Image Tank

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ciepły
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 48

Image Tank

Witam!!!

Przymierzam się do zakupu Image Tanku czy banku zdjęć jak zawał tak zawał. Widziałem na alegro kilka róznych modeli włącznie z wypalarką płyt CD-R i RW f-my Hama. Zastanawiam się co wybrać czy Image tank III f-my Level czy jakiś inny, czy z dyskiem czy bez i sam wstawić taki jak będzie mi pasował. Co radzicie może ktoś ma jakieś doświadczenia z takim urządzonkiem. Pozdrawiam Paweł
    Canon EOS 7D MK II + EF 100-400f/4,5-5,6 L IS + EF70-200f/2,8 L IS II + EF 24-105 L IS f/4 + EF-S 10-22f/3,5-4,5 i cały potrzebny zakres pokryty + EF 50 f/1,8 II + EX 580 II + EX 420
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Jesli nie potrzebujesz zadnych bajerow tylko wsadzic karte, zgrac i pstrykac to kup Image Tank III (np na foto-tip.pl jest dosc tanio albo Allegro) i dokup sobie na Allegro odpowiedni dysk do niego (mi w zupelnosci wystarcza 20GB). Bedzie to najtanszy mozliwy zestaw za najrozsadniejsza cene.
    Dodatkowe bajery to przegladanie zdjec, kopiowanie w rozne stron, odtwarzanie filmow czy mp3, nagrywanie na CD itp... i za ewentualny inny databank/image tank z takimi bajerami przynajmniej 500zl wiecej zaplacisz.

Komentarz

• meteor
      Coś już napisał
      • 2004
      • 55

W czerwcowym Chipie zrobili test image tankow.
      Wybrali niezbyt wiele modeli, jednak niektore uwagi sa celne. No i jest tez test porownawczy predkosci transferu i zywotnosci - moze sie przyda.
      EOS 500N, EOS 350D
      CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GB

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

A czy obił się Wam może o oczy jakiś databank z interfejsem Firewire? W laptopie mam USB 1.1 i właśnie FW. Awaryjnie mam też USB 2.0 na PCMCIA, ale używanie jej jest trochę upierdliwe :-/ (sterowniki pod Linuxa nie są najlepsze).
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez muflon
          A czy obił się Wam może o oczy jakiś databank z interfejsem Firewire?
          Moze nie databank ale... 1D MkII ma firewire

Komentarz

• LukasS
            Bywalec
            • 2004
            • 217

Posiadam Flastraxa (byl w tescie Chipa) i jak narazie sprawuje sie niezle, chociaz baterie moglyby dluzej trzymac.
            10D + Stuff

Komentarz

• mysiar

Zamieszczone przez Vitez
              Zamieszczone przez muflon
              A czy obił się Wam może o oczy jakiś databank z interfejsem Firewire?
              Moze nie databank ale... 1D MkII ma firewire
              no chyba trochę za drogie takie rozwiązanie :wink:

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

Kupilem wlasnie Image Tanka III Level i mam z nim kupe problemow. Dysk widzi raz na 20 startow, czasami wyswietlacz nie ruszy. Z komputerem lacznosc tragiczna, rwie sie itd (pod XP). Pod linuxem jeszcze gorzej (moze nie umiem, w kazdym razie sie montuje, ale nie przegrywa nic). Czy ktos moze mial podobne problemy?

Dodam, ze dysk jest fujitsu 20gb kupiony razem z tankiem.
                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• dzi
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 240

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                  Kupilem wlasnie Image Tanka III Level i ....
                  Ja nie mam żadnych problemów - widzi dysk za każdym razem a z kompem łączność bez problemowa i nic sie nie rwie - dla mnie tylko w tym urządzeniu irytuje mnie czas zgrania karty na dysk.
                  A może coś z dyskiem nie tak? ja bym podpiął inny dysk i sprawdził, a potem ewentualnie reklamował to urządzenie. Generalnie to urządzenie jest tandetnie wykonane i troche żałuję, że nie dołożyłem na coś lepszego tego typu

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Dysk dziala dobrze podpiety zwykla tasma ide. A urzadzenie rzeczywiscie jest tandente. Trafilem na jakies info w sieci, że jest to podróbka http://www.image-tank.com/. Myśle, że problemy ze zrywaniem połączenia to wina mojego EHCI (USB2.0), bo na USB1.1 działa ok. Główny problem, że czasem dysk nie startuje...
                    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• santiblue
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 322

No i wlasnie tego sie obawialem . Od dawna myslalem nad zakupem Tanka ale wybralem MD 2.2GB i jedzie do mnie jeszcze 4GB Hitachi. Poza tym nie mialem ochoty nosic kolejego urzadzenia, kolejnych zasilaczy. i tak wystarczy ze na wyjazdy zawsze zabieram notebooka.
                      dSLR + coś tam...

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

Dzisiaj cykałem mecz koszykówki, tank się mocno przydał (pierwszy raz się w to bawiłem, więc walnąłęm 400 fot), ale jednak strasznie wolno transferuje z karty.

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

ale jednak strasznie wolno transferuje z karty.
                          Moj podobnie... dlatego chce wymienic moje dwie 128 MB na jedna 512MB by jej tak szybko nie zapelnic gdy w miedzyczasie zgrywa z 1GB.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 8623

Uuu, to ostro focisz, jak w czasie zgrywania 1gm zapelniasz 256mb. Ja z kolei chce dokupic jakas mala, moze 128. Jesli chcesz sprzedac, to PW.

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Uuu, to ostro focisz, jak w czasie zgrywania 1gm zapelniasz 256mb.
                              256 MB to ledwie ok 40 zdjec... wcale nie tak ostro. A 1GB zgrywa sie ok 25 minut (jakos nie mialem czasu dokladniej potestowac). W tym czasie dobra modelka potrafi zrobic sporo ponad te 40 roznych poz, tym bardziej w roznych miejscach .

Komentarz

Pracuję...