoya polaryzacyjny kołowy SUPER HMC Pro 1 77......545.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy 77...........................302.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy slim 77......................414.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy WPC 77.....................511.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy MC slim 77.................593.00Komentarz
-
B&W Polaryzacyjny kołowy Käsemann Slim 77 E MRC PROMOCJA!!! 550.00Zamieszczone przez RoutlawOto wycinek oferty sklepu Fotoraj:
Tego na pewno nie bedziesz zalowal 8)Komentarz
-
WPC,MC i DHG kupisz w Raysfoto w Poznaniu (niezwykle symatyczna obsługa, pełny pofesjonalizm).Cena (ostatni cennik ktory mam sprzed około 2 m-cy) za WPC 77 i MC slim 77 (również DHG) to 391 zł a nie 511 zł lub 593. Myślę - tak na marginesie - że różnicy jakościowej pomiędzy bardzo dobrymi filtrami nie zauwazysz natomiast możesz zauważyc róznicę w trakcie ekspoloatacji (np. Marumi bardzo dobrze się czyści)Zamieszczone przez RoutlawMarumi Polaryzacyjny kołowy 77...........................302.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy slim 77......................414.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy WPC 77.....................511.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy MC slim 77.................593.00...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...Komentarz
-
-
RaysFoto Hurtownia i sklep ul. Mylna 25 lok. 6,Zamieszczone przez RoutlawMa ktoś może jakiś nowszy cennik Raysfoto? bo ich strona mi sie nie otwiera a najnowsze jakie cenniki mam sa z marca...
60-856 Poznań tel./fax: 061 8480 656,
tel. kom. 509 460215, 509 590100 e-mail:
[email protected]
jako, iż w tym tygodniu chcę nabyć polar na 77 mm zadzonie do nich i dam cynk o cenach.
a.cood [czyt. kud]
http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641Komentarz
-
-
byłem zdecydowany na hoye hmc super77 (400 zł to górna ranica jaką chcę dac za filtr) ale teraz to już sam nie wiem. wiem tylko, że musi to byc filtr w wersji slim. i fajnie by było gdyby jednak dało sie na niego zakładać dekielek.Zamieszczone przez Routlawhmm może przy zakupie dwóch na raz dadzą rabacik jakiś? A jaki Ty chcesz kupić?
a.cood [czyt. kud]
http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641Komentarz
-
@Routlaw - ceny w rays sie nie zmienily. Jezeli nie mozesz sie dostac do cennikow, daj znac, podesle
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
a ja mam pytanie odnosnie B+W srednica 67, mam juz pozakladane filtry UV (nie slim!) czy teraz zalecicie dokupic wersje slim polara czy zwykla? bede tego uzywal z tymi dwoma obiektywami co w podpisie... jezeli nie bede widzial roznicy to po co przeplacac ;-)
ps. a ile kosztuje marumi 67?Komentarz
-
Z ostatniego cennika który mam (wygląda na to że wciąż aktualny):Zamieszczone przez c42ps. a ile kosztuje marumi 67?
1. polar kołowy slim - 223 zł
2. WPC, MC, DHG, - wszystkie po 287 zł
Oczywiście ceny brutto...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...Komentarz
-
Pare minut temu dostałem cennik Marumi z Raysfoto. Dla średnicy 67 wygląda to tak:Zamieszczone przez c42ps. a ile kosztuje marumi 67?
Polaryzacyjny kołowy 164,00
Polaryzacyjny kołowy MC 254,00
Polaryzacyjny kołowy - pierścień SLIM, jedno-gwintowy 223,00
Polaryzacyjny kołowy MC - pierścień SLIM, jedno-gwintowy 287,00
Polaryzacyjny kołowy WPC- pierścienie SLIM, dwu-gwintowe 287,00
Polaryzacyjny kołowy DHG - SLIM dwugwintowy 287,00Komentarz
-
z powyższych podanych mam wersję WPC slim, pozostaje mi jedynie polecić..Komentarz
-
Czy na ogniskową 28mm przy cropie 1.6 (350D) potrzebuję wersji slim, czy wystarczy zwykła? A na obiektyw kitowy 18mm?Komentarz

Komentarz