Hyperdrive Colorspace

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Hyperdrive Colorspace

Czy ktoś może użytkuje takowy databank ?
    Wersja space która zdaje się tak jak poprzednicy miała dość dobre opinie już nie jest produkowana i chyba nie do dostania, Colorspace ma kolorowy ekran z podglądem który specjalnie nie jest mi do niczego potrzebny, ale po przeżyciach z Digimate potrzebuje coś co przynajmniej działa...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez Krzychu
    Wersja space która zdaje się tak jak poprzednicy miała dość dobre opinie już nie jest produkowana i chyba nie do dostania, Colorspace ma kolorowy ekran z podglądem który specjalnie nie jest mi do niczego potrzebny, ale po przeżyciach z Digimate potrzebuje coś co przynajmniej działa...
    Normalnie napisałbym: "nie kombinuj, kup PD70X" ale widzę, że mój ulubiony sklep który jako ostatni miał je jeszcze do niedawna (kupowałem 2-3 miesiące temu) już nie ma... Czyli finito, najlepszy (IMHO) nie-multimedialny-bez-kupy-*******ek databank jaki ktokolwiek kiedykolwiek zrobił właśnie przeszedł do historii Poszukaj jeszcze HD80, to klon PD70X - jeśli znajdziesz, to bierz w ciemno.

W Macway mają chyba wersję "space": http://www.macway.com/fr/path/15/com...ue-dur-25.html. Sklep jest raczej pewny, brałem tam obydwa swoje PD70X.
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• -jaro-
      Bywalec
      • 2007
      • 136

tutaj maja
      http://www.adorama.com/Catalog.tpl?p..._refine_search
      wczoraj zastanawialem sie nad zakupem jakiegos databanku i mysle, ze PD70X rzeczywiscie jest optymalnym "bezwodotryskowytm" rozwiazaniem, ale niestety juz niedostepnym. natomiast najnowysz model colorspace nie wyglada zle, tak w testach jak i deklarowanych mozliwosciach. Kupuje taki i mysle, ze kolorowym ekranikiem nie warto sie przejmowac - dzisiaj to juz niestety pradozerny standard - najwazniejsze, ze wklada sie katre do slotu i dane bezpiecznie i ze spora jak na tego typu urzadzenia predkoscia backapuja sie na dysku.
      jarek

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

Zamieszczone przez muflon
        W Macway mają chyba wersję "space": http://www.macway.com/fr/path/15/com...ue-dur-25.html. Sklep jest raczej pewny, brałem tam obydwa swoje PD70X.
        Dzięki, zamówiłem Ciekawe co mi przyślą bo znajomość francuskiego u mnie stoi na bliskim zeru poziomie
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez -jaro-
        tutaj maja
        http://www.adorama.com/Catalog.tpl?p..._refine_search
        wczoraj zastanawialem sie nad zakupem jakiegos databanku i mysle, ze PD70X
        Wiem, tyle że w US będę dopiero pod koniec lipca, niestety dla mnie zbyt późno...
        Ostatnio edytowany przez Krzychu; 475. Powód: Automerged Doublepost
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

No i skończyło się w końcu na Colorspace, zwykły Space był "Out of stock".
          Pierwsze wrażenie - super pozytywne (po syfie w postaci Digimate to w sumie nic dziwnego). Chrzest bojowy wkrótce...

Z ciekawostek - przesyłka z Francji (Chronopost) szła dwa dni do Polski i przez 5 dni była doręczana przez DPD, w tym co najmniej w trackingu jest jedna próba doręczenia kiedy cały czas ktoś był w domu... Żenada...
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

Chrzest bojowy odbył się ale niestety nie tam gdzie planowałem.

Generalnie póki co jestem bardzo zadowolony - na pokazach zrzuciłem ~44 GB, bateria była w pełni naładowana i jej poziom nie spadł nawet o kreskę (producent twierdzi że wystarcza na zrzucenie 120 GB). Zrzucenie Sandiska Extreme III 4 GB trwa jakieś 5 minut.

Dla zainteresowanych jest też test tutaj : http://www.luminous-landscape.com/re...perdrive.shtml
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• Janusz W.

Witam,
              wszystkie trzy modele HyperDrive (włącznie ze Space) są już dostępne w Polsce pod adresem www.hyperdrive.pl.

pozdrawiam

Janusz W.

Komentarz

• Krzychu
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3611

Zamieszczone przez Janusz W.
                Witam,
                wszystkie trzy modele HyperDrive (włącznie ze Space) są już dostępne w Polsce pod adresem www.hyperdrive.pl.

pozdrawiam

Janusz W.
                Kolega właśnie otrzymał dzisiaj swój, kupiony w ww. firmie (za ~dwa tygodnie jedziemy na pokazy), wszystko gra...
                Pozdrowienia,
                KZ
                KZ Aviation Photography

Komentarz

• aqua
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 727

Hyperdrive colorspace o

Z opisu wyglada ze ok
                  Serwis fotografuj.pl : Aktualności : Obiektywy i akcesoria : HyperDrive COLORSPACE O – fotobank z wymiennym dyskiem - serwis dla entuzjastów fotografii cyfrowej i analogowej, zarówno dla hobbystów, jak i zawodowców oraz tych, którzy chcą po prostu robić lepsze zdjęcia. Zajrzyj do nas!

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

Zamieszczone przez aqua
                    Z opisu wyglada ze ok
                    Serwis fotografuj.pl : Aktualności : Obiektywy i akcesoria : HyperDrive COLORSPACE O – fotobank z wymiennym dyskiem - serwis dla entuzjastów fotografii cyfrowej i analogowej, zarówno dla hobbystów, jak i zawodowców oraz tych, którzy chcą po prostu robić lepsze zdjęcia. Zajrzyj do nas!

http://www.hyperdrive.pl/index.php?p...dd-wersja-sata
                    Colorspace 0 jest na rynku co najmmiej z pół roku jak nie więcej...
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• aqua
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 727

Zamieszczone przez Krzychu
                      Colorspace 0 jest na rynku co najmmiej z pół roku jak nie więcej...
                      To pewnie dla tegu zgapilem ze nie mialem wersji polskojezycznej?
                      Ktos uzwa tego modelu?

Krzychu - dokupiles pojemnik na paluszki do swojego?
                      Ty masz inny model, ma to jakies minusy, a jakie plusy?

Komentarz

• Krzychu
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3611

Zamieszczone przez aqua
                        Krzychu - dokupiles pojemnik na paluszki do swojego?
                        Nie - nawet przez chwilę się zastanawiałem, ale generalnie to nie widzę potrzeby - zrzuciłem ostatnio ~60GB i zeszła jedna kreska. Kolega ma - dostał gratis kupując w hyperdrive.pl

Zamieszczone przez aqua
                        Ty masz inny model, ma to jakies minusy, a jakie plusy?
                        Mam Colorspace'a bez 0 (w ogole to chcialem Space ale nie bylo wtedy) - różnią się wielkością ekranu (chyba), poza tym funkcjonalność taka sama...
                        Na ekranie można oglądać RAW z histogramem i danymi o ekspozycji, ale specjalnie do szczęścia mi to potrzebne nie jest (szczególnie jak się zrzuca 60GB zdjęć ;-) )
                        Pozdrowienia,
                        KZ
                        KZ Aviation Photography

Komentarz

• skrzat
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 440

Zaprezentowano wersję UDMA tego databanku:

Najszybszy na świecie transfer UDMA 40MB/s - backup z weryfikacją karty 2GB w minutę
                          Najdłuższy na świecie czas działania na jednym ładowaniu (zgrywanie do 250GB danych) - ładowanie przez zasilacz, usB lub ładowarkę samochodową.
                          Wymienny dysk do 500 GB SATA z założonymi fabrycznie wieloma partycjami.
                          SMART dla dysków.
                          USB z funkcją OTG host
                          Wyświetlacz QVGA 3,2" z autorotacją po obróceniu urządzenia.
                          Zoom do 100%.
                          Histogram R/G/B/L, pokaz slajdów, EXIFów, szukanie po danych z EXIFów.
                          Sprawdzanie CRC podczas zgrywania nie powodujące opóźnienia zgrywania.
                          Szybki podgląd każdego RAWA (nawet ze średniego formatu)
                          Wbudowane odzyskiwanie danych z karty (unformat/undelete)
                          Przyrostowe zgrywanie z karty, tzn. pomija zgrane już wcześniej dane
                          Można pisać skrypty, np. zgrywanie RAW i JPG do oddzielnych folderów itp.
                          Zaawansowany menedżer plików
                          Benchmarki karty, dysku
                          2 sloty na 14 rodzajów kart (CF Type I/II, MD, SD, SDHC, MMC, MS, MS MagicGate, MS Select, MS PRO, MS PRO MagicGate, xD, xD Type-M/H)
                          Małe rozmiary (133 x 75 x 26 mm) i waga (298g)

Dostępność od października w sugerowanych cenach (80GB:$339, 120GB:$379, 160GB:$399, 250GB:$499, 320GB:$539, 500GB:$599)

Widok: http://www.imaging-resource.com/NPIC...E_UDMA_1_L.JPG
                          Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Faaaaajnyy Może się jeszcze zastanowię nad planami przejścia w 100% na karty w następnym roku Ale najpierw niech parę reviews potwierdzi to "world's longest lasting battery" :P
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Diabeł
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 360

Ja od dzisiaj jestem posiadaczem hyperdriva, przesyłka dotarła w błyskawicznym tempie. W środę zamówione urządzenie w czwartek rano dostarczone do domu i na tym kończy się plusy. Urządzenie ma problemy z rozpoznawaniem kart raz je widzi raz nie. Nie udało mi się również zrzucić chociaż pół bajta z pamięci na dysk. Dysk Toshiba SATA 40 GB Dysk został rozpoznany przez urządzenie, można oglądać zdjęcia zrzucić z kompa przez USB natomiast w trakcie rozpoczęcia procesu kopiowania pojawia się komunikat:HDD not found. Testowane na kartach SanDiska i Kingstona.
                              Czy jest może coś o czym nie wiem aby dokonać kopiowania z karty ? Jakieś ustawienia w tym urządzeniu.
                              Myślałem tak jak Muflon o przejściu w 100 % na karty ale niebawem wybieram się na dłużej do Nepalu i z tą myślą postanowiłem zakupić jakiś dobry fotobank, PD70 nie ma na rynku więc wybór padł na Hyperdrive a tu d.... zbita.
                              Moje zdjęcia
                              Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

Pracuję...