Który lepszy do foto ślubnej 50mm 1,4 czy 85mm 1,8 ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eMILz
    Bywalec
    • 2005
    • 210

mnie tez wydaje sie ze nie masz za bardzo co kombinowac, jesli nie jestes zadowolony z tamrona to szkoda bo czeka Cie duzy wydatek a i tak moze nie byc duzo lepiej, a jesli chcesz dokupic stalke ... to zwroc uwage na cos co da Ci maksimum swiatla, np. sigma 20 1.8 napewno w ciemnych miejscach uratuje Ci skore. albo pomysl nad zamiana 2.8L na 2.8L is

Komentarz

• oskarkowy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2513

Zamieszczone przez eMILz
      mnie tez wydaje sie ze nie masz za bardzo co kombinowac, jesli nie jestes zadowolony z tamrona to szkoda bo czeka Cie duzy wydatek a i tak moze nie byc duzo lepiej, a jesli chcesz dokupic stalke ... to zwroc uwage na cos co da Ci maksimum swiatla, np. sigma 20 1.8 napewno w ciemnych miejscach uratuje Ci skore.
      Jasne. Widziałeś jak to się zachowuje z pełną klatką?
      I ile razy wykorzysta te 20mm? Chłopak chce robić śluby nie naszynal dżeografik...
      Zamieszczone przez eMILz
      albo pomysl nad zamiana 2.8L na 2.8L is
      Dobrze, że uśmieszek dodałeś..
      Z tym szkłem jest w dość niewygodnej sytuacji. IS by się przydał, ale wymiana będzie za droga do uzyskanych korzyści.
      Jarek

Komentarz

• D@niel

Zamieszczone przez mmsza
        Oj, to długa droga przed tobą
        Tak, zdaje sobie z tego sprawe, tym bardziej ze ślub to chwila której nie mozna przywrócic, a jak coś wyjdzie nie tak to pani młoda zrobi wszystko by cię zniszczyć . Ale od czegoś nalezy zacząć, dlatego bardzo cenie zyczliwe porady.

Zamieszczone przez oskarkowy
        W przypadku fotografii ślubnej, jej dynamiki wydarzeń i potrzebnego sprzętu, kupowanie stałego obiektywu do portretu mija się z celem.
        Z FF i tak nie zejdziesz przy portrecie poniżej f/3.5 - 4.5, bo jak będziesz miał jedno oko ostre, to już nie nos (bo o drugim oku to spokojnie można zapomnieć).
        Bokehu nikt ci nie doceni a ile się nazmieniasz (masz jedną puszkę), to Twoje.
        Wywal tamrona na korzyść 24-70L, dokup świateł, pamięci i ruszaj do boju
        Dzięki Jarku, chyba masz racje co do stałki. A jeśli chodzi o Tamrona mam nadzieje ze dobrze zrobie ze go sobie odpuszcze, tym bardziej ze mam mozliwośc jego oddania. Mam tylko pytanie czy to prawda ze 24-70L L2,8 już nie produkują ?

Czytałem ostatnio twoje rady odnośnie foto ślubów w Foto-Video i powiem tobie że to co pisałeś to święta racja. Bardzo cenne wskazówki.
        Ostatnio edytowany przez Gość; 4478.

Komentarz

• oskarkowy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2513

Zamieszczone przez D@niel
          Dzięki Jarku, chyba masz racje co do stałki. A jeśli chodzi o Tamrona mam nadzieje ze dobrze zrobie ze go sobie odpuszcze, tym bardziej ze mam mozliwośc jego oddania. Mam tylko pytanie czy to prawda ze 25-80 L2,8 już nie produkują ?
          W życiu nie słyszałem o tym szkle i zupełnie go nie znam. A zapewniam Cię, że niewiele jest takich rzeczy.. Najbliższe temu modelowi są pewne grzejniki łazienkowe, ale nie sądzę, żebyś o tym pisał.
          Prawdopodobnie pytasz o 28-70/2.8L. Faktycznie go nie produkują. Czy to dobrze, nie wiem.
          Wybierz sobie jak normalny człowiek dobry egzemplarz 24-70L a nie zmienisz go do końca życia.
          Jarek

Komentarz

• D@niel

Fakt , chodzi mi o 24-70 L 2,8 Sorki, tez o takim nie słyszałem.... (aż sam sie uśmiałem ) Juz poprawiam.
            Ostatnio edytowany przez Gość; 4478.

Komentarz

Pracuję...