wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332
Zwiń
X
-
-
nie nie zaden PW
chodzilo o to ze kiedys kupilem uszkodzona lampe i zachowywala sie bardzo podobnie. pozniej sie okazalo ze byla zalana, po wyczyszczeniu nie startowala dalem elektronikowi on pomierzyl napiecia i wywnioskowal ze najprawdopodobniej zadzialal tryb zabezpieczajacy ktory blokuje lampe przed powazniejszymi uszkodzeniami jak wykryje cos zlego. Zdaje sie ze gdzies zrobil chwilowe zwarcie i lampa ozyla. Gdyby nie to ze lampa jest bardzo nie fajna do rozkrecania to bym mogl zaoferowac pomoc ale do nieswojego sprzetu wole rak nie pchac
Komentarz
-
Wielkie dzięki za odpowiedz Maggot
- nawet nie wiedziałem że lampy taki resecik mają.
PozdrówkaKomentarz
-
ja to sie zastanawiam a) czy to o czym rozmawiamy nie psuje watku
i b) jak to sie moglo popsuc. Wielokrotnie stykalem piny lampy w roznych konfiguracjach. Czy to za pomoca kabla-ttl (przerobilem z oryginalnego na przedluzany), czy tez metalowej podstawki pod lampe ba nawet znany rf-602 ma metalowa stopke ktora latwo cos zewrzec i nigdy nic mi nie padlo.
Napewno mozna pomierzyc napiecia na tym felernym Knighcie i porownac z innym bo probowac z inna lampa to troche strach
Komentarz
-
heh wlasnie tgo sie boje bo wielokrotnie mialem wszystko wlaczon e wsadzalem zdejmowalem skuporty i inne zabawki nigdy nic.. mysle ze moze przypadek?..
zbieg okolicnosci
? ale przezegnam sie 2 razy nastepnym razem skoro to tak kaprysny sprzet ze wlaczyc go przed wlozeniem lampy lub po ma taaaaaaaaak kolosalne znaczeie 
Bardzo proszę o stosowanie się do regulaminu forum (w szczególności pkt.6.).
Pozdrawiam
K.Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.Komentarz
-
-
heh kaprysny .. nie masz co powtarzac po innych z czytaniem instrukcji..zalapalem zlosliwosc
kaprysny kaprysny ,dla mnie normalne jest ze najpierw zakladam lampe na odbiornik i dopiero wtedy go odpalam to samo z lampa na aparacie najpierw zakladam pozniej on ? rozumiesz moj tok rozumowania?
ok dzieki
i wyobraz sobie mam skyporty bawilem sie pocketami i nigdy nie mialem takiego problemu z powodu ze wlaczylem odbiornik po zalozeniu lampy..
)
uwazam ze mialem pecha i albo trafilem na wadliwy egzemplarz lub na fatalny zbieg okolicznosci lampa poprostu miala awarie i tyle
Komentarz
-
Miałeś pecha, to jasne.
Ale musiałeś nieźle się postarać, żeby włączyć odbiornik z nałożoną lampą ;-)Komentarz
-
Komentarz
-
Odnośnie zasilania - występują akumulatorki cr2+ładowarka, np:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=320524041739
Mam takie z linku jw, już jakiś czas - polecam jak najbardziej - napięcie ponad 3v, bardzo długo trzymają.Komentarz
-
dobrze wiedzieć ... ile Cię kosztowała przesyłka do PL ?Odnośnie zasilania - występują akumulatorki cr2+ładowarka, np:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=320524041739
Mam takie z linku jw, już jakiś czas - polecam jak najbardziej - napięcie ponad 3v, bardzo długo trzymają.
Ja w tej chwili czekam na odpowiedź ze sklepu milhunt.pl
Mają tam podobno dobre ładowarki UltraFire WF188 i akumulatorki ultrafire CR2 (tych drugich nie widzę aktualnie na stanie ale niedawno kolega kupił kilka sztuk wiec czekam na odzew sklepu).7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200Komentarz
-
[QUOTE=goran;921006]dobrze wiedzieć ... ile Cię kosztowała przesyłka do PL ?
Przesyłka gratis - czas oczekiwania ma przesyłkę do 3 tygodni, ładowarka ma wtyczkę amerykańską.Komentarz
-
a na ile aktywnego blyskania wystarczaja normalne bateryjki?
czas czowania znam z instrukcji!!
Komentarz
-
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 MaxKomentarz
-
he
trampek a tak powaznie srednio starcza Ci na 400 zdjec..800?.. ?
ktos ma jakies szcunkowe dane naukowe?..bez dodatkowj bateryjki rozumiem nie odpalacie ?
Komentarz
Komentarz