CFast padł

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • the.watcher
    Coś już napisał
    • 2009
    • 67

CFast padł

Sandisk CFast 64GB, dodawany przez Canona w gratisie do aparatu, padł mi przy trzecim zleceniu
    Nie mam na kartę żadnych papierów, przyszła kurierem zza granicy.
    Canon nie chce jej wymienić, odsyła do Sandiska.
    Sandisk chce dokument zakupu/gwarancję.

Miał ktoś z Was taką sytuację? Naprawiał/wymieniał sprzęt z gratisu, bez papierów?
  • becekpl
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 4318

Odp: CFast padł

no ale przeciez masz papiery na aparat, to tam i bedzie ze w komplecie byla karta, prawda?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Tom77
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2875

Zamieszczone przez the.watcher
      Sandisk CFast 64GB, dodawany przez Canona w gratisie do aparatu, padł mi przy trzecim zleceniu
      Nie mam na kartę żadnych papierów, przyszła kurierem zza granicy.
      Canon nie chce jej wymienić, odsyła do Sandiska.
      Sandisk chce dokument zakupu/gwarancję.

Miał ktoś z Was taką sytuację? Naprawiał/wymieniał sprzęt z gratisu, bez papierów?
      Reklamuj w sklepie w którym dokonałeś zakupu

--- Kolejny post ---

To był gratis czy komplet ?

Komentarz

• kmeg
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 1535

^^ Gratis/Promocja Canona - wycinales kody z pudełka i robiles zgłoszenie podobne do cash-back, karta + czytnik przyjeżdżała bezpośrednio z Holandii. Faktycznie na rachunku / fakturze nic o niej nie ma...
        Ostatnio edytowany przez kmeg; 27712.
        Galeria na CB
        http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• the.watcher
          Coś już napisał
          • 2009
          • 67

No niestety, na fakturze jest tyle:

Śladu po karcie
          Zarejestrowałem się na jakiejś stronie, gdzie też nie ma żadnych konkretów nt samej karty.
          Chyba trzeba będzie Canona postraszyć jakimś rzecznikiem (jeśli to w ogóle na nich zadziała)
          Myślałem, że ktoś już przetarł takie ścieżki...

Komentarz

• Tom77
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2875

No niestety, na fakturze jest tyle:

Śladu po karcie
            Zarejestrowałem się na jakiejś stronie, gdzie też nie ma żadnych konkretów nt samej karty.
            Chyba trzeba będzie Canona postraszyć jakimś rzecznikiem (jeśli to w ogóle na nich zadziała)
            Myślałem, że ktoś już przetarł takie ścieżki...
            Na dowodzie zakupu nie ma karty pamięci, był to gratis. Gwarancja to dobrowolne świadczenie, tutaj nikt ci na karte nie udzielił gwarancji wiec teoretycznie nie ma na nią gwarancji. Więc albo dobra wola sklepu, albo reklamacja z tytułu niezgodności towaru z umową albo reklamacja u producenta

Komentarz

• the.watcher
              Coś już napisał
              • 2009
              • 67

Gwarancja producenta jest uznaniowa i zależna od producenta... Jednak dla tego produktu gwarancja jest "life-time", jedyny problem to niemożność udowodnienia w jaki sposób weszło się w jego posiadanie.

Swoją drogą jest coś takiego jak rękojmia, rozumiem że produkt w gratisie, ale powinien być pełnowartościowy, a nie jest. Padł przy trzecim użyciu po dwóch m-cach od zakupu.

Canon odpada (przynajmniej po dobroci), sklep odpada (bo nie ma obowiązku), zostaje mi jeszcze Sandisk (support zagraniczny, w PL nie ma), gdzie trudno coś załatwić ale jeszcze raz spróbuję :-|

Komentarz

• arkosol
                Coś już napisał
                • 2005
                • 97

Ja mam na fakturze razem z aparatem, na kwotę 1PLN. Będzie gwarancja?

Komentarz

• Tom77
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2875

Gwarancja producenta jest uznaniowa i zależna od producenta... Jednak dla tego produktu gwarancja jest "life-time", jedyny problem to niemożność udowodnienia w jaki sposób weszło się w jego posiadanie.

Swoją drogą jest coś takiego jak rękojmia, rozumiem że produkt w gratisie, ale powinien być pełnowartościowy, a nie jest. Padł przy trzecim użyciu po dwóch m-cach od zakupu.

Canon odpada (przynajmniej po dobroci), sklep odpada (bo nie ma obowiązku), zostaje mi jeszcze Sandisk (support zagraniczny, w PL nie ma), gdzie trudno coś załatwić ale jeszcze raz spróbuję :-|
                  Karta w aparat i reklamuj w sklepie komplet, kupiłeś aparat z kartą i ma działać.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez arkosol
                  Ja mam na fakturze razem z aparatem, na kwotę 1PLN. Będzie gwarancja?
                  A dostałeś gwarancję na kartę ?

Komentarz

• arkosol
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 97

Zamieszczone przez Tom77
                    A dostałeś gwarancję na kartę ?
                    Nie, tylko faktura.

Komentarz

• davinci
                      Dopiero zaczyna
                      • 2012
                      • 26

[QUOTE=
                      Myślałem, że ktoś już przetarł takie ścieżki... [/QUOTE]

Postrasz urzędem skarbowym . Na jakiej podstawie wydali Ci tą kartę ( W-z, faktura ) ?? .Karta ma jakąś wartość w tym podatek Vat ktoś go musi zapłacić nie ma nic za darmo

W dobie "dobrej zmiany" zajmą się na pewno nawet Canon Polska
                      http://www.paweldawid.pl/

Komentarz

• kmeg
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 1535

^^ Przesyłka szła z Holandii i nigdzie Canon Polska tam nie było. Nie wiem wiec co Polski US będzie miał do tego, gorzej jak się zainteresuje osoba obdarowana karta i czytnikiem za ponad 1000 zł.
                        Galeria na CB
                        http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• Tom77
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2875

Zamieszczone przez davinci
                          Postrasz urzędem skarbowym . Na jakiej podstawie wydali Ci tą kartę ( W-z, faktura ) ?? .Karta ma jakąś wartość w tym podatek Vat ktoś go musi zapłacić nie ma nic za darmo

W dobie "dobrej zmiany" zajmą się na pewno nawet Canon Polska
                          Wystarczy dokument wewnętrzny, to był jego koszt a nie przychód

Komentarz

• janhalb
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 325

Zamieszczone przez Tom77
                            Karta w aparat i reklamuj w sklepie komplet, kupiłeś aparat z kartą i ma działać.
                            No przecież napisał, że NIE kupił razem z aparatem, tylko dostał później, w ramach gratisu po spełnieniu warunków promocji…

A może zasugeruj Sandiskowi, że podzielisz się opinią o postawie firmy na forach fotograficznych i w mediach społecznościowych? To czasami świetnie działa. No bo co w końcu, kurczę blade (że zacytuję klasyków): dostajesz kartę z dożywotnią gwarancją, która psuje się po trzecim użyciu, a oni nie chcą wymienić, bo nie masz papierka… Koszty takiej karty (razem z wysyłką) to dla nich pikuś (Pan Pikuś!) w porównaniu ze złą prasą, którą możesz im zrobić.
                            Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Komentarz

• Tom77
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2875

Zamieszczone przez janhalb
                              No przecież napisał, że NIE kupił razem z aparatem, tylko dostał później, w ramach gratisu po spełnieniu warunków promocji…

A może zasugeruj Sandiskowi, że podzielisz się opinią o postawie firmy na forach fotograficznych i w mediach społecznościowych? To czasami świetnie działa. No bo co w końcu, kurczę blade (że zacytuję klasyków): dostajesz kartę z dożywotnią gwarancją, która psuje się po trzecim użyciu, a oni nie chcą wymienić, bo nie masz papierka… Koszty takiej karty (razem z wysyłką) to dla nich pikuś (Pan Pikuś!) w porównaniu ze złą prasą, którą możesz im zrobić.
                              Jeżeli karta została wysłana przez inną firmę to trzeba ją tam reklamować. Mylisz się co do karty z dożywotnią gwarancją, nie wszędzie ją dostaniesz a już na pewno nie przy gratisie. Co do prasy to tak jak z telefonią, kilku operatorów i ludzie chodzą w kółko, nie ma sensu walczyć o klienta

Komentarz

Pracuję...