Jaka karta pamięci inna niż san disk

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • frani0
    Coś już napisał
    • 2010
    • 75

Jaka karta pamięci inna niż san disk

Jaką kartę pamięci polecacie głównymi warunkami są inna firma niż sandisk, porządnie wykonana.
  • matefusz
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 49

Brak. Sandisk najlepszy! :F A tak na serio co Ci w nim nie pasuje?

Mam Sandiska Extreme III 4GB i startuje w ułamku sekundy (50D). Z Kingstonem 8GB jest gorzej, przez 1-2 sekundy świeci się czerwona dioda i dopiero startuje.

Na Twoim miejscu kupiłbym Lexara

Komentarz

• frani0
      Coś już napisał
      • 2010
      • 75

Sandisk jest super z tym, że dziewczyna także fotografuje. Mamy łącznie 5 kart Sandisk'a w tym u niej 5 u mnie 0 a chciałem dzisiaj wyjść na spacer...

Kingoston'a to i ja odradzam jeden mi gubił pliki

Masz jakieś doświadczenia z Lexar'em?
      Ostatnio edytowany przez frani0; 33604.

Komentarz

• matefusz
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 49

Doświadczeń osobistych z nim nie mam. Znajomi mają i chwalą.

Nadal nie rozumiem Twojego problemu z sandiskiem. Zabierz dziewczynie 2 karty i po problemie.

Komentarz

• frani0
          Coś już napisał
          • 2010
          • 75

Wiesz co o to chodzi, że ok zabiorę mimo to potem jakimś dziwnym trafem wszystkie znów są u niej... Jeśli kupię sobie inną firmę to na pierwszy rzut oka będę widział która moja i temat zakończy się bez sprzeczek("na którejś są moje zdjęcia") i tym podobnych.

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

Zamieszczone przez matefusz
            Brak. Sandisk najlepszy! :F A tak na serio co Ci w nim nie pasuje?
            wolno.
            drogo.

?
            starczy?

Zamieszczone przez matefusz
            Mam Sandiska Extreme III 4GB i startuje w ułamku sekundy (50D). Z Kingstonem 8GB jest gorzej, przez 1-2 sekundy świeci się czerwona dioda i dopiero startuje.
            mam Transcenda 400x, Lexara 300x, Lexara 200x, Preteka 233x i PQI 150x. wszystko dziala o niebo lepiej od Sandiska Ultra II (w sensie zgrywania na kompa czy image tank), a kosztowalo mniej niz ten SanDisk. stad tez moje pytanie: dlaczego w ogole rzucac sie na SanDiska, jesli to jest drogie a jakosciowo dziadostwo?

za cene Extreme to mozna kupic 2 ekwiwalentnte karty Transcenda czy Adata. pod wzgledem pojemnosci i predkosci. rowniez niezawodnosci...

Zamieszczone przez frani0
            Masz jakieś doświadczenia z Lexar'em?
            mialem dawno temu Leksary 8x i 12x (w pojemnosciach 16MB i 128MB - tu jest literka M, nie G!), teraz mam dwa 8GB (jeden UDMA 300x i jeden Premium 200x). nigdy nie mialem z nimi problemow. oba nowe szybko sie zgrywaja w czytniku i nigdy nie przyspozyly zadnych problemow w uzytkowaniu.

rowniez problemow nie mialem nigdy z Pretekiem, PQI (mialem lacznie 4 karty), Kingstonem, Transcendem...

Wiesz co o to chodzi, że ok zabiorę mimo to potem jakimś dziwnym trafem wszystkie znów są u niej... Jeśli kupię sobie inną firmę to na pierwszy rzut oka będę widział która moja i temat zakończy się bez sprzeczek("na którejś są moje zdjęcia") i tym podobnych.
            kup sobie jakies naklejki kolorowe i naklej na swoje karty. albo alternatywnie: zerwij naklejki ze swoich, bedzie latwo odroznic.
            Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
            www albo tez flickr

Komentarz

• frani0
              Coś już napisał
              • 2010
              • 75

Zamieszczone przez akustyk
              wolno.
              drogo.

?
              starczy?

mam Transcenda 400x, Lexara 300x, Lexara 200x, Preteka 233x i PQI 150x. wszystko dziala o niebo lepiej od Sandiska Ultra II (w sensie zgrywania na kompa czy image tank), a kosztowalo mniej niz ten SanDisk. stad tez moje pytanie: dlaczego w ogole rzucac sie na SanDiska, jesli to jest drogie a jakosciowo dziadostwo?

za cene Extreme to mozna kupic 2 ekwiwalentnte karty Transcenda czy Adata. pod wzgledem pojemnosci i predkosci. rowniez niezawodnosci...
              A którą z tych firm polecasz? Osobiście skłaniam się ku Lexar'owi. Głównym kryterium jest pewność działania.

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

A którą z tych firm polecasz? Osobiście skłaniam się ku Lexar'owi. Głównym kryterium jest pewność działania.
                jesli o mnie chodzi - kazda jest rownie dobra, bo z zadna nie mialem nigdy problemu. wybieralbym wedlug ceny, wiec w tym wypadku (jesli dobrze pamietam) Transcendy.
                www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Lexara tyle, że ja tu widzę bardziej problem psychologiczny niż techniczny .
                  Akustyk - moim zdaniem mocno przesadzasz pisząc o Sandisku - dziadostwo.
                  Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                    Akustyk - moim zdaniem mocno przesadzasz pisząc o Sandisku - dziadostwo.
                    nie no, warunek konieczny spelnia - zdjec nie gubi. ale patrzac na relacje szybkosci do ceny to SanDisk jest mocno ponizej innych marek...

z drugiej strony - mam Ultre 15MB/s. jest to tak sakramencko cienka karta pod wzgledem wydajnosci, ze nawet przy PQI 150x to jest wstyd, o szybszych kartach nie wspominam...
                    Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                    www albo tez flickr

Komentarz

• GhostRider
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 335

Ja tylko napiszę, że PQI to szajs. Kupiłem kiedyś i na całej karcie zapełnionej rawami - 2-3 były uszkodzone. Taki problem miałem nie tylko ja

A nie myślałeś o adapterze SD-CF? Karty SD są dużo tańsze.
                      Moje zdjęcia na forum
                      7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
                      http://jaceklosko.blogspot.com/

Komentarz

• jacek_73
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 2587

Zamieszczone przez GhostRider
                        Ja tylko napiszę, że PQI to szajs. Kupiłem kiedyś i na całej karcie zapełnionej rawami - 2-3 były uszkodzone. Taki problem miałem nie tylko ja ...
                        PQI prezentuje sobą bardzo wysoką jakość...inaczej Problemy z tymi kartami miałem nie tylko ja - ulatniają się z nich zdjęcia.
                        Jestę fotografę
                        miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• shutter
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 123

Kwestia trafu: PQI 266x używam od 2 lat i jeszcze ani razu nie miałem problemów. Po prostu karta jak każda inna. W 7D prędkość dla mnie ma mniejsze znaczenia, wystarcza mi bufor aparatu.
                          Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Komentarz

• frani0
                            Coś już napisał
                            • 2010
                            • 75

Dziękuję, pewnie skłonię się ku Lexar'owi. Tylko jak patrzę na aukcje na allegro to tak na oko 75% to SanDisk

Dla potomnych:
                            Kingston - unikać
                            PQI - unikać

Komentarz

• shutter
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 123

Z tych 75% allegrowych pewnie połowa to podróby.
                              Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Komentarz

Pracuję...