Jaka karta pamięci inna niż san disk

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GhostRider
    Początki nałogu
    • 2008
    • 335

Najlepiej kupić w Agito - nie dość, że ceny dobre to i chyba zakup pewny
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez akustyk
      nie no, warunek konieczny spelnia - zdjec nie gubi. ale patrzac na relacje szybkosci do ceny to SanDisk jest mocno ponizej innych marek...

z drugiej strony - mam Ultre 15MB/s. jest to tak sakramencko cienka karta pod wzgledem wydajnosci, ze nawet przy PQI 150x to jest wstyd, o szybszych kartach nie wspominam...

Wiesz ja mam karty chyba większości głównych producentów i prawie każdy ma swoje lepsze i gorsze modele. Takie generalizowanie niczemu moim zdaniem nie służy. Może dobre do sklepu ale my tu nic nie sprzedajemy :cool:.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• underhand
        Bywalec
        • 2006
        • 126

to was zdziwię bo oprócz sandiskow używam kingstonów i chwale tzn nie zawiodły nigdy (kingston)

Komentarz

• frani0
          Coś już napisał
          • 2010
          • 75

Zgadzam się zdarzają się modele, które są gorsze

Jednakże i w tym wątku mamy 4 osoby mające do czynienia z kingstonem i 50% ma złe doświadczenia. PQI miały 3 osoby i tu 67% jest nie zadowolonych. Wiem, że to bardzo mała próba mimo to ani po kingstona ani po pqi nie sięgnę tak na wszelki wypadek SanDiski tylko wolno działały a to da się przeboleć

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

Zamieszczone przez frani0
            Kingston - unikać
            PQI - unikać
            dorzucilbym do tej listy Silicon Power, tez znany.

kwestia w tym wypadku jest trafu, bo niektorym te karty bez problemu dzialaja (sam mialem 4 karty PQI i nigdy nic mi sie z nimi nie dzialo, podobnie jak 2 Kingstony), ale lepiej na zimne dmuchac i unikac.

Zamieszczone przez Kolekcjoner
            Wiesz ja mam karty chyba większości głównych producentów i prawie każdy ma swoje lepsze i gorsze modele. Takie generalizowanie niczemu moim zdaniem nie służy. Może dobre do sklepu ale my tu nic nie sprzedajemy :cool:.
            zgoda, dlatego nie pisze, ze totalny szajs (na podstawie wylacznie mojego sandiska), tylko ze po prostu dziadostwo
            www albo tez flickr

Komentarz

• oszczepnik
              Początki nałogu
              • 2008
              • 279

mam PQI i jest ok żadnych problemów, kingstony mam dwa 8 gubi fotki i chrzani aparat, 16 działa bez problemu, sandiska tez posiadam i działa super, jednakże jako alternatywę polecam Pretec-i dobre jak u mnie i tanie
              pzdr
              "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Komentarz

• gadget_zary
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1046

Jak do tej pory to w torbie mam:
                2x 16gb Sandisk Ultra II (30Mb/s)
                1x 16gb Pretec x233
                1x 8gb Pretec x233
                2x 4gb Kingston Elite x133

I jak do tej pory z Kingstonami 0 problemów (od 3 lat używane w 20d), Sandiski bez zarzutu (od sierpnia 2011). Pretec'a 8 jeszcze nie używałem poza przetestowaniem po otwarciu, natomiast w 16gb od Preteca miałem ostatnio uszkodzone 3 klatki zrobione w szybkiej serii w 7d.

Komentarz

• AMMarshall
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 671

Ja obecnie używam wyłącznie Sandiska i Lexara.

W ciągu ostatnich 3 lat lat używałem również PQI i Pretec ale po jakimś czasie i jedna i druga zaczęła szwankować. Wywaliłem, boję się i wystrzegam.

Wcześniej miałem również różnej maści Transcendy (chwalę), Kingstony, Canony, Kodaki, itd. Jedyną kartą jaka mi padła totalnie był jakiś CF noname 16 czy 32MB.
                  Adam Marczak Marshall
                  Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• Bolek02
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 3225

SANDISK EXTREME III lub IV - drogo jest, ale bezpiecznie i wcale nie jest wolno. Transfer więcej niż przyzwoity i o to chodzi
                    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Mixas
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 94

Hmm ja mam dwa sandiski i kingstona 266 póki co nie mam z żadną problemu. Ale trochę mnie przeraża myśl, że po weselu wracam do domu i tu ZONK bramka nr K jest pusta? Ludzie nie polecają kingstonów ale generalnie odpukać ja nie miałem problemów do tej pory z tymi kartami. Czy ktoś z was wie dlaczego różnica w cenie jest tak znacząca czy technologicznie różnią się bardzo? Bo w/g mnie to raczej w środku to samo.

Mały of top:
                      Ale co zrobić jak karta ze zdjęciami szlak trafi jakie są opcje odzyskania choć części materiału? Ktoś miał taki przypadek?
                      Ostatnio edytowany przez Mixas; 17610.
                      Do robienia zdjęć używam komórek...
                      ... szarych.

Komentarz

• ArekLodzPl
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 346

z Kingstonami nigdy nie miałem problemów, żadna z 4 kart przez ostatnie 3 lata nie miała żadnej zwiechy. Niestety jedna z kart sandisca ExIII 2gb lubi robić psikusa, potrafi się zawiesić przy serii rawów, czasami do kompa zczytuje jakby była podłączona pod usb 1.0. Druga ExtremeIII 4gb w ub. roku zwiesiła mi się 2 razy - mimo wszystko na chwilę obecną bardziej ufam Kingstonom

Komentarz

• Mirosuaw
                          Dopiero zaczyna
                          • 2012
                          • 38

Albo SanDisk (uwaga na niepewnych sprzedawców - dużo podróbek) albo Lexar np. 300x lub 400x. Z innymi bym nie eksperymentował.
                          Pozdrawiam,
                          Mirek

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Mixas kup SanDisk EXTREME w wersji pudełkowej to program do odzyskiwania danych dostaniesz w zestawie gratis.
                            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• axk
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2027

Zamieszczone przez Mixas
                              Ale co zrobić jak karta ze zdjęciami szlak trafi jakie są opcje odzyskania choć części materiału? Ktoś miał taki przypadek?
                              Swego czasu do kart SanDisk dołączany był program RescuePRO przeznaczony do odzyskiwania danych m.in. z uszkodzonych kart. Program niezwykle skuteczny przy swojej prostocie - z czystym sumieniem mogę polecić.
                              Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                              EOS + Speedlite

Komentarz

• ChM
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 61

Mam kilka sandisców - żadnych uwag
                                mam też Kingstona elite pro 8GB 133X i kingstona ultimate 16 GB 266X - kupione ze względu na relację cena - możliwości i też nie mam uwag. Częściej używam 16GbB i nic niepokojącego nie zauważyłem. Budżetowe, ale do tej pory nie miałem żadnego problemu z żadną z tych kart. Nic się nie gubi, nie ma problemów z komunikacją karta- body.

Komentarz

Pracuję...