Jakość 24-70 2.8L

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawi_3000
    Uzależniony
    • 2006
    • 568

Jakość 24-70 2.8L

Mam krótkie pytanie. Czy kupował ktoś 24-70 L z tego roku (seria UU) i jak wyglądała jakość?
    Na FredMiranda ciągle duża ilość postów o kiepskiej jakości (+-30%). Mówią szczerze niepokoi mnie też ciężar tego bydlaka. Z drugiej strony ma plusy nie z tej ziemi> Psie życie.
  • zanussi
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1696

Mam ten obiektyw z tego roku UU (2006). Kupiłem jeden egzemplarz z jedynego dostępnego u tego sprzedawcy (ściągnięty ze stanów) i jest na prawde super. może nie miałem porównania z innymi egzemplarzami z tego roku, ale zauważyłbym spadek jakości a u mnie jest ok. szkło ciężkie, ale ja lubię ciężkie. ciężkie to znaczy mocne, metalowe, ciężkie to znaczy zrobione z metalu i szkła ( jak z krwi i kości). świetnie leży w dłoni z 5D. polecam. szkło z najwyższej połki Canona jeśli chodzi o zoomy w tym zakresie ogniskowych.
    Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• wieslaw27
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 22

Witam. Kupiłem to szkło na giełdzie po wstępnych przymiarkach bez testów porównawczych bowiem u mego sprzedawcy był tylko jeden egzemplarz, używam z 30d i w zasadzie ciągle nie mam zdecydowanego zdania co do ostrości bowiem pozostałe sprawy typu jakość wykonania,kontrast,kolor, szybkość AF sa rewelacyjne. Porównuje z Tamronem 28-75 (mój egzemplarz wybitnym nie jest) i w canonie bardziej mi odpowiada zakres ogniskowych te 4 mm na dole, natomiast przez chwilę porównywałem z 24-105 L i tym ostatnim byłem zdegustowany ciemny, mdły. Nie robiłem dużych odbitek papierowych bo to chyba byłby najlepszy test.

Komentarz

• zanussi
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1696

zrobiłem odbitkę 28-35 cm z frontiery 350 i jest ok. ostrość, kontrast i kolory bardzo dobre do rewelacyjne.

Komentarz

• slawi_3000
          Uzależniony
          • 2006
          • 568

Dziękuję Panowie, w tej sytuacji w piątek jadę do stolycy po odbiór 950 g szkła i metalu:smile:

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7450

Zamieszczone przez slawi_3000
            Dziękuję Panowie, w tej sytuacji w piątek jadę do stolycy po odbiór 950 g szkła i metalu:smile:
            Brakuje czegoś między 35 a 70mm ?
            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Richie
              Uzależniony
              • 2006
              • 625

Zamieszczone przez Cichy
              Cichy.Slawi_3000 pozazdrościł Ci 24-200L f2,8 wiec dołoży do pieca i zakupi 16-200L f2,8
              Richie
              FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• slawi_3000
                Uzależniony
                • 2006
                • 568

Zamieszczone przez Cichy
                No do diabła, nie myślałem, że na cropie to będzie aż taka dziuura

Komentarz

• shaqi
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 448

a co powiecie na stara wersje tego szkla 28-70 2,8

mam okazje kupis za 2200 te szklo i nie wiem co zrobic
                  czy poczekac i kupic 24-70 za prawie 4500pln
                  czy za polowe 28-70 L

co powiecie
                  Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
                  Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
                  A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Komentarz

• Driver
                    Zablokowany
                    • 2005
                    • 786

Zanussi, ja wierze że Twoja wypowiedż jest całkowicie szczera ale w kontekście Twojej wypowiedzi ( # 6 ) w tym wątku http://www.canon-board.info/showthread.php?t=14539 a przykładowego zdjęcia z ( # 10 )

Komentarz

• zanussi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1696

driver, ale ja nie rozumiem o co ci chodzi? czy nie mam prawa miec własnego zdania na ten temat? czy muszę sie sugerowac samplami i na podstawie owych zmieniać zdanie? nie zauważyłem aż takiej różnicy w jakości obrazu i albo miałem dupna stałkę albo mam rewelka zooma.... stałkę fociłem 4 razy mniej bo po prostu nie nadążałem z jej zapięciem, a zooma w pewnych sytuacjach po prostu nie zdejmuję... czy to źle? czy to dobrze? wiesz.... stałek to ja używam w średnim formacie a cyfrę zostawiam do komerchy...
                      pozdrawiam niedowiarków, wiarków i inne religijne fanatyzmy

Komentarz

• Driver
                        Zablokowany
                        • 2005
                        • 786

Zamieszczone przez zanussi
                        driver, ale ja nie rozumiem o co ci chodzi? czy nie mam prawa miec własnego zdania na ten temat?
                        Masz , masz. Tak mi się tylko napisało że ja niekoniecznie brałbym go pod uwage.

Miałem nadzieje ze odbierzesz tamta ( i ta ) wypowiedż z lekkim przymrózeniem oka

Komentarz

• zanussi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1696

cały czas przymróżam oko.... mam co mam i jestem z tego co mam zadowolony.... stałki są świetnym uzupełnieniem do zoomów, ale to zoomy wykonują najczarniejszą robotę na polu walki

Komentarz

• filip71
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 250

Ja mam szkło z tego roku i po podpięciu do 5D daje zdjęcia zgodne z oczekiwaniami czyli bardzo "zajefajne" :-) .
                            To był pierwszy egzemplarz jaki otrzymałem.
                            Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

• oszołom
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 301

Mam też to szkło z tego roku, bardzo polecam. Jakość fotek jest bardzo dobra.
                              Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Komentarz

Pracuję...