Głośność IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • boss
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 35

Zamieszczone przez Vitez
    A gdzie widzisz sprzecznosc? Bo ja nie widze zadnej .
    Z przytoczonych wypowiedzi wywnioskowalem, ze wedlug yogi-bear glosne zaskakiwanie IS'a, ktore obserwuje u siebie, to normalne zachowanie sie tego mechanizmu; z wczesniejszych wypowiedzi natomiast (m.in Twojej) wynikaloby, ze slychac tylko w cichym otoczeniu. Otoz wlasnie u mnie slychac 'zawsze i wszedzie' wiec nie okreslilbym tego dzwieku jako cichy... ??: czy ktos tak wogole odsluchiwal zamieszczona MP3'ke..? :-|

:: PowerShot G3
    EF-S 10-22mm :: EF-S 17-85mm :: EF 70-200mm f4 :: EF 50mm 1.8 II :: Tamron 19-35mm :: EF-S 18-55mm II
    420EX + StoFen :: Velbon Sherpa 750R

Komentarz

• świstasiek
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 28

Ja odsłuchałem i u mnie odgłosy są takie same.

Komentarz

• Paweł Grabowski
        Początki nałogu
        • 2004
        • 343

U mnie także odgłosy są takie same :-).

Pozdrawiam
        Paweł
        EOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez boss
          Z przytoczonych wypowiedzi wywnioskowalem, ze wedlug yogi-bear glosne zaskakiwanie IS'a, ktore obserwuje u siebie, to normalne zachowanie sie tego mechanizmu; z wczesniejszych wypowiedzi natomiast (m.in Twojej) wynikaloby, ze slychac tylko w cichym otoczeniu. Otoz wlasnie u mnie slychac 'zawsze i wszedzie' wiec nie okreslilbym tego dzwieku jako cichy... ??: czy ktos tak wogole odsluchiwal zamieszczona MP3'ke..? :-|
          Odsluchalem.U mnie takie same. Najwyrazniej jestes nadwrazliwy i/lub masz za blisko ucha sprzet albo za bardzo drżysz nad sprzetem wyszukujac w nim wszelkich mozliwych sladow awarii bo tak duzo za niego zaplaciles.
          Normalne objawy onanistyczne. Kiedys ci minie jak zaczniesz robic zdjecia zamiast drżec o sprzet .

Komentarz

• Toffic
            Bywalec
            • 2005
            • 235

Jakbym słyszał swój 17-85. Wszystko w porządku
            Fotografia

-

Komentarz

• boss
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 35

Zamieszczone przez świstasiek
              Ja odsłuchałem i u mnie odgłosy są takie same.
              Zamieszczone przez Paweł Grabowski
              U mnie także odgłosy są takie same :-).
              Zamieszczone przez Vitez
              Odsluchalem.U mnie takie same.
              Zamieszczone przez Toffic
              Jakbym słyszał swój 17-85. Wszystko w porządku
              Dzieki Wam wszystkim za odpowiedz - widac"ten typ tak ma"

Zamieszczone przez Vitez
              Normalne objawy onanistyczne. Kiedys ci minie jak zaczniesz robic zdjecia zamiast drżec o sprzet .
              Hehe - owszem, pewnie szukam dziury w calym Obiektyw kupilem uzywany, a ze gwarancja konczy sie na dniach chcialem miec pewnosc, ze jest w pelni sprawny A zdjecia robie nie od wczoraj (choc lustrem dopiero od wakacji), ale musze przyznac, ze szkielka z IS'em wczesniej w lapkach nie mialem, stad moje watpliowsci

EF-S 10-22mm :: EF-S 17-85mm :: EF 70-200mm f4 :: EF 50mm 1.8 II :: Tamron 19-35mm :: EF-S 18-55mm II

Komentarz

• Jacek Deka
                Początki nałogu
                • 2006
                • 356

Zazdroszczę wam takiej ciszy w waszym otoczeniu, ja w 17-85 nawet AF nie słyszę. Porównajcie sobie autofokus obiektywu 50mm/1.8 mkI.
                Nie ma co się rozczulać nad głośnym ISem.
                Obiektyw jest po to, żeby robił zdjęcia i pierwsze słyszę, żeby ktoś chciał słuchać muzyki z lensów czy z luster dSLRów.

Komentarz

• Paweł Grabowski
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 343

Muzyka IS-a , brzmi jak reklama Lexusa :-)
                  EOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Komentarz

• boss
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 35

Zamieszczone przez Jacek Deka
                    Porównajcie sobie autofokus obiektywu 50mm/1.8 mkI.
                    Wiem cos o tym... :wink:

Komentarz

• Skipper
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1112

a moj warczy jak traktor i w pozostałych w sklepie było to samo... warcza po prostu i tyle, tak samo słychac lekki stukot słychac jak sie uruchamia i zatrzymuje... to chyba tak po prostu ma byc i tyle

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Frg
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 55

Może i trochę warczy, ale głownym pytaniem jest: czy stabilizacja działa? Jak działa to problem nie istnieje ;-)

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez boss
                          Hehe - owszem, pewnie szukam dziury w calym Obiektyw kupilem uzywany, a ze gwarancja konczy sie na dniach chcialem miec pewnosc, ze jest w pelni sprawny A zdjecia robie nie od wczoraj (choc lustrem dopiero od wakacji), ale musze przyznac, ze szkielka z IS'em wczesniej w lapkach nie mialem, stad moje watpliowsci
                          Mam nadzieje ze jak wyczujesz pod opuszkami palcow ze szklo leciutko drzy gdy stabilizacja dziala to nie bedziesz panikowal?

Komentarz

• boss
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 35

Zamieszczone przez Vitez
                            Mam nadzieje ze jak wyczujesz pod opuszkami palcow ze szklo leciutko drzy gdy stabilizacja dziala to nie bedziesz panikowal?
                            Niestety musze Cie rozczarowac - specjalnie sprawdzilem, ale takie atrakcje u mnie nie wystepuja - efakty akustyczne i 'lepki' obraz w wizjerze to jedyne poszlaki wskazuajce na dzialanie ISa 8)

Komentarz

• RomanS
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 830

O glosnej pracy IS w 17-55 juz bylo, moze warto by to skleic.

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Zamieszczone przez boss
                                Niestety musze Cie rozczarowac - specjalnie sprawdzilem, ale takie atrakcje u mnie nie wystepuja - efakty akustyczne i 'lepki' obraz w wizjerze to jedyne poszlaki wskazuajce na dzialanie ISa 8)
                                Zapewne zalezy od szkla. U mnie najwyrazniej to w tele czuc... a moze od wrazliwosci opuszek palcow

Komentarz

Pracuję...