Tablet

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olga92
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 21

Tablet

Cześć, mam problem, potrzebuje tablet który będzie służył mi do pokazywania zdjęć klientom na spotkaniach. Niestety jest tyle tego sprzętu, że nie potrafię sobie sama wybrać. Chciałabym, żeby nie był mniejszy niż 9 cali, będzie służył głównie do prezentacji zdjęć plus w domu do przeglądania stron itp. nic ambitniejszego. Widziałam tablety samsunga super wyglądają itp. ale niestety nie mają matrycy ips, czy to będzie duży problem ? na wydanie mam coś koło 1tys+ ale już naprawdę max 1,800 zł.

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowany przez olga92; 52205.
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Odp: Tablet

Do tego celu to polecam IPada. Fantastyczny wyświetlacz rekompensuje wszystkie niedogodności.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• olga92
      Dopiero zaczyna
      • 2014
      • 21

Ipad fajny, niestety strasznie bolą mnie te niedogodności, myślcie że obraz z samsunga będzie o wiele gorszy/różniący się od ipada ?

Komentarz

• MC_
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3444

Które niedogodności Cię konkretnie bolą?

Komentarz

• crazy
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1554

Mam Prestigio 8'' z IPSem oraz 3G i uważam, że więcej do szczęścia nie potrzeba. Wyświetlacz w pełnym słońcu mało widoczny ale w pomieszczeniu jest cacy
          Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez olga92
            Ipad fajny, niestety strasznie bolą mnie te niedogodności, myślcie że obraz z samsunga będzie o wiele gorszy/różniący się od ipada ?
            Nie ma porównania.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• olga92
              Dopiero zaczyna
              • 2014
              • 21

Zamieszczone przez MC_
              Które niedogodności Cię konkretnie bolą?
              Brak wejścia na karty nie boli mnie tak bardzo, trochę bardziej boli mnie brak wejścia hdmi, ale po namyślę i bez tego przeżyję, chyba jedyne co mnie tak naprawdę boli to 1 gb ram'u za cenę ipada mogę mieć samsunga z 3 gb ramu, niestety nie znam się na tabletach i nie wiem czy 1 gb wystarczy w zupełności.
              Co myślicie o tym ipadzie:
              Apple iPad Retina 16GB (biały) - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Komentarz

• MC_
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3444

Wystrczy w zupelnosci. To nie Android, zeby zarl RAM jak oszalaly.

Komentarz

• Witek.K
                  Bywalec
                  • 2013
                  • 229

Proponuje dolozyc i kupic Samsung Tab S. Posiadam Tab S 8.4, mnie ta wielkosc najbardziej odpowiada, juz nawet ten jest do przegladania zdjec (i nie tylko) REWELACYJNY.

--- Kolejny post ---

Brak wejścia na karty nie boli mnie tak bardzo, trochę bardziej boli mnie brak wejścia hdmi, ale po namyślę i bez tego przeżyję, chyba jedyne co mnie tak naprawdę boli to 1 gb ram'u za cenę ipada mogę mieć samsunga z 3 gb ramu, niestety nie znam się na tabletach i nie wiem czy 1 gb wystarczy w zupełności.
                  Co myślicie o tym ipadzie:
                  Apple iPad Retina 16GB (biały) - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD
                  16 Gb miejsca to bardzo malo, szczegolnie, ze czesc zajeta jest przez system i programy a w iPadzie nie ma mozliwosci rozszerzenia karta pamieci...
                  Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Komentarz

• crazy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1554

Zamieszczone przez MC_
                    Wystrczy w zupelnosci. To nie Android, zeby zarl RAM jak oszalaly.
                    Jedna Appką można ten problem wyeliminować
                    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• jeff.lebowski
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 171

Ja tez polece iPad'a. Wyswietlacz bezkonkurencyjny.
                      Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Komentarz

• olga92
                        Dopiero zaczyna
                        • 2014
                        • 21

Właśnie mam straszną zagwostkę czy słabszego ipada wziąść ale za to z dobrym ekranem czy samsunga z dobrymi bebechami, ale słabszym ekranem. Zastanawia mnie czy dla zwykłego odbiory/klienta różnica zdjęć na jedym i drugim tablecie będzie w znaczym stopniu do wykrycia.

Może ktoś jeszce się wypowie i pomoże dokonać wyboru ))

Komentarz

• Bangi
                          Moderator
                          • 2010
                          • 5499

Zamieszczone przez crazy
                          Jedna Appką można ten problem wyeliminować
                          Jaką ?
                          SAMOLOTY CB
                          SAMOLOTY lotnictwo.net
                          SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Brak wejścia na karty nie boli mnie tak bardzo, trochę bardziej boli mnie brak wejścia hdmi, ale po namyślę i bez tego przeżyję,
                            Wejścia HDMI?????

chyba jedyne co mnie tak naprawdę boli to 1 gb ram'u za cenę ipada mogę mieć samsunga z 3 gb ramu, niestety nie znam się na tabletach i nie wiem czy 1 gb wystarczy w zupełności.
                            Ale do czego ma nie wystarczać? IPad4 chodzi jak burza, nigdy nie brakowało mi szybkości działania. To nie dwójka która momentami rzeczywiście muliła.
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• olga92
                              Dopiero zaczyna
                              • 2014
                              • 21

Chyba sama szukam dziury w całym, decyzja pada na Ipada , jakiego możecie polecić w moim przedziale cenowym.

Komentarz

Pracuję...