wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arek_Gd
    Bywalec
    • 2008
    • 249

Foto-Tip twierdzi, że tylko z 1DIII są problemy, z pozostałymi body ponoć hulają.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Komentarz

• piatek
      • 2010
      • 2

tak tez w instrukcji produktu piszą. może jakieś doświadczenia z użytkowania, warto było zapłacić więcej za TTL??

Komentarz

• bolec
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 15

właśnie zakupiłem pixela: nadajnik i odbiornik, mam 50D + 2x580EXII, kombinowałem czy ttl działa przez podłączenie jednej z lamp jako master na odbiorniku i drugą jako slave przez komunikację z masterem za pomocą systemu canona. Niestety wychodzi na to że lampa Slave nie współpracuje w TTL z pierwszą lampą (tą na odbiorniku pixela) i wali chyba pełną mocą prześwietlając zdjęcie. Może ktoś sprawdzał czy system TTL działa z dwoma lampami zamontowanymi na dwóch odbiornikach? A może robię jakiś błąd w podłączeniu według schematu jw.?
        5DMk3 | 5DMk2 | C16-35mm/ F2.8L II | C 70-200mm/ F2,8 LIS II | S 50m/ F1.4 | S 85mm/ F1.4 | S 15mm/ F2.8 Fish

Komentarz

• Maggot
          Początki nałogu
          • 2008
          • 286

czy warto miec ttl?
          jak ktos potrzebuje robic fotki w studiu to pewnie nie nawet za cene hss i wyzwalania nim lamp studyjnych. Podobnie gdy lubimy manual w strobbingu ale gdy chcemy szybko zrobic kilka zdjec z plenerze i isc dalej to jest to na tyle fajna sprawa ze na dniach kupuje pockety, a moje knighty leca na gielde
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          mimo ze nie sa zle. tylko apetyt rosnie w miare jedzenia
          Ostatnio edytowany przez Maggot; 15375. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• chrislab
            Początki nałogu
            • 2009
            • 374

czy komukolwiek udało się w tr-332 uruchomić sterowanie lampą EXII z poziomu aparatu 5D? Z 1Dmk3 to nawet się menu otwiera, a w 5Dmk2 pisze, że lampa 580EXII podłączona przez pixele jest niekompatybilna i nie pozwala nic ustawić
            Generalnie nie udało mi się z żadnym z tych aparatów sensownie skonfigurować pixeli - zawsze coś się chrzaniło. Z czym one działają poprawnie? Czy w PW jest lepiej i można sterować lampami z menu aparatu?
            -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Komentarz

• E.3
              Bywalec
              • 2009
              • 141

Czy w PW jest lepiej i można sterować lampami z menu aparatu?
              Jak najbardziej
              Moje graty: EOS 350, 50 f/1.8 (plastik fantastik) i IT

Komentarz

• Maggot
                Początki nałogu
                • 2008
                • 286

Knighty oferuja bardzo prosty ettl regulacja to kolko korekty ekspozycji +-2ev

Komentarz

• plaucjusz
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 168

Zamieszczone przez Arek_Gd
                  Foto-Tip twierdzi, że tylko z 1DIII są problemy, z pozostałymi body ponoć hulają.
                  Niestety z 1Ds mk II również są problemy.
                  Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P

Johann Wolfgang Goethe

Komentarz

• Maggot
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 286

Zamieszczone przez plaucjusz
                    Niestety z 1Ds mk II również są problemy.
                    oj ktos ma chyba starsza wersje knightow. Juz dawno nawet tutaj bylo ze z DSII dziala... tylko nie kazdy i powinno dac sie wymienic na gwarancji. Przynajmniej tak traktuje swoich klientow kol. Towers

Komentarz

• plaucjusz
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 168

Zobacz mój post z 15 LISTOPADA 2010:
                      http://canon-board.info/showthread.php?t=55230&page=42
                      Jeżeli jest nowsza wersja z poprawionym softem, to być może sprawdzałem starą...
                      Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P

Johann Wolfgang Goethe

Komentarz

• Maggot
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 286

a nie no jasne. Nawet o tym nie pomyslalem przepraszam. Dla mnie knighty to tylko ttl. Manual wole na rf'kach.

Komentarz

• miczael
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 160

Witam
                          Zamierzam kupić pixele do 50D i 380EX+Metz 50 AF-1.Pytanie moje takie czy posiadając nadajnik i 2 odbiorniki można nimi niezależnie sterować i jak tak np wykorzystując grupy czy z poziomu body czy nadajnika a jeśli nie to pozostaje pixel+odbiornik do 380EX by odsunąć lampę od body i wyzwalać Metza przez jego wbudowaną fotocelę w trybie M który mogę regulować?

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Komentarz

• Maggot
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 286

przeciez juz wszystko bylo napisane. i to kilka razy. nie nie mozna oddzielnie. Takie rzeczy tylko w pw.
                            Fotocela plus ettl dziala? nie wiem czy metz ma taka fotocele ktora by na to poszla. bo inaczej to tylko manual na obu lampkach i majac 2 odbiorniki nei trzeba cudowac z fotocela.

Komentarz

• miczael
                              Bywalec
                              • 2010
                              • 160

o to chodzi, że 380 EX nie ma manuala, a mając dwa odbiorniki rozumiem że obie lampy błyskają siłą słabszej czyli 380 EX. Co zatem kupić by oddzielnie móc sterować każdą lampą?

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Komentarz

• Maggot
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 286

pockety!

Komentarz

Pracuję...