Spider Camera Holster

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • madc0w
    Początki nałogu
    • 2009
    • 370

cena zaporowa + brak możliwości potestowania tego + boję się że mi się piąteczka wypnie i zrobi jebut o ziemię + w sumie to ma chyba sens w przypadku 2 body w reporterce = nie moja działka
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Komentarz

• oskarkowy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2513

A zauważyliście pięknie wytarty grip na filmiku? Pewnie wytarł się wcześniej, tak samo jak się nie obija o nogi.
      Zdarza Wam się czasem zeskoczyć na sesji z drabiny, czy w plenerze z ławki, muru itp? No właśnie, wypnie się, czy nie? ...

No i panie sprzedawco, rzuć nazwiskami tych zawodowców, może znamy.

IMO fajny bajer, na pierwszym kotlecie dostałbym ksywę Lucky Luke
      Jarek

Komentarz

• Maggot
        Początki nałogu
        • 2008
        • 286

Planuje zrobic sobie prezent pod choinke w postaci jakiegos nosidelka do aparatu. Widzialem kilka rozwiazan np bardzo podobny cotton cos-tam ale jednak ciagle najbardziej podoba mi sie patent r-strap'a.
        Znacie moze jeszcze inne rozwiazania? Jak na moja posture noszenie na szyi 2 duzych body z jasnymi szklami to troche za duzo

Komentarz

• SteadiPIXELS
          • 2010
          • 3

Jeżeli chodzi o testowanie to nie ma z tym większego problemu na terenie Warszawy. Dla innych miejscowości staramy się wymyśleć jakieś dobrze działające rozwiązanie umożliwiające przetestowanie sprzętu. W razie zainteresowania proszę o kontakt: [email protected]

Zaczep SpiderPro posiada blokadę uniemożliwiającą samoczynne "wypadnięcie" aparatu z uchwytu. Niejednokrotnie używałem Spidera chodząc po górach (turystcznie, nie wyczynowo) i zdarzało się zeskakiwać z kamienia albo przechodzić przez powalony konar - nigdy aparat się nie wypiął. Co lepsze nigdy mi również nie przeszkadzał gdy musiałem zawiązać buty lub umyć ręce (jak to często bywa z aparatem wiszącym na szyi)...

Co do opinii profesjonalistów - poniżej lektura - niebawem na stronie www.spiderholster.pl będzie można przeczytać opinie z Polski:
          Let me start out by saying that the Spider Holster is the most significant piece of camera gear that I has come out in the last few years. ...

The Spider Holster is an amazing product. Photographer Shai Eynav's beautiful design turned into something powerful. The Spider Holster is a heavy duty metal

Whether you're ready for it or not, Shai Eynav just sent us a pre-production sample of his Spider Holster for review. When first announced, we had our doubts as to its usefulness. After all, slinging a chunky DSLR from our belt presents not only ergonomic issues but significantly increases the threat of a high-school styled depantsing if not worn correctly. However, anyone who's ever carried a DSLR for long periods of time to shoot wedding assignments, little league games or say, CES has felt the pain inflicted by traditional DSLR neck and shoulder straps. So how did it perform? Is the Spider Holster the device that will finally free your hands and relieve punishing neck, shoulder, and back strain? Strap in hoss, we've got the answer for you just after the break. %Gallery-75340%

The Spider Camera Holster was created for those who prefer to place the weight of the camera at the hip instead of their upper bodies. This alleviates many of the upper body pains associated with long shoots and heavy equipment.

Blogger jest narzędziem oferowanym przez firmę Google, służącym do publikowania blogów i łatwego dzielenia się swoimi przemyśleniami z całym światem. Blogger ułatwia publikowanie tekstu, zdjęć i filmów na blogu osobistym lub blogu zespołu.

Review: Spider Holster As a full time wedding photographer, I often come home from a 12hour day with an aching back and shoulders. Carryi...

Komentarz

• AMMarshall
            Uzależniony
            • 2009
            • 671

Zamieszczone przez SteadiPIXELS
            Jeżeli chodzi o testowanie to nie ma z tym większego problemu na terenie Warszawy. Dla innych miejscowości staramy (...)
            Woow! Nie znam ludzi ale większość chyba to użytkownicy "naszego" systemu...

Mi najbardziej podoba się Tomek (mimo że żółty). Jedyny, który dobrze wczuł się w rewju.

Ja o wypięcie się body nie martwił, to naprawdę prawdziwa (szwedzka?) stal! Na fotkach widać też to zabezpieczenie. Biodro by wyrwało, a by się nie wypiął...
            Kawał dobrej, kaletniczo-ślusarskiej roboty. Ciekaw tylko jestem ile waży ten element porządnej stali przykręcany do body?

OK, ja poczekam aż wymyślą stalowo-tytanową, elektronicznie sterowaną i zasilaną akumulatorkami AA nakładkę na przeguby nadgarstka.
            Bo w przeciwieństwie do szyi i kręgosłupa nadgarstek po długim foceniu mnie nawala.
            Adam Marczak Marshall
            Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• artd4
              Początki nałogu
              • 2007
              • 307

Fajne.
              Tylko że ja staram się zawsze mieć body zabezpieczone przed upadkiem,wyślizgnięciem się z dłoni.
              Nawet jak fotografuje ze statywu czy monopodu jestem spokojniejszy o sprzęt, gdy body mam "na sobie"
              Osobiście korzystam z R-strapa.Nawet dwa mam zbędne w zapasie, bo to były prezenty.
              W sumie myśle, że połączenie tych systemów dałoby zadawalajacy rezultat
              Ale pomysł jest OK
              Ponieważ R-strapy mam podpięte pod orginalne płytki manfrotto to na "kółku" płytek jest sporo miejsca.Może warto podpiąc do jakiś haczyk i zaczepiać za pasek od spodni.W sumie jak sie haczyk wypnie to body dalej jest na uwięzi...
              R-strap został dość szybko "przeszczepiony" do nas. Mimo,że głosy i obawy były podobne to został doceniony. Najnowsze wykonania rodzimej produkcji nie odbiegają dużo od orginału.Z tym SCH będzie tak samo.
              Zaraz ktoś zacznie to u nas robić.
              Obecna cena jest ...,ale to już indywidualne podejście.
              Zaawansowany NIE FANATYK !!!
              2x dSLR ()

Komentarz

• CC2
                Coś już napisał
                • 2012
                • 84

Posiadam Holstera od 1,5 roku. Wszystko jest ok .Podpinam c 350d, c 40d i c 5dmk3 z lampami i szkłami do c 70-200. Jest to dobre rozwiazanie . Jednak osoby szczupłe w pasie mogą mieć problem bo pas nie ściąga sie zbytnio i może być luźny i zwisać a to utrudnia chodzenie .Trzeba zrobić sobie dodatkowy pas podtrzymujący .
                Sprzent solidny.Nie zawiódł mnie nigdy.

Komentarz

• jan pawlak
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 4335

Aparat z obiektywem jednak waży.
                  Ja zdecydowałem się, dla siebie i zony, na

http://blackrapid.pl/

Jestem zadowolony, żona też (najważniejsze !)

Są też tańsze, polskie rozwiąznia tego typu.

jp
                  puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
                  Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
                  http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
                  public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

Pracuję...