Spider Camera Holster

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • C80
    Uzależniony
    • 2007
    • 855

Spider Camera Holster

Fotopolis opisało nowy sposób przenoszenia sprzętu: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9837

Nie powiem, chyba na coś takiego czekałem. Istnieją sytuacje gdy nie ma czau na zmiany szkieł, albo ze względu na syf lepiej tego nie robić. Ciekawe jak w realu coś takiego się sprawia.

Problemem może być to, że w Polsce ciężko będzie upolować taki sprzęt. Zdecydowana większośc fotopstryków nie ma takich potrzeb.

Znacie sklepy internetowe które coś takiego mogą mieć w przyszłości w ofercie? Czy raczej byłbym skazany na ebaja?

We've been known to mule-about vast quantities of gear for hours at a time in order to bring you the latest and greatest in gadgets at a real-time pace. That means several pounds of electronics (laptops, data cards, extra batteries, smartphones, a DSLR with multiple lenses, compact camera, a video camera and all the associated cables and power bricks) slung from our feeble necks and shoulders. So when someone comes along with a claim to offset that load, well, we're going to listen. Enter the Spider Camera Holster; a belt clip with a "spider pin" adapter that screws into the bottom of your cam allowing for a quick attach and release from the belt. A trick that moves the load from your neck to your hip in the process. Whether this is brilliant or idiotic, we're not sure yet. Just try not to stare if you see us standing in a crowd with trou dropped around the ankles -- we might be working... we might not. The Spider camera holster will ship this summer for an undetermined price.[Via CNET]
    [Strona] [Sportowy fotodziennik]
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Tylko czekać, na odpowiedź rodzimych przemysłowców
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• AMMarshall
      Uzależniony
      • 2009
      • 671

oouuuu... Kolejny niezły wynalazek.
      Nie sądzę żeby był w PL w sprzedaży. MZ ibej only.
      Adam Marczak Marshall
      Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• C80
        Uzależniony
        • 2007
        • 855

Najgorsze jest to, że materiały Spider Holster były opublikowane w maju z informacją, że produkt trafi do sprzedaży latem. Mamy zimę i w sklepach, ani na ibaju nie ma tego czegoś.

Pozostały dwie możliwości, albo cierpliwie czekać, albo wymyślić i zrobić domowym sposobem jakiś podobny patent.

Komentarz

• h4ry
          Bywalec
          • 2009
          • 155

Średnio mi się widzi jak na polskie realia, zwłaszcza w starszym filmiku jak kobieta sobie maszeruje miastem z przypiętym aparatem do pasa - pewnie po 5 minutach w realnych warunkach nie miałaby tego aparatu. Podczas fotografowania wesela itp może i byłoby faktycznie przydatne, ale to wszystko zależy ode ceny.
          5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• AMMarshall
            Uzależniony
            • 2009
            • 671

Zamieszczone przez h4ry
            Średnio mi się widzi jak na polskie realia, zwłaszcza w starszym filmiku jak kobieta sobie maszeruje miastem z przypiętym aparatem do pasa - pewnie po 5 minutach w realnych warunkach nie miałaby tego aparatu. Podczas fotografowania wesela itp może i byłoby faktycznie przydatne, ale to wszystko zależy ode ceny.
            Prawda.
            Cena w US $109.99, czyli przewidywana w PL ~550.00PLN.
            Adam Marczak Marshall

Komentarz

• C80
              Uzależniony
              • 2007
              • 855

Chciałem zamówić system dla dwóch aparatów. Niestety zamówienia można zrealizować tylko poprzez stronę producenta, nikt inny tego nie sprzedaje. Niestety nie ma możliwości zamówienia za pobraniem, a do tego wysyłka za pomocą FedExa przesyłką ekonomiczną kosztuje 88$. Priorytet to 126$.

W Europie nie da się tego kupić, a z USA nie opłaca się ściągnąć bo koszt po przeliczeniu wyniesie około 800 zł. Szkoda, bo po filmach widać że sprawdza się.

Komentarz

• h4ry
                Bywalec
                • 2009
                • 155

Na takich filmach to można pokazać że wiele rzeczy się sprawdza ;]
                5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• SteadiPIXELS
                  • 2010
                  • 3

Spider Holster dostępny już w Polsce

Witam,

Chciałbym poinformować, że Spider Camera Holster jest już w sprzedaży w Polsce.

Zapraszam na stronę www.spiderholster.pl

Komentarz

• mc_iek
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 790

Bo ja wiem...? Taki zaczep do klamerki mocującej uchwyt... Zastanawiam się, po ilu krokach zaczął by mnie irytować aparat obijający się o biodro?
                    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• retter
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 432

Zamieszczone przez SteadiPIXELS
                      Chciałbym poinformować, że Spider Camera Holster jest już w sprzedaży w Polsce.

Zapraszam na stronę www.spiderholster.pl
                      Skoro założenie jest użycie 2 body, to już na starcie ten produkt ma braki. Mamy 1 parę zaczepu na 1 korpus i kawałek materiału odchodzącego od pasa.

A powinno być to po dwóch stronach tak jak założenie mówi.

Druga rzecz płat chroniący ciało poniżej pasa powinien mieć strukturę : pianka od strony ciała, cos bardziej sztywnego włókno szklane, i kolejna gąbka dla ochrony sprzętu.
                      Dlaczego prawie cała waga sprzętu naciska w tym jednym miejscu

Jeszcze długa droga zanim będzie to można stosować w pracy a nie do zabawy.
                      szukaczka http://maciejko.net/cbsearch/

FaanBW

Komentarz

• SteadiPIXELS
                        • 2010
                        • 3

Założeniem głównym jest istnienia Spider Holstera jest odciążenie karku i kręgosłupa z ciężaru aparatu, oraz wygodniejsze noszenie sprzętu.

Proponuje spróbować przed wydawaniem opinii. Ja osobiście używam Spidera od 1,5 roku. Na ogół noszę Canon'a 5D + battery grip z obiektywami 24-80 2.8L lub 70-200 2.8L IS. Po 5 godzinach chodzenia (zwiedzania Miasta) lub paru godzinach pracy w studiu nie odczuwam żadnego dyskomfortu.

Spider jest uznany przez licznych profesjonalistów na całym świecie za rewolucyjne rozwiązanie noszenia aparatów.

Komentarz

• AMMarshall
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 671

Zamieszczone przez mc_iek
                          Bo ja wiem...? Taki zaczep do klamerki mocującej uchwyt... Zastanawiam się, po ilu krokach zaczął by mnie irytować aparat obijający się o biodro?
                          Na filmach reklamowych się nie obija. I tak masz myśleć - nie obija się.
                          Jeśli po zakupie by Ci się obijało, musiałbyś myśleć, że to wina Twoich ułomnych bioder.

Zamieszczone przez SteadiPIXELS
                          (...)
                          Spider jest uznany przez licznych profesjonalistów na całym świecie za rewolucyjne rozwiązanie noszenia aparatów.
                          Mnie kręgosłup nie boli i nieczuły jestem na tego typu gadżety więc nie kupię ale ciekawość mnie zżera którzy znani profesjonaliści tego używają?
                          Adam Marczak Marshall

Komentarz

• madc0w
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 370

Zamieszczone przez AMMarshall
                            Mnie kręgosłup nie boli i nieczuły jestem na tego typu gadżety więc nie kupię ale ciekawość mnie zżera którzy znani profesjonaliści tego używają?
                            musisz zmienić kręgosłup bo masz zły
                            W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Komentarz

• AMMarshall
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 671

Zamieszczone przez madc0w
                              musisz zmienić kręgosłup bo masz zły

Masz rację madc0w.

Mam więc szansę zagrać w reklamie pajączka (takie cudo na kręgosłup - zbieżność nazwy z tym spajderem :-D ):

"Przez wiele lat nie uskarżałem się na bóle kręgosłupa.
                              Nawet spacerując pięć godzin z aparatem na szyi (zwiedzając miasto) kręgosłup mnie nie bolał.
                              Ale teraz już wiem, że to tylko iluzja. Mój kręgosłup był zły.
                              Teraz kiedy używam pajączka mój kręgosłup boli mnie średnio raz w tygodniu.
                              Kiedy tylko założę pajączka czuję ulgę!"

OK, koniec żartów.
                              Planuje ktoś zakup tego cudeńka?

C80, kupujesz?

BTW - miesiąc temu trafnie przewidziałem cenę w PL tego hitu...
                              Adam Marczak Marshall

Komentarz

Pracuję...