Zamienniki baterii
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Komentarz
-
Odp: Zamienniki baterii
Newell do Phottixa ma tak samo daleko jak do oryginału. Próbowałem wielu zamienników i na niewielu można było polegać.
Nie napisałem że Phottix jest najlepszy w ogóle, tylko stosownie do swojej ceny
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Stosownie do ceny to też nie bardzo. "Wielu zamienników" tzn ilu ?6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.Komentarz
-
Wiesz ja tego nie liczę, tylko robię zdjęcia. Nie należę do grona onanistów sprzętowych
Nawiasem mówiąc to moje zdanie w tym temacie, i nie musisz się z nim zgadzać, bo to wolny kraj.Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
W przypadku zamienników jakość jest troche loteryjna , ale nie jest tak źle.
U mnie tylko oryginał działa jak nowy już trzy lata.
Phottix Tytan niestety wytrzymał tylko 20 miesięcy i nie trzyma już dłużej niż tydzień choć awaryjnie jeszcze go używam.
Kupiłem kilka miesięcy temu Newell i jak na razie jest ok .
Na Air Show w Radomiu Newell w parze z zużytym Phottixem starczył na cały dzień focenia około 1000 fotek zapisanych plus sporo odrzuconych
Nie trzeba bać sie tanich zamienników.....Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.Komentarz
-
To nie są tanie zamienniki, bo Phottix czy Nevell to koszt 80-90zł. Tanie zamienniki są no name po 40zł i tych należy się bać, bo lubią spuchnąć
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Witam
Moje doświadczenia z zamiennikami BP-511
Photottix Titan 1600mAh odpowiednik BP-511 - praktycznie stracił pojemność po około 2 latach, praktycznie do wywalenia.
Gdy był nowy, miał pojemność prawie jak oryginał.
kupowałem za około 40 zł.
Dwa akumulatory hama CP826 1400mAh - odpowiednik BP-511 - po dwóch latach wszystko O.K. - nie do odróżnienia (oczywiście w działaniu, a nie w wyglądzie ) od oryginalnych.
Kupiłem je za około 100 zł za sztukę.
PozdrawiamKomentarz
-
Oczywiście że no name to strach używać ,ale dla mnie Newell to jest właśnie tani zamiennik.....cena dziś z Alledrogo 39 zł.
Takie mogę śmiało polecić ...Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.Komentarz
-
Ile zamienników, tyle opinii. Każdy chwali sobie inny i każdy narzeka na kolejny. Sam staję teraz przed dylematem zakupienia drugiego akumulatora do 5D3 i raczej będzie to zamiennik, bo oryginał jest strasznie drogi.Komentarz
-
Miał ktoś z Was okazję pracować na akumulatorze Hähnel HLX-E6 do 5D Mark III?
Hahnel Innovative AccessoriesKomentarz
-
To rzeczywiście bardzo tanio jak na bądź co bądź jednak znaną firmę - aż podejrzane jak oni to robią
-
Zgadzam się w pełni z Bolek02 miałem kupić newella ale gdzieś na necie trafiłem, na kupę okropnych opinii na jego temat :> podobno sprzedają nawet podróbki tej firmy xD i to dotyczy reszty całego szajsu po w tej cenie 30/50zł
Chyba z najtańszych w miarę sprawdzonych to mimo wszyskto PHOTTIX i koszt około 80zł i mówię tu o LP-E6
sa zamawiam właśnie phottixa 
Miałem jeszcze Deltę w dwóch poprzednich aparatach i też sprawowała się bardzo dobrze, ale niestety nie znalazłem aktualnie dostępnej do mojego modelu aparatu
SONY
Komentarz
-
witam
Szanowni koledzy jeśli miarą jakości jest dla Was tylko cena to dlaczego nie kupujecie Baterii Canona dedykowanych ( swoja droga też zdarzają sie podróbki )
Akumulatorek Phottixa który kupowałem jakiś czas temu ( w cenionym sklepie ) kosztował około 40 zł, a na pewno poniżej 50 zł .... wg was to podróba .....chciałbym tylko takie podróby które wytrzymują około 2 lat choć już nie trzymają tak dobrze, ale kosztują nie wiele.
Aktualnie Phottix podrożał bo zdobył sobie zwolenników , a Newell musi być tańszy bo wszedł na rynek ...normalka , ale to TYLKO moje zdanie.
I tak to wszysko jest produkowane wiadomo gdzie ...
Życzę samych niepodrobionych produktów za dużo kasy .......
ps. do kolegi SALAS w związku z wypowiedzią, że w cenie 30/50zł jest szajs ...jak to sie ma do sprzedawanych wyrobów DELTA po 29-35 zł na Alledrogo ....skoro właśnie pochwalił wyroby DELTY...Ostatnio edytowany przez fancik; 35860.Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
-
Cały problem polega na tym, że przeoczyłeś fakt jakoby PHOTTIX występował w dwóch różnych wariantach. Ten droższy jest z nowym chipem rozpoznawalnym w puszce i oryginalnej ładowarce. Dlatego jego cena jest wyższa, ale za to jest funkcjonalnie zbliżony do oryginału.witam
Szanowni koledzy jeśli miarą jakości jest dla Was tylko cena to dlaczego nie kupujecie Baterii Canona dedykowanych ( swoja droga też zdarzają sie podróbki )
Akumulatorek Phottixa który kupowałem jakiś czas temu ( w cenionym sklepie ) kosztował około 40 zł, a na pewno poniżej 50 zł .... wg was to podróba .....chciałbym tylko takie podróby które wytrzymują około 2 lat choć już nie trzymają tak dobrze, ale kosztują nie wiele.
Aktualnie Phottix podrożał bo zdobył sobie zwolenników , a Newell musi być tańszy bo wszedł na rynek ...normalka , ale to TYLKO moje zdanie.
...
Jeśli chodzi o oryginalne akumulatory, to nie ukrywam, że zdecydowanie wolę je od zamienników, tylko zbyt często trafiają się podrabiane
Komentarz