wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • E.3
    Bywalec
    • 2009
    • 141

Zamieszczone przez bs300f
    A inni mogą poznać tą "tajemną" wiedzę ?
    Pozdrówka
    Pocket Wizard... :-|
    Moje graty: EOS 350, 50 f/1.8 (plastik fantastik) i IT

Komentarz

• Maggot
      Początki nałogu
      • 2008
      • 286

nie nie zaden PW chodzilo o to ze kiedys kupilem uszkodzona lampe i zachowywala sie bardzo podobnie. pozniej sie okazalo ze byla zalana, po wyczyszczeniu nie startowala dalem elektronikowi on pomierzyl napiecia i wywnioskowal ze najprawdopodobniej zadzialal tryb zabezpieczajacy ktory blokuje lampe przed powazniejszymi uszkodzeniami jak wykryje cos zlego. Zdaje sie ze gdzies zrobil chwilowe zwarcie i lampa ozyla. Gdyby nie to ze lampa jest bardzo nie fajna do rozkrecania to bym mogl zaoferowac pomoc ale do nieswojego sprzetu wole rak nie pchac

Komentarz

• bs300f
        Coś już napisał
        • 2006
        • 68

Wielkie dzięki za odpowiedz Maggot - nawet nie wiedziałem że lampy taki resecik mają.
        Pozdrówka

Komentarz

• Maggot
          Początki nałogu
          • 2008
          • 286

ja to sie zastanawiam a) czy to o czym rozmawiamy nie psuje watku
          i b) jak to sie moglo popsuc. Wielokrotnie stykalem piny lampy w roznych konfiguracjach. Czy to za pomoca kabla-ttl (przerobilem z oryginalnego na przedluzany), czy tez metalowej podstawki pod lampe ba nawet znany rf-602 ma metalowa stopke ktora latwo cos zewrzec i nigdy nic mi nie padlo.
          Napewno mozna pomierzyc napiecia na tym felernym Knighcie i porownac z innym bo probowac z inna lampa to troche strach

Komentarz

• 7osiem
            Coś już napisał
            • 2008
            • 66

heh wlasnie tgo sie boje bo wielokrotnie mialem wszystko wlaczon e wsadzalem zdejmowalem skuporty i inne zabawki nigdy nic.. mysle ze moze przypadek?.. zbieg okolicnosci ? ale przezegnam sie 2 razy nastepnym razem skoro to tak kaprysny sprzet ze wlaczyc go przed wlozeniem lampy lub po ma taaaaaaaaak kolosalne znaczeie

Bardzo proszę o stosowanie się do regulaminu forum (w szczególności pkt.6.).
            Pozdrawiam
            K.
            Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
            www.s78.eu

Komentarz

• MC_
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3444

Nie wiem czy kapryśny czy nie, ale warto czasami instrukcję przeczytać.

Komentarz

• 7osiem
                Coś już napisał
                • 2008
                • 66

heh kaprysny .. nie masz co powtarzac po innych z czytaniem instrukcji..zalapalem zlosliwosc

kaprysny kaprysny ,dla mnie normalne jest ze najpierw zakladam lampe na odbiornik i dopiero wtedy go odpalam to samo z lampa na aparacie najpierw zakladam pozniej on ? rozumiesz moj tok rozumowania? ok dzieki

i wyobraz sobie mam skyporty bawilem sie pocketami i nigdy nie mialem takiego problemu z powodu ze wlaczylem odbiornik po zalozeniu lampy..)

uwazam ze mialem pecha i albo trafilem na wadliwy egzemplarz lub na fatalny zbieg okolicznosci lampa poprostu miala awarie i tyle

www.s78.eu

Komentarz

• MC_
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3444

Miałeś pecha, to jasne.
                  Ale musiałeś nieźle się postarać, żeby włączyć odbiornik z nałożoną lampą ;-)

Komentarz

• Maggot
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 286

Zamieszczone przez MC_
                    Miałeś pecha, to jasne.
                    Ale musiałeś nieźle się postarać, żeby włączyć odbiornik z nałożoną lampą ;-)
                    heheheheh gdyby nie to ze wczensiej poczytalem na forum kilka topicow to bym sobie dorobil dzwigienke co by moc wylaczac knighty z podpieta lampa

Komentarz

• aroaro
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 26

Odnośnie zasilania - występują akumulatorki cr2+ładowarka, np:
                      http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=320524041739

Mam takie z linku jw, już jakiś czas - polecam jak najbardziej - napięcie ponad 3v, bardzo długo trzymają.

Komentarz

• goran
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 96

Zamieszczone przez aroaro
                        Odnośnie zasilania - występują akumulatorki cr2+ładowarka, np:
                        http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=320524041739

Mam takie z linku jw, już jakiś czas - polecam jak najbardziej - napięcie ponad 3v, bardzo długo trzymają.
                        dobrze wiedzieć ... ile Cię kosztowała przesyłka do PL ?

Ja w tej chwili czekam na odpowiedź ze sklepu milhunt.pl
                        Mają tam podobno dobre ładowarki UltraFire WF188 i akumulatorki ultrafire CR2 (tych drugich nie widzę aktualnie na stanie ale niedawno kolega kupił kilka sztuk wiec czekam na odzew sklepu).
                        7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Komentarz

• aroaro
                          Dopiero zaczyna
                          • 2010
                          • 26

[QUOTE=goran;921006]dobrze wiedzieć ... ile Cię kosztowała przesyłka do PL ?

Przesyłka gratis - czas oczekiwania ma przesyłkę do 3 tygodni, ładowarka ma wtyczkę amerykańską.

Komentarz

• 7osiem
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 66

a na ile aktywnego blyskania wystarczaja normalne bateryjki? czas czowania znam z instrukcji!!
                            www.s78.eu

Komentarz

• trampek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1546

Zamieszczone przez 7osiem
                              a na ile aktywnego blyskania wystarczaja normalne bateryjki? czas czowania znam z instrukcji!!
                              oczywiscie na to pytanie nei da sie odpowiedziec. uzywajac automatyki zmienna ta jest zdeterminowana przez duzo czynnikow - ze tak sie naukowo wyraze
                              R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• 7osiem
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 66

he

trampek a tak powaznie srednio starcza Ci na 400 zdjec..800?.. ?
                                ktos ma jakies szcunkowe dane naukowe?..bez dodatkowj bateryjki rozumiem nie odpalacie ?
                                www.s78.eu

Komentarz

Pracuję...