Hmm, byłem dziś na weselu, jako gość a nie fotograf
. Mimo to walnąłem prawie 600 fot. Tank się sprawował świetnie, 400MB w 7min zrzucał. Dopiero po powrocie do domu, dysk odmówił współpracy. Musiałem go z kabla podpiać. Dobrze, że nie wcześniej. Gdyby nie to, że są wakacje to bym natychmiast odesłał do wymiany.
Image Tank
Zwiń
X
-
-
VOSONIC X'S-DRIVE PRO VP3310 albo VOSONIC IC-DRIVE VP3610
Ma ktos moze to cudenko i moze sie pochwalic jak sie sprawuje?
Sa jakies problemy z bledami podczas transferu? Na dpreview ostatnio troche z tym zamieszania (np. GMINI 220)...
Ile GB mozna zgrac na pelnych bateriach?EOS 500N, EOS 350D
CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GBKomentarz
-
Więc ja dzisiaj ostateczną decyzję podjąłem i kupiłem VOSONIC X'S-DRIVE PRO VP3310 z systembanku na Allegro. Mają mi dzisiaj wysłać więc może jutro (optymista ze mnie niezły) dostanę do rączek. Co prawda na razie będzie to działało na 6 gigowym dyskuZamieszczone przez meteorVOSONIC X'S-DRIVE PRO VP3310 albo VOSONIC IC-DRIVE VP3610
Sa jakies problemy z bledami podczas transferu? Na dpreview ostatnio troche z tym zamieszania (np. GMINI 220)...
Ile GB mozna zgrac na pelnych bateriach?
ale na początek więcej nie potrzebuję
a że ten dysk mam za darmo więc wiecie darowanemu koniowie nie patrzy się w paszcze 
Jak zaczne używać to się podzielę wrażeniami.
A tak BTW to własnie sobie wykombinowałem jak dodatkowo wykorzystać to cacko. Zamierzam porobić sobie wyjścia w samochodzie do schowka, tak żeby podłączać VP3310 do radia i w traskach sobie mp3 odsłuchiwać.
Czy to nie genialne
Multi fik fik urządzonko
Pozdrawiam
Baldi
Komentarz
-
A to czekam z niecierpliwoscia nauwagi. 8) Musze do przyszlego tygodnia sie zdecydowac na zkup, a nie moge namierzyc gdzies blisko tego przeze mnie preferowanego (Gmini 120). Do wyboru mam x's 300 i wlasnie 3310.Zamieszczone przez BaldiWięc ja dzisiaj ostateczną decyzję podjąłem i kupiłem VOSONIC X'S-DRIVE PRO VP3310 z systembanku na Allegro. (Ciach...) Jak zaczne używać to się podzielę wrażeniami.Zamieszczone przez meteorVOSONIC X'S-DRIVE PRO VP3310 albo VOSONIC IC-DRIVE VP3610
Ile GB mozna zgrac na pelnych bateriach?
No wlasnie, tu sie pojawiaja moje watpliwosci. Jeden serwis twierdzi ze to cacko dziala 50 godzin bez ladowania, inny ze tylko 2. Nie ukrywam, ze jezeli potwierdzi sie pierwsza wersja, to niebywale zacheci mnie to do zakupu.Zamieszczone przez BaldiA tak BTW to własnie sobie wykombinowałem jak dodatkowo wykorzystać to cacko. Zamierzam porobić sobie wyjścia w samochodzie do schowka, tak żeby podłączać VP3310 do radia i w traskach sobie mp3 odsłuchiwać.
Czy to nie genialne
Multi fik fik urządzonko
Byc moze przy pracy z kartami zjada toto wiecej baterii niz od zasilania samego dysku.... Ale zeby 25x?
Zamieszczone przez BaldiPozdrawiam
Baldi
Na dpreview radza, zeby po zakupie dokonac kilku probnych transferow - tak zeby sie upewnic, ze to fik fik urzadzonko nie psuje fotek przy kopiowaniu...
Pozdrawiam,
meteorEOS 500N, EOS 350D
CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GBKomentarz
-
Na pokazy do Payerne?Zamieszczone przez meteorMusze do przyszlego tygodnia sie zdecydowac na zkup, a nie moge namierzyc gdzies blisko tego przeze mnie preferowanego (Gmini 120). Do wyboru mam x's 300 i wlasnie 3310.
Nie przejmuj się, możesz zgrywać na mojego laptopa 
A gdzie chcesz kupić?Komentarz
-
Dzieki za oferte, tylko co potem?Zamieszczone przez muflonNa pokazy do Payerne?
W fotograficznym na Rue de la Confederation bodajze jest (tzn. byl w sobote) 3310 (a moze nawet 3360) a we fnacu (rue de Rive) 300... Znasz jeszcze jakies ciekawe sklepy w okolicy?Zamieszczone przez muflonA gdzie chcesz kupić?EOS 500N, EOS 350D
-
(właściwie to powinno iść na PW, ale co tam, może sklepy się komuś przydadzą
A potem to jest gigabitowe łącze między naszymi miejscami pracyZamieszczone przez meteorDzieki za oferte, tylko co potem?Zamieszczone przez muflonNa pokazy do Payerne?

Moja żelazna lista to:Zamieszczone przez meteorW fotograficznym na Rue de la Confederation bodajze jest (tzn. byl w sobote) 3310 (a moze nawet 3360) a we fnacu (rue de Rive) 300... Znasz jeszcze jakies ciekawe sklepy w okolicy?
- Photo Verdaine (Sony Shop), place des Eaux-Vives 6
- Europhoto, place St-Gervais 1
- Photo-Hall, rue de la Confédération 5
- Nouvelle Photo, rue de Bonivard 4Komentarz
-
Nie wiem któy serwis opowiada bajki o 50 godzinach ... bo do bajek należy to zaliczyć.
Oficjalnie na stronie producenta pisze że 2 godziny, optymiści twierdzą że 2,5 ...
Strona VOSONIC - producent VP3310
O psuciu zdjęć też nie słyszałem, no ale oczywiście może się coś takiego zdażyć jeśli coś nie zakuma między kartą a urządzeniem w transferze ...
Komentarz
-
Pogrzebałem trochę na temat obydwu (w dalszej perspektywie też planuję databank) - ja bym brał 3310 ze względu na podświetlany ekran. Bo poza tym funkcjonalnie to to sa bardzo podobne zabawki.Zamieszczone przez meteorDo wyboru mam x's 300 i wlasnie 3310.Komentarz
-
Zwracam honor-na stronie vosonic bylo:Zamieszczone przez BaldiNie wiem któy serwis opowiada bajki o 50 godzinach ... bo do bajek należy to zaliczyć.
Oficjalnie na stronie producenta pisze że 2 godziny, optymiści twierdzą że 2,5 ...
Strona VOSONIC - producent VP3310
Moj mozg jakos nie przyswoil ze chodzi o minuty... :wink: - moze to wina tego, ze ostatnio ogladalem cd-playery (tam 50 godzin to minimum...)Rechargeable battery life: 50 minutes (full charge)
2 hours for memory card MP3 playback only.
Dokladnie. Sporo sie ludziska skarza na Gmini220 ... Rzecz w tym, ze dopiero niedawno producenci wpadli na to zeby sprawdzac czy sie dobrze skopiowalo - ma to raptem chyba tylko CompactDrive.Zamieszczone przez BaldiO psuciu zdjęć też nie słyszałem, no ale oczywiście może się coś takiego zdażyć jeśli coś nie zakuma między kartą a urządzeniem w transferze ...EOS 500N, EOS 350D
-
chyba w miare niedrogi ok. 1200pln i pojemny - 250 GB, image tank
w skrocie, bardzo szybki dysk, FireWire, usb 2.0, czyta wszsytkie karty, uniwersalnyKomentarz
-
Dokladnie. I jako odtwarzacze mp3 to sie raczej nie nadaja (2 godziny grania ?). Mozna jeszcze sprobowac iRivera H320 - ale to inna kategoria cenowa. No i to jest przede wszystkim odtwarzacz mp3, a dopiero potem host USB.Zamieszczone przez muflonPogrzebałem trochę na temat obydwu (w dalszej perspektywie też planuję databank) - ja bym brał 3310 ze względu na podświetlany ekran. Bo poza tym funkcjonalnie to to sa bardzo podobne zabawki.
W maire dobry przeglad mozliwosci databankow znjadziesz tu - porownanie jest robione na podstawie recenzji z dpreview, wiec dane powinny byc w miare realne...EOS 500N, EOS 350D
-
Wysokość: 5,5 cmZamieszczone przez yasinchyba w miare niedrogi ok. 1200pln i pojemny - 250 GB, image tank
w skrocie, bardzo szybki dysk, FireWire, usb 2.0, czyta wszsytkie karty, uniwersalny
Długość: 24 cm
Szerokość: 15 cm
Waga została litościwie przemilczana
To nie jest databank, tylko zewnętrzny dysk 3.5" z opcją czytania kart
Całkiem sympatyczny zresztą.
Komentarz
-
Tylko czy to na pewno image tank? Na pierwszy rzut oka wyglada to na dysk zewnetrzny + czytnik kart = brak autonomii (ciagle potrzebujesz komputer, zeby zgrac cos z karty)... Chyba, ze dysk moze pracowac w trybie hosta USB...Zamieszczone przez yasinchyba w miare niedrogi ok. 1200pln i pojemny - 250 GB, image tank
w skrocie, bardzo szybki dysk, FireWire, usb 2.0, czyta wszsytkie karty, uniwersalnyEOS 500N, EOS 350D
-
Rzeczywiście super strona - zajrzyjcie wszyscy koniecznie!Zamieszczone przez meteor
A ten iRiver rzeczywiście wymiata... Hmm, w sumie od dłuższego czasu mam kupić jakieś MP3 dla żony ;-)Komentarz
Komentarz