Tablet

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witek.K
    Bywalec
    • 2013
    • 229

Odp: Tablet

Zamieszczone przez akustyk
    ja mysle, ze pejoratywne opinie na ten temat nie przysluguja na forum, na ktorym ludzie potrafia kupic sobie hobbystycznie aparaty drozsze niz 5 metrow przyzwoitych kabelkow serio...
    Kabli jeszcze nie slysze... uffff co za ulga... mam nadzieje, ze tak zostanie
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Komentarz

• Eberloth
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2663

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Ja uważam że dodatkowa karta bardzo się przydaje .
      SD tak, nawet trzy albo cztery! SIM - po co, skoro teraz nawet połączenie telefoniczne nie przerywa transmisji danych?
      Sprzęt - dekielek z przyległościami.
      Fumare humanum est!

Komentarz

• m_o_b_y
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1095

To, co nas najbardziej kręci, czyli zdjęcia, kopiuje się na ipada bez problemu i na ekranie retina wyglądają bardzo OK.
        Wystarczy zakupić za parę groszy odpowiednią przejściówkę.
        Niestety, z filmami to już jest niemały problem, o innych typach plików nie mówiąc.
        Ipad zamyka nas w "więzieniu".
        Ostatnio zakupiłem tablet LG V500 do podręcznego oglądania wielu różnych plików i, choć całkiem przyzwoity obraz (8.3-inch 1,920 x 1,200 pixel IPS) nie jest retiną, to wygląda całkiem nieźle, no i wreszcie mogę wrzucać na tablet pliki różnego typu, bez problemu.
        Jest wejście mikro USB i mikro SD.
        m_o_b_y
        --------------------------------------------------------

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez Eberloth
          SD tak, nawet trzy albo cztery! SIM - po co, skoro teraz nawet połączenie telefoniczne nie przerywa transmisji danych?
          W terenie bardzo się przydaje, to nie jest prawda że zawsze i wszędzie jest WiFi.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• Eberloth
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2663

Zamieszczone przez Kolekcjoner
            W terenie bardzo się przydaje, to nie jest prawda że zawsze i wszędzie jest WiFi.
            Zawsze i wszędzie jest router wifi z telefonu.
            Sprzęt - dekielek z przyległościami.
            Fumare humanum est!

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zawsze i wszędzie jest router wifi z telefonu.
              Nie, nie zawsze i nie wszędzie i to miałem na myśli.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• pan.kolega
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2817

Spór co lepsze jest nierozstrzygalny. Decydują preferencje i/lub skłonność do zachwalania własnej zabawki. Choć wojownicy Appla mają jakby coraz mniej argumentów w garści (żeby nie być posądzanym o stronniczość dodam, że też posiadam w domu oba wynalazki A i S). Chciałbym tylko napisać o elemencie którego nikt w tym wątku nie dotknął. Jeśli już piszemy o tym, za co nie warto przepłacać, to MZ nie warto dziś płacić kilkuset PLN więcej za model tabletu z modemem kosztującym producenta parę dolarów. Ilość miejsc z darmowym WiFi rośnie, a w dobie tetheringu wszechobecnego w większości telefonów posiadanie dodatkowej karty w tablecie traci sens. Może kiedy darmowe Aero nie miało jeszcze irytującej cechy wklepywania kodu captcha co godzinę, można było tę opcję rozważać. Teraz już nie.
                Jednemu warto, drugiemu nie warto --- jak zwykle. Ja bym tabletu bez SIM nie kupił, bo dla mnie tablet głównie służy do szybkiego przegladania internetu, a w tym kupowania na amazon, bankowania, mapowania, itd. Można to robić na telefonie ale to upierdliwe. Między iphonem a ipadem personal hotspot działa bardzo dobrze, ale bawienie się dwoma gadżetami naraz jest uncool. Wolę zapłacić dodatkowe $10 miesięcznie i mieć luksus dostępu w kilka sekund do wszystkiego na ludzkim ekranie.
                Niestety nie istnieje taki rozmiar który może służyć jednocześnie za telefon i tablet. Nowe iphony sa już dla mnie za wielkie. Nigdy bym nie próbował takiej jeremiady jak ta wkleoać na telefonie. Na komputerze służbowym jeszcze mniej prawdopodobne.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez akustyk
                - ale koniec koncow to jest i bedzie wyposazony w ladny ekran terminal platniczy...
                Może dla kogoś to jest terminal płatniczy, jak ktoś chce, ale ja Applowi po zakupie urzadzenia nie płacę dokładnie zupełnie nic.
                Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861.
                I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez pan.kolega

Może dla kogoś to jest terminal płatniczy, jak ktoś chce, ale ja Applowi po zakupie urzadzenia nie płacę dokładnie zupełnie nic.
                  Ciekawe bo u mnie jest dokładnie to samo.
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Zamieszczone przez pan.kolega
                    W jaki sposób zorganizowana jest sprzedaż aplikacji na tablety i telefony Apple?
                    Coś mi się nie chce wierzyć, że nie mają swojej doli od każdej sprzedanej aplikacji/gry.
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• octopusik
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 39

Zamieszczone przez Merde
                      W jaki sposób zorganizowana jest sprzedaż aplikacji na tablety i telefony Apple?
                      Coś mi się nie chce wierzyć, że nie mają swojej doli od każdej sprzedanej aplikacji/gry.
                      Siedziałem jakiś czas w gamedev'ie, Apple pobiera 30% od każdej sprzedanej appki w swoim Appstorze.
                      dwie puszki, kilka stałych słoików, lampiszcza, jakieś baterie, kabelki ...

Komentarz

• pan.kolega
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2817

Google też 30%, chyba, że teraz obniżyli do 20%.

--- Kolejny post ---

Kupiłem może z tuzin płatnych appsów, z tego większość za $1-2.
                        I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

Pracuję...