tak. bo podobno 450d, to nie jest nastepca 400d, tylko model wyzej
Pasek w 40d a 400d.
Zwiń
X
-
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB -
Dziwna sytuacja, nie rozumiem...w pudełku brak paska, a sklep nie robi problemu, bo może zdekompletować 400DWitam,
Kupiłem w środę body 40d i w domu okazało się, że nie ma w pudełku paska.
Sklep nie robi problemu, ale na dzień dzisiejszy mają tylko taki z 400d.
No i moje pytanie; czy te paski mogą różnić się jakością?
Czy mam się upierać przy tym z 40d, czy olać sprawę i wziąć z 400d?
Ktoś się wgłębiał w ten temat?
Pozdrawiam,
OAKS
Paski powinny być w każdym zestawie, chyba że w którymś brak body
wtedy wydaje się to logiczne.
Moje zdanie: jak ci pasuje ten z 400D to bierz, w końcu to tylko pasek. Jako kupujący masz prawo zdecydować.
Jeśli chodzi o jakość pasków: nie można im odmówić solidności, z wygodą użytkowania nie jest już tak różowo. Latem, kiedy szyja lekko spocona, ta skórzana wklejka i dość ostre krawędzie wielu użytkowników skłaniają do szukania miękkich zamienników.
P.S. Ten post skłonił mnie do porównania dwóch pasków, czego wcześniej nie przyszło mi do głowy zrobić. Paski do 5D i do 20D są identyczne.C-F-K - foreverKomentarz
-
ja polecam taki pasek, mialem kilka dni temu na szyi i jest rewelacyjny, wygodny, przez calosc leci stalowa linka wiec antykradziezowy, w miejscach gdzie pasek laczy sie z przypinkami zamontowanymi na stale do uchwytow w aparacie sa kolnierze nieoprenowe ktore zakrywaja klamry - da sie je przesuwac, a wiec szybkozlaczki sa caly czas zakryte
Komentarz
-
Dzięki za odpowiedzi, podoba mi się ten Carrysafe, chyba go kupię.
Co do oryginalnych, to miałem dzisiaj okazję porównać z 400d i 40d
i jednak ten z 40d jest trochę lepiej wykonany, więc będę się upierał.
>Mellan
Dziwna sytuacja, też nie wiem o co chodzi, że mają taki z 400d,
może ktoś też nie dostanie. Ciekawe, kto dostał dwa...
Komentarz
-
Z wyglądu można wnioskować iż jest dużo wygodniejszy od standartowego. Cena także przystępna, ciekawa alternatywa.ja polecam taki pasek, mialem kilka dni temu na szyi i jest rewelacyjny, wygodny, przez calosc leci stalowa linka wiec antykradziezowy, w miejscach gdzie pasek laczy sie z przypinkami zamontowanymi na stale do uchwytow w aparacie sa kolnierze nieoprenowe ktore zakrywaja klamry - da sie je przesuwac, a wiec szybkozlaczki sa caly czas zakryte
http://wyprzedaze.com/index.php?m=Ma...nt&id_ass=978&EOS + SpeedliteKomentarz
-
Dzięki, MalFunkTion. Ciekawie wygląda ten paseczek. Skoro polecasz, też zamówię.C-F-K - foreverKomentarz
-
Komentarz
-
a mnie sie wydaje ze jest za waski - ma tylko 2 cm szerokosci i moze sie wpijac w kark przy noszeniu na szyi - mysle ze optimum to jakeis 4-5 cm szerokosci na odcinku szyjnymPodpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.Komentarz
-
Komentarz
-
...zgadza sie , ale jest twardy i drapie jak cholera (przynajmniej ten od 20D i z jakims ciezszym szklem np 24-70 nie mówiąc już np o 70-200 2.8Is który chce kupic ) - gdyby tam byl neopren albo jakas miekka wyściółka to nie zamienialbym go na żaden inny .
Na dzis chyba kupie Lowepro TransporterPodpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Jednak siak czy owak, nie wiem czy jest przyjemne przylepianie sie paska do szyi w gorace dni (np. od 400D). Warto obejrzec paseczki LowePro.Komentarz
-
No i kupiłem ten pacsafe.
Mam mieszane uczucia.
Z jednej strony wygodny, w środku metalowe linki, czyli niby bezpieczny,
a z drugiej trochę przekombinowany, za dużo złączek, karabinków i innych pierdół (karabinki mają zabezpieczenie).
Pasek ma szerokość 2 cm, ale to na szyję już prawie 4. Od spodu jest jakiś specjalny "oddychający" materiał. Dobrze leży na szyi.Komentarz

Komentarz