Jaka karta graficzna

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dr11
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1143

Zamieszczone przez mor_feusz
    a co powiecie na "NVIDIA GeForce™ Go 8600M GT with 256MB". Od dawna nie siedze w sprzecie "konsumenckim". Niestety przyszla czas na zmiane laptopa. Mysle o Dell XPS 1530 z ta karta wlasnie NVIDIA GeForce™ Go 8600M GT with 256MB, do tego Intel Core™ 2 Duo processor T7250 (2GHz) i 4GB RAMu (firma kupuje tak wiec za duzego wyboru nie mam)
    Karta jest szybka, uzywam jej w lapku i powiem, ze jest sprawniejsza od stacjonarnego radka x1950, oczywiscie w 3D. Jakosc obrazu bez zastrzezen, rowniez przy zewnetrznym monitorze D-Sub.
    .

Komentarz

• mor_feusz
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1370

Zamieszczone przez dr11
      Karta jest szybka, uzywam jej w lapku i powiem, ze jest sprawniejsza od stacjonarnego radka x1950, oczywiscie w 3D. Jakosc obrazu bez zastrzezen, rowniez przy zewnetrznym monitorze D-Sub.
      I o to mi chodzi - mam zew Dell 2001 FP 20" LCD. W gry nie gram (poza Diablo, Dungeion Siege - nieczesto - do tego to i intel GMA "pasuje"). Tak wiec bedzie Dell XPS

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

I o to mi chodzi - mam zew Dell 2001 FP 20" LCD. W gry nie gram (poza Diablo, Dungeion Siege - nieczesto - do tego to i intel GMA "pasuje"). Tak wiec bedzie Dell XPS
        Dell jest fajny .
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

a co powiecie na "NVIDIA GeForce™ Go 8600M GT with 256MB". Od dawna nie siedze w sprzecie "konsumenckim". Niestety przyszla czas na zmiane laptopa. Mysle o Dell XPS 1530 z ta karta wlasnie NVIDIA GeForce™ Go 8600M GT with 256MB, do tego Intel Core™ 2 Duo processor T7250 (2GHz) i 4GB RAMu (firma kupuje tak wiec za duzego wyboru nie mam)
          Jak na laptopa to cały będzie potężny a i karta bardzo mocna. Standardem w laptopach są jakieś wbudowane, korzystające ze współdzielonej pamięci. Dedykowane laptopowe Radeony czy Geforce'y są co najmniej o klase lepsze od tych wbudowanych.

Komentarz

• marfot
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 4605

Zamieszczone przez PatriX
            Karta graficzna do obróbki foto ... nawet stary GeForce 3 wystarczy... Bo to w końcu grafika 2D a nie 3D i tu raczej bardziej przydaje się pamięć RAM żeby szybciej PhotoShop chodził ;-)
            Może jednak warto się zainteresować dopasowaniem karty do komputera i monitora. Tak po prostu: rozdzielczość, jakieś wtyczki, jaki slot w komputerze. No bo żeby przyjemnie obrabiać zdjęcia w PS to przydałoby się 30 cali a to juz 2560x1600 i 2xDVI. Niby każda to ma ale taka nowsza.
            https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
            EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Loram
              Początki nałogu
              • 2005
              • 325

zakup karty graficznej - prośba o radę

Witam

Niestety padła mi karta graficzna w kompie (galaxy 8600GT) i muszę szybko coś kupić. Nie chciałbym przekroczyć progu 600 PLN.
              Dobrze by było, żeby miała wspomaganie HD (filmy z 5DMarkII) wyjście DVI i HDMI, przede wszystkim żeby dobrze współpracowała PS CS 4 i żeby dało się na niej też pograć.

Sprawa jest bardzo pilna więc liczę na Waszą szybką pomoc i rady co kupić.

Dzięki
              Ostatnio edytowany przez Loram; 2360.
              MichalRamza.pl / FOTOGALICJA.PL

O mnie...

Komentarz

• Krzychu
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3611

Zamieszczone przez Loram
                Witam

Niestety padła mi karta graficzna w kompie (galaxy 8600GT) i muszę szybko coś kupić. Nie chciałbym przekroczyć progu 600 PLN.
                Dobrze by było, żeby miała wspomaganie HD (filmy z 5DMarkII) wyjście DVI i HDMI, przede wszystkim żeby dobrze współpracowała PS CS 4 i żeby dało się na niej też pograć.

Sprawa jest bardzo pilna więc liczę na Waszą szybką pomoc i rady co kupić.

Dzięki
                Kupiłem właśnie Radeona 5770 za mniej więcej tyle - alternatywa w tej cenie od Nvidii to zdaje się GTS260 który jest szybszy ale w odróznieniu od Radeona nie obsługuje DirectX11.
                Nvidia (9600GT) z PS CS4 pod Win 64 regularnie mi generowała BSODy (na 100% kwestia sterowników), stąd przerzuciłem się na Radeona.
                Pozdrowienia,
                KZ
                KZ Aviation Photography

Komentarz

• Loram
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 325

Dzięki Krzychu, a którego radka kupiłeś? jakiej firmy? Sapphire, Gigabyte, PowerColor, Asus, HIS ?

O mnie...

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

Zamieszczone przez Loram
                    Dzięki Krzychu, a którego radka kupiłeś? jakiej firmy? Sapphire, Gigabyte, PowerColor, Asus, HIS ?
                    Asus'a EAH5770/2DIS/1GD5/V2 - jest cichutki (dotychczas preferowałem pasywnie chłodzone karty ale wśród tych nowszych/szybszych jest ich bardzo mało), dodatkowo wg. testów bardzo energooszczędny jak na osiągi...
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• sebcio80
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2655

ja polecam jakiegos radka 4870 lub 5750, wydajnosc podobna w nowych grach, w starszych przewage bedzie mial 4870, ale nie spacjalnie wielka
                      Moje wątki na forum: sport | fashion
                      | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Loram
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 325

one wszystkie mają 128 bit, czy nie lepiej dołożyć i mieć 256 bit?
                        nie znam się kompletnie na nowych kartach, nie śledziłem rozwoju technologicznego i nie wiem na co się zdecydować...

O mnie...

Komentarz

• sebcio80
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2655

4870 ma szyne pamieci 256 bit

ale oczywiscie jesli mozesz dolozyc to 4890 bedzie szybsza,
                          a jak masz ~1200 zł to 5850 bedzie jeszcze szybsza
                          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Loram
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 325

sebcio80 idąc twoim torem rozumowania można powiedzieć że radek 5970 też może być pod warunkiem, że mam ~2340 i będzie jeszcze szybciej :P
                            Napisałem w pierwszym poście do czego potrzebuję kartę i ile mam (około 600 PLN) na ten cel, a ty mi zasuwasz karty nawet za 1200 ;-)

O mnie...

Komentarz

• sebcio80
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2655

to Ci polecilem takie do 600 zł a Ty przeciez sam napisalas:

Zamieszczone przez Loram
                              one wszystkie mają 128 bit, czy nie lepiej dołożyć i mieć 256 bit?
                              karty z obsluga DX 11 i 256 bit to wlasnie 5850, ktota jest najtansza

Komentarz

• airhead
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2495

czy te ficzery, które tu wymieniacie, mają jakieś znaczenie w obróbce zdjęć czy mówicie tylko o wideo?
                                Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                                Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

Pracuję...