Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bolek02
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 3225

Odp: Zamienniki baterii

Zamieszczone przez valdiws
    witam
    czy może ktoś testował Hahnel HL-E6 w 6D, ewentualnie może polecić jakieś inne zamienniki do 6D z którymi nie będzie problemów ?
    Hahnel jest niezły, ale stosunkowo drogi bo ok. 130zł. Najlepszy w kat. cena / jakość jest Phottix Titan z nowym chipem za ok. 85zł.
    Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Jasper
      Bywalec
      • 2008
      • 152

Zamieszczone przez Bolek02
      Najlepszy w kat. cena / jakość jest Phottix Titan z nowym chipem za ok. 85zł.
      A dlaczego najlepszy ? ( Jest jeszcze Newell i inne w podobnej cenie ) Czy robiłeś może jakieś testy porównawcze ?

Komentarz

• Bolek02
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 3225

Newell do Phottixa ma tak samo daleko jak do oryginału. Próbowałem wielu zamienników i na niewielu można było polegać.
        Nie napisałem że Phottix jest najlepszy w ogóle, tylko stosownie do swojej ceny
        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• grzegorzki
          Początki nałogu
          • 2009
          • 369

Newell do Phottixa ma tak samo daleko jak do oryginału. Próbowałem wielu zamienników i na niewielu można było polegać.
          Nie napisałem że Phottix jest najlepszy w ogóle, tylko stosownie do swojej ceny
          Stosownie do ceny to też nie bardzo. "Wielu zamienników" tzn ilu ?
          6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
          Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• Bolek02
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 3225

Zamieszczone przez grzegorzki
            Stosownie do ceny to też nie bardzo. "Wielu zamienników" tzn ilu ?
            Wiesz ja tego nie liczę, tylko robię zdjęcia. Nie należę do grona onanistów sprzętowych
            Nawiasem mówiąc to moje zdanie w tym temacie, i nie musisz się z nim zgadzać, bo to wolny kraj.

Komentarz

• fancik
              Bywalec
              • 2010
              • 214

W przypadku zamienników jakość jest troche loteryjna , ale nie jest tak źle.
              U mnie tylko oryginał działa jak nowy już trzy lata.
              Phottix Tytan niestety wytrzymał tylko 20 miesięcy i nie trzyma już dłużej niż tydzień choć awaryjnie jeszcze go używam.
              Kupiłem kilka miesięcy temu Newell i jak na razie jest ok .
              Na Air Show w Radomiu Newell w parze z zużytym Phottixem starczył na cały dzień focenia około 1000 fotek zapisanych plus sporo odrzuconych
              Nie trzeba bać sie tanich zamienników.....
              Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
              Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

To nie są tanie zamienniki, bo Phottix czy Nevell to koszt 80-90zł. Tanie zamienniki są no name po 40zł i tych należy się bać, bo lubią spuchnąć

Komentarz

• Zybi_S
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 126

Witam

Moje doświadczenia z zamiennikami BP-511

Photottix Titan 1600mAh odpowiednik BP-511 - praktycznie stracił pojemność po około 2 latach, praktycznie do wywalenia.
                  Gdy był nowy, miał pojemność prawie jak oryginał.
                  kupowałem za około 40 zł.

Dwa akumulatory hama CP826 1400mAh - odpowiednik BP-511 - po dwóch latach wszystko O.K. - nie do odróżnienia (oczywiście w działaniu, a nie w wyglądzie ) od oryginalnych.
                  Kupiłem je za około 100 zł za sztukę.

Pozdrawiam

Komentarz

• fancik
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 214

To nie są tanie zamienniki, bo Phottix czy Nevell to koszt 80-90zł. Tanie zamienniki są no name po 40zł i tych należy się bać, bo lubią spuchnąć
                    Oczywiście że no name to strach używać ,ale dla mnie Newell to jest właśnie tani zamiennik.....cena dziś z Alledrogo 39 zł.
                    Takie mogę śmiało polecić ...
                    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Komentarz

• Cichy9
                      Coś już napisał
                      • 2012
                      • 63

Ile zamienników, tyle opinii. Każdy chwali sobie inny i każdy narzeka na kolejny. Sam staję teraz przed dylematem zakupienia drugiego akumulatora do 5D3 i raczej będzie to zamiennik, bo oryginał jest strasznie drogi.

Komentarz

• digital.photography
                        Zablokowany
                        • 2013
                        • 126

Miał ktoś z Was okazję pracować na akumulatorze Hähnel HLX-E6 do 5D Mark III?

Hahnel Innovative Accessories

Komentarz

• Bolek02
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 3225

Zamieszczone przez fancik
                          Oczywiście że no name to strach używać ,ale dla mnie Newell to jest właśnie tani zamiennik.....cena dziś z Alledrogo 39 zł.
                          Takie mogę śmiało polecić ...
                          To rzeczywiście bardzo tanio jak na bądź co bądź jednak znaną firmę - aż podejrzane jak oni to robią

Komentarz

• salas
                            Pełne uzależnienie
                            • 2012
                            • 3000

Zgadzam się w pełni z Bolek02 miałem kupić newella ale gdzieś na necie trafiłem, na kupę okropnych opinii na jego temat :> podobno sprzedają nawet podróbki tej firmy xD i to dotyczy reszty całego szajsu po w tej cenie 30/50zł
                            Chyba z najtańszych w miarę sprawdzonych to mimo wszyskto PHOTTIX i koszt około 80zł i mówię tu o LP-E6 sa zamawiam właśnie phottixa
                            Miałem jeszcze Deltę w dwóch poprzednich aparatach i też sprawowała się bardzo dobrze, ale niestety nie znalazłem aktualnie dostępnej do mojego modelu aparatu
                            SONY

Komentarz

• fancik
                              Bywalec
                              • 2010
                              • 214

witam
                              Szanowni koledzy jeśli miarą jakości jest dla Was tylko cena to dlaczego nie kupujecie Baterii Canona dedykowanych ( swoja droga też zdarzają sie podróbki )
                              Akumulatorek Phottixa który kupowałem jakiś czas temu ( w cenionym sklepie ) kosztował około 40 zł, a na pewno poniżej 50 zł .... wg was to podróba .....chciałbym tylko takie podróby które wytrzymują około 2 lat choć już nie trzymają tak dobrze, ale kosztują nie wiele.
                              Aktualnie Phottix podrożał bo zdobył sobie zwolenników , a Newell musi być tańszy bo wszedł na rynek ...normalka , ale to TYLKO moje zdanie.
                              I tak to wszysko jest produkowane wiadomo gdzie ...
                              Życzę samych niepodrobionych produktów za dużo kasy .......

ps. do kolegi SALAS w związku z wypowiedzią, że w cenie 30/50zł jest szajs ...jak to sie ma do sprzedawanych wyrobów DELTA po 29-35 zł na Alledrogo ....skoro właśnie pochwalił wyroby DELTY...
                              Ostatnio edytowany przez fancik; 35860.

Komentarz

• Bolek02
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 3225

Zamieszczone przez fancik
                                witam
                                Szanowni koledzy jeśli miarą jakości jest dla Was tylko cena to dlaczego nie kupujecie Baterii Canona dedykowanych ( swoja droga też zdarzają sie podróbki )
                                Akumulatorek Phottixa który kupowałem jakiś czas temu ( w cenionym sklepie ) kosztował około 40 zł, a na pewno poniżej 50 zł .... wg was to podróba .....chciałbym tylko takie podróby które wytrzymują około 2 lat choć już nie trzymają tak dobrze, ale kosztują nie wiele.
                                Aktualnie Phottix podrożał bo zdobył sobie zwolenników , a Newell musi być tańszy bo wszedł na rynek ...normalka , ale to TYLKO moje zdanie.

...
                                Cały problem polega na tym, że przeoczyłeś fakt jakoby PHOTTIX występował w dwóch różnych wariantach. Ten droższy jest z nowym chipem rozpoznawalnym w puszce i oryginalnej ładowarce. Dlatego jego cena jest wyższa, ale za to jest funkcjonalnie zbliżony do oryginału.
                                Jeśli chodzi o oryginalne akumulatory, to nie ukrywam, że zdecydowanie wolę je od zamienników, tylko zbyt często trafiają się podrabiane

Komentarz

Pracuję...