wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Damian-str
    • 2015
    • 1

Odp: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Witam.

Odświeżę trochę temat.
    Kupiłem zestaw knight tr332rx i dodatkowy odbiornik. Niestety po podłączeniu do aparatu (Canon 100d)i lampy YN 560II nie działa. Po naciśnięciu spustu migawki zarówno na nadajniku jak i na odbiorniku zaczyna migać niebieska dioda, ale lampa nie błyska. Nadajnik ustawiony na grupę A kanał 1 tak samo odbiornik. Czy trzeba je jakoś bindować ze sobą, żeby zaczęły działać poprawnie? Czy ktoś z Was miał może juz podobny problem? Dodam jeszcze, że czasami lampa podłączona do odbiornika błyskała samoczynnie.

Pozdrawiam Damian

Komentarz

• cybertoman
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 36

Z 100D to raczej nie jest kompatybilny.

Komentarz

• stultus
        Coś już napisał
        • 2007
        • 85

witam jak skonfigurować 6d z Pixel Knight TR-332 ( ex430 I i II )
        5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Komentarz

• Maciej
          Bywalec
          • 2005
          • 175

Reaktywacja wątku
          Podłączyłem ostatnio Pixela z R6 II oraz lampą Nissin Di622. Niestety lampa nie wyzwala się. Po przestawieniu lampy w tryb M lampa i owszem wyzwala się ale … jakieś 2-3 sekundy po zwolnieniu migawki w aparacie. Mam jeszcze lamę 580EX ale wylały mi baterie i żaden serwis nie chce się podjąć naprawy a ciekawy jestem czy z nią by zadziałało.

Ciekawostka odnośnie lampy Nissin. Kupiłem ją do 7D i działała z tym aparatem bardzo dobrze, ale już z 6D II nie chciała współpracować wcale, dlatego kupiłem 580EX. Obecnie mam R6 II i z braku lampy systemowej podłączyłem Nissin'a do tego aparatu i o dziwo … działa wyśmienicie!
          https://www.flickr.com/photos/80042060@N07/albums

Komentarz

• Maciej
            Bywalec
            • 2005
            • 175

Podwójny wpis :-( Do usunięcia.
            Ostatnio edytowany przez Maciej; 1795.
            https://www.flickr.com/photos/80042060@N07/albums

Komentarz

Pracuję...