Tablet

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witek.K
    Bywalec
    • 2013
    • 229

Odp: Tablet

Zamieszczone przez jeff.lebowski
    Ja tez polece iPad'a. Wyswietlacz bezkonkurencyjny.
    Ma juz konkurecje - AMOLED 2560x1600 stawia nawet Retine w cieniu Proponuje poczytac o Tab S Samsunga
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Komentarz

• robhary
      Bywalec
      • 2012
      • 130

Na dzień dzisiejszy , możesz rozważyć SAMSUNG GALAXY TAB S - 10,5 cala
      Rozdzielczość ekranu 2560 x 1600 pikseli Format ekranu 16:10 Matryca Super AMOLED, Super AMOLED współczynnik ten wynosi aż 94% zakresu palety barw Adobe RGB., co pozwala cieszyć się filmami, obrazami i innymi multimediami w zachwycająco realistycznych kolorach.

Komentarz

• olga92
        Dopiero zaczyna
        • 2014
        • 21

Zamieszczone przez robhary
        Na dzień dzisiejszy , możesz rozważyć SAMSUNG GALAXY TAB S - 10,5 cala
        Rozdzielczość ekranu 2560 x 1600 pikseli Format ekranu 16:10 Matryca Super AMOLED, Super AMOLED współczynnik ten wynosi aż 94% zakresu palety barw Adobe RGB., co pozwala cieszyć się filmami, obrazami i innymi multimediami w zachwycająco realistycznych kolorach.
        No i teraz już nie wiem hehe,

Komentarz

• centur
          Uzależniony
          • 2011
          • 766

używam na co dzień galaxy tab 3 8.0 i od biedy nawet tym nie wstydziłbym się pokazać zdjęć ale jak juz to celowałbym w serię galaxy tab s z amoledami na pokładzie...
          http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
          http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
          Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• olga92
            Dopiero zaczyna
            • 2014
            • 21

Nigdy nie mialam doczynienia z taką matrycą, myślicie że w takim razem lepiej celować w samsunga z amoled

Komentarz

• centur
              Uzależniony
              • 2011
              • 766

zdjęcia na takich matrycach prezentują się 'cukierkowo' zresztą sprawdź w jakimś sklepie lub u znajomych co mają samsungi z amoledami a dopiero wtedy zrozumiesz plastykę tych matryc ....
              http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
              http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
              Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• crazy
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1554

Zamieszczone przez Bangi
                Jaką ?
                Clean Master

Mam i odkąd używam tablet śmiga jak oszalały
                Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Ja uważam że Retina daje bardziej naturalne kolory ale to oczywiście rzecz gustu .
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• olga92
                    Dopiero zaczyna
                    • 2014
                    • 21

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                    Ja uważam że Retina daje bardziej naturalne kolory ale to oczywiście rzecz gustu .
                    I chyba wybór padnie na ipad'a, jakie modele możesz polecić ?

Komentarz

• Michlax
                      Dopiero zaczyna
                      • 2013
                      • 34

iOS z 1GB ramu działa tak jak Android z 3GB. Ipady mają tak dopracowany system, że nie potrzebne im są bardzo mocne podzespoły, w przeciwieństwie do Androida, gdzie niedociągnięcia oprogramowania rekompensuje się dodatkowymi rdzeniami tak na prawdę tylko niepotrzebnie żrącymi baterię.

Komentarz

• Witek.K
                        Bywalec
                        • 2013
                        • 229

Zamieszczone przez olga92
                        I chyba wybór padnie na ipad'a, jakie modele możesz polecić ?
                        Jeszcze raz zapytam, czy aby na pewno wystarczy Ci 16 GB? Za kazde dodatkowe GB u Maca trzeba slono placic a do Samsunga kupisz MicroSD (Tab S ma wsparcie do 128GB, ja uzywam 64GB kupione za 100zl) za grosze

PS Tab S dziala bardzo dobrze, bez zadnych zaciec, co nie jest dziwne (8 rdzeniowy procesor i 3BG RAM). Kolory sa swietne a na sloncu lepiej widac niz na iPadzie. Do tego najcienszy i najlzejszy ze wszystkich tabletow (wlacznie z iPadami) na rynku. Ale wybor nalezy oczywiscie do Ciebie :P

PS1 Co do zracych baterie rdzeni, w Tab S zastosowano nowa technologie, polegajaca na tym, ze uzywane sa zaleznie od potrzeb 4 mocniejsze lub 4 slabsze rdzenie, dzieki temu baterii wystarcza spokojnie na caly dzien uzywania. No chyba, ze jedziesz caly dzien na tych silniejszych (np. ogladasz fimy HD), ale wtedy i iPad nie pomoze
                        Ostatnio edytowany przez Witek.K; 50066.
                        Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Komentarz

• olga92
                          Dopiero zaczyna
                          • 2014
                          • 21

Zamieszczone przez Witek.K
                          Jeszcze raz zapytam, czy aby na pewno wystarczy Ci 16 GB? Za kazde dodatkowe GB u Maca trzeba slono placic a do Samsunga kupisz MicroSD (Tab S ma wsparcie do 128GB, ja uzywam 64GB kupione za 100zl) za grosze

PS Tab S dziala bardzo dobrze, bez zadnych zaciec, co nie jest dziwne (8 rdzeniowy procesor i 3BG RAM). Kolory sa swietne a na sloncu lepiej widac niz na iPadzie. Do tego najcienszy i najlzejszy ze wszystkich tabletow (wlacznie z iPadami) na rynku. Ale wybor nalezy oczywiscie do Ciebie :P

PS1 Co do zracych baterie rdzeni, w Tab S zastosowano nowa technologie, polegajaca na tym, ze uzywane sa zaleznie od potrzeb 4 mocniejsze lub 4 slabsze rdzenie, dzieki temu baterii wystarcza spokojnie na caly dzien uzywania. No chyba, ze jedziesz caly dzien na tych silniejszych (np. ogladasz fimy HD), ale wtedy i iPad nie pomoze
                          Chyba najlepszym wyjściem będzie przetestować oba tablety na żywo w sklepie.
                          Co do pojemności to nie mam z tym problemu aby było coś koło 10 gb do wykorzystania z tych 16 gb, tyle mi w zupełności wystarczy.

Ciężki wybór kompletny mętlik w głowie, gdy już jestem zdecydowana na ipad'a w głowie za chwilę pojawia się samsung

Pomocy

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
                            Pełne uzależnienie
                            • 2011
                            • 1329

Do tego celu to polecam IPada. Fantastyczny wyświetlacz rekompensuje wszystkie niedogodności.
                            Potwierdzam, mam Ipada mini , wyświetlacz mega, nie musze tlumaczyć klientom że to co widzą tak naprawde w wydruku wygląda lepiej bo wyświetlacz appla jest naprawde wysokiej jakości
                            Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Komentarz

• zysk
                              Pełne uzależnienie
                              • 2013
                              • 1120

A co to jest:tablet ? duża tabletka pojedyncza ? ?
                              - a co pożartować nie można ?
                              "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
                              7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• swishu
                                Bywalec
                                • 2013
                                • 140

popieram

Komentarz

Pracuję...