Tablet
Zwiń
X
-
Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1 -
Komentarz
-
Odp: Tablet
To, co nas najbardziej kręci, czyli zdjęcia, kopiuje się na ipada bez problemu i na ekranie retina wyglądają bardzo OK.
Wystarczy zakupić za parę groszy odpowiednią przejściówkę.
Niestety, z filmami to już jest niemały problem, o innych typach plików nie mówiąc.
Ipad zamyka nas w "więzieniu".
Ostatnio zakupiłem tablet LG V500 do podręcznego oglądania wielu różnych plików i, choć całkiem przyzwoity obraz (8.3-inch 1,920 x 1,200 pixel IPS) nie jest retiną, to wygląda całkiem nieźle, no i wreszcie mogę wrzucać na tablet pliki różnego typu, bez problemu.
Jest wejście mikro USB i mikro SD.m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Jednemu warto, drugiemu nie warto --- jak zwykle. Ja bym tabletu bez SIM nie kupił, bo dla mnie tablet głównie służy do szybkiego przegladania internetu, a w tym kupowania na amazon, bankowania, mapowania, itd. Można to robić na telefonie ale to upierdliwe. Między iphonem a ipadem personal hotspot działa bardzo dobrze, ale bawienie się dwoma gadżetami naraz jest uncool. Wolę zapłacić dodatkowe $10 miesięcznie i mieć luksus dostępu w kilka sekund do wszystkiego na ludzkim ekranie.Spór co lepsze jest nierozstrzygalny. Decydują preferencje i/lub skłonność do zachwalania własnej zabawki. Choć wojownicy Appla mają jakby coraz mniej argumentów w garści (żeby nie być posądzanym o stronniczość dodam, że też posiadam w domu oba wynalazki A i S). Chciałbym tylko napisać o elemencie którego nikt w tym wątku nie dotknął. Jeśli już piszemy o tym, za co nie warto przepłacać, to MZ nie warto dziś płacić kilkuset PLN więcej za model tabletu z modemem kosztującym producenta parę dolarów. Ilość miejsc z darmowym WiFi rośnie, a w dobie tetheringu wszechobecnego w większości telefonów posiadanie dodatkowej karty w tablecie traci sens. Może kiedy darmowe Aero nie miało jeszcze irytującej cechy wklepywania kodu captcha co godzinę, można było tę opcję rozważać. Teraz już nie.
Niestety nie istnieje taki rozmiar który może służyć jednocześnie za telefon i tablet. Nowe iphony sa już dla mnie za wielkie. Nigdy bym nie próbował takiej jeremiady jak ta wkleoać na telefonie. Na komputerze służbowym jeszcze mniej prawdopodobne.
--- Kolejny post ---
Może dla kogoś to jest terminal płatniczy, jak ktoś chce, ale ja Applowi po zakupie urzadzenia nie płacę dokładnie zupełnie nic.Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861.I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.Komentarz
-
Kapitan Wagner
Komentarz
-
W jaki sposób zorganizowana jest sprzedaż aplikacji na tablety i telefony Apple?
Coś mi się nie chce wierzyć, że nie mają swojej doli od każdej sprzedanej aplikacji/gry.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Siedziałem jakiś czas w gamedev'ie, Apple pobiera 30% od każdej sprzedanej appki w swoim Appstorze.dwie puszki, kilka stałych słoików, lampiszcza, jakieś baterie, kabelki ...Komentarz
-
Google też 30%, chyba, że teraz obniżyli do 20%.
--- Kolejny post ---
Kupiłem może z tuzin płatnych appsów, z tego większość za $1-2.I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.Komentarz
Komentarz