Ipad i Canon

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • brutu
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 18

Odp: Ipad i Canon

Zamieszczone przez Bolek02
    Oczywiście, że można przeglądać z karty używając przejściówki ipad camera connection kit.
    Jesteś pewny? Wszędzie w necie trąbią, że można przeglądać, ale po ich imporcie, czyli - musisz mieć miejsce na iPadzie. Jeśli możesz, napisz coś więcej, podaj linka, bo szkoda mi pieniędzy jeśli nie będzie to możliwe.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Komentarz

• Bolek02
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 3225

Rzeczywiście masz rację, zdjęcia importują się na urządzenie do biblioteki
      Wcześniej nie przywiązywałem do tego wagi, bo nie stanowiło to dla mnie problemu.
      W przypadku plików RAW może to być jakiś problem, bo pliki są duże i całość wymaga sporo miejsca.
      Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• brutu
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 18

No i to jest problemem, idealnie byłoby przeglądać zdjęcia na ekranie IPada i w takiej rozdzielczości. Importowanie, przeglądanie, usuwanie - strata czasu. Może jednak ktoś ma na to jakiś patent?

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Komentarz

• Bolek02
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 3225

Sprawdziłem już u źródła w Serwisie i nie ma innego sposobu - tak czy siak trzeba importować i choć nigdy o tym w ten sposób nie myślałem, to dla tych co nie mają zbyt wiele miejsca stanowi problem.
          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Usjwo
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 1055

Mozna uzyc przejsciuwki do karty pamieci, wtedy chyba mozna ogladac zdjecia na karcie. Chociaz po waszych postach nie jestem juz taki pewny. Moge sprawdzic w piatek.
            Ja sie wkurzylem, jak okazalo sie ze przejsciuwka na karte SD, nie dziala z Iphone, a tylko z Ipad'em, troche chyna przesadzili

Komentarz

• Bolek02
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 3225

Jak użyjesz przejściówki, to Ci na iPadzie napis wyskoczy, że to urządzenie nie jest obsługiwane. Już to przerabiałem

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Niedawno wymieniłem 5DII na 6D i zobaczymy jak ułoży się współpraca z iPadem po WiFi.
                Z tego co pokazują na filmikach w sieci efekty są obiecujące

Komentarz

• grzegorzkalisz
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 91

Kupiłem oryginalne connector kity...i rozwiązuję to problem w minimalnym stopniu. Zdjęcia można przeglądać jedynie po imporcie zdjęcia do iPada, robię jedynie w RAWach w związku z czym import jednego zdjęcia trwa wiecznie...po podłączeniu do iphone, nie działa...Apple mnie zawiódł niestety
                  www.facebook.com/grzegorz.kalisz

Komentarz

• Bolek02
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 3225

Zamieszczone przez grzegorzkalisz
                    Kupiłem oryginalne connector kity...i rozwiązuję to problem w minimalnym stopniu. Zdjęcia można przeglądać jedynie po imporcie zdjęcia do iPada, robię jedynie w RAWach w związku z czym import jednego zdjęcia trwa wiecznie...po podłączeniu do iphone, nie działa...Apple mnie zawiódł niestety
                    wcześniej w postach miałeś to wszystko napisane - karta po podłączeniu do iPad camera connection kit otwiera bibliotekę na urządzeniu i trzeba skopiować zdjęcia bo inaczej się ich nie obejrzy.
                    Zestaw nazywa się iPad a nie iPhone, więc producent umywa ręce w związku brakiem reakcji na telefonie.
                    Znacznie lepiej problem Asus rowwiązał w Nexusie2 gdzie wystarczy ściągnąć program media importer i podłączyć się zwykłym kabelkiem miniUSB/USB. Tutaj zdecydowanie Robocik górą

Komentarz

• jeff.lebowski
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 171

Niedawno wymieniłem 5DII na 6D i zobaczymy jak ułoży się współpraca z iPadem po WiFi.
                      Z tego co pokazują na filmikach w sieci efekty są obiecujące
                      No wiec jak wspolpraca sie uklada?
                      Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Komentarz

• Bolek02
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 3225

Zamieszczone przez jeff.lebowski
                        No wiec jak wspolpraca sie uklada?
                        Współpraca raczej kiepska - jest lepiej, ale ciągle to nie to czego by się oczekiwało.
                        Dałem spokój i kupiłem GOOGLE NEXUS 2 tylko w tym celu - to znacznie łatwiejsze w realizacji założeń niż walka z Apple

Komentarz

• Max13
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 238

Współpraca raczej kiepska
                          Natomiast z tego co czytam Weye Feye poprawiło jeszcze sprzęt i software i ponoc działa rewelacyjnie - kwestia decyzji to tylko relacja cena/potrzeby.....

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_...%3Aweye%20feye
                          Zeszyt Podróżny

Galeria

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Zamieszczone przez Max13
                            Natomiast z tego co czytam Weye Feye poprawiło jeszcze sprzęt i software i ponoc działa rewelacyjnie - kwestia decyzji to tylko relacja cena/potrzeby.....

Amazon.co.uk: weye feye
                            Urządzenie jest całkiem fajne ale z iPadem się raczej nie sprawdzi no i ta cena lekko zaporowa
                            Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.

Komentarz

• Max13
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 238

ale z iPadem się raczej nie sprawdzi
                              Jak to sie nie sprawdzi - przeciez właśnie na Ipada jest przeznaczone (specjalna aplikacja jest w appstore)
                              Zeszyt Podróżny

Galeria

Komentarz

• Bolek02
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 3225

Zanim się coś poleci należy to najpierw sprawdzić To że urządzenie jest przystosowane do współpracy jeszcze nie gwarantuje sukcesu i w dodatku kosztuje połowę ceny iPada
                                Oprogramowanie z APPstore akurat znam dokładnie i raczej nie zachwyca. Miałem kontakt z urządzeniem w poprzedniej wersji i nie sądzę żeby aż tak się zmieniło.

Komentarz

Pracuję...