Z przytoczonych wypowiedzi wywnioskowalem, ze wedlug yogi-bear glosne zaskakiwanie IS'a, ktore obserwuje u siebie, to normalne zachowanie sie tego mechanizmu; z wczesniejszych wypowiedzi natomiast (m.in Twojej) wynikaloby, ze slychac tylko w cichym otoczeniu. Otoz wlasnie u mnie slychac 'zawsze i wszedzie' wiec nie okreslilbym tego dzwieku jako cichy...
??: czy ktos tak wogole odsluchiwal zamieszczona MP3'ke..? :-|
Głośność IS
Zwiń
X
-
:: PowerShot G3
EF-S 10-22mm :: EF-S 17-85mm :: EF 70-200mm f4 :: EF 50mm 1.8 II :: Tamron 19-35mm :: EF-S 18-55mm II
420EX + StoFen :: Velbon Sherpa 750R
-
-
U mnie także odgłosy są takie same :-).
Pozdrawiam
PawełEOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EXKomentarz
-
Odsluchalem.U mnie takie same. Najwyrazniej jestes nadwrazliwy i/lub masz za blisko ucha sprzet albo za bardzo drżysz nad sprzetem wyszukujac w nim wszelkich mozliwych sladow awarii bo tak duzo za niego zaplaciles.Z przytoczonych wypowiedzi wywnioskowalem, ze wedlug yogi-bear glosne zaskakiwanie IS'a, ktore obserwuje u siebie, to normalne zachowanie sie tego mechanizmu; z wczesniejszych wypowiedzi natomiast (m.in Twojej) wynikaloby, ze slychac tylko w cichym otoczeniu. Otoz wlasnie u mnie slychac 'zawsze i wszedzie' wiec nie okreslilbym tego dzwieku jako cichy...
??: czy ktos tak wogole odsluchiwal zamieszczona MP3'ke..? :-|
Normalne objawy onanistyczne. Kiedys ci minie jak zaczniesz robic zdjecia zamiast drżec o sprzet
.
Komentarz
-
-
Dzieki Wam wszystkim za odpowiedz - widac"ten typ tak ma"
Hehe - owszem, pewnie szukam dziury w calym
Obiektyw kupilem uzywany, a ze gwarancja konczy sie na dniach chcialem miec pewnosc, ze jest w pelni sprawny
A zdjecia robie nie od wczoraj (choc lustrem dopiero od wakacji), ale musze przyznac, ze szkielka z IS'em wczesniej w lapkach nie mialem, stad moje watpliowsci
EF-S 10-22mm :: EF-S 17-85mm :: EF 70-200mm f4 :: EF 50mm 1.8 II :: Tamron 19-35mm :: EF-S 18-55mm II
Komentarz
-
Zazdroszczę wam takiej ciszy w waszym otoczeniu, ja w 17-85 nawet AF nie słyszę. Porównajcie sobie autofokus obiektywu 50mm/1.8 mkI.
Nie ma co się rozczulać nad głośnym ISem.
Obiektyw jest po to, żeby robił zdjęcia i pierwsze słyszę, żeby ktoś chciał słuchać muzyki z lensów czy z luster dSLRów.
Komentarz
-
Muzyka IS-a , brzmi jak reklama Lexusa :-)EOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EXKomentarz
-
Komentarz
-
a moj warczy jak traktor i w pozostałych w sklepie było to samo... warcza po prostu i tyle, tak samo słychac lekki stukot słychac jak sie uruchamia i zatrzymuje... to chyba tak po prostu ma byc i tyle
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + AppleKomentarz
-
Może i trochę warczy, ale głownym pytaniem jest: czy stabilizacja działa? Jak działa to problem nie istnieje ;-)Komentarz
-
Mam nadzieje ze jak wyczujesz pod opuszkami palcow ze szklo leciutko drzy gdy stabilizacja dziala to nie bedziesz panikowal?Hehe - owszem, pewnie szukam dziury w calym
Obiektyw kupilem uzywany, a ze gwarancja konczy sie na dniach chcialem miec pewnosc, ze jest w pelni sprawny
A zdjecia robie nie od wczoraj (choc lustrem dopiero od wakacji), ale musze przyznac, ze szkielka z IS'em wczesniej w lapkach nie mialem, stad moje watpliowsci 
Komentarz
-
Niestety musze Cie rozczarowac - specjalnie sprawdzilem, ale takie atrakcje u mnie nie wystepuja - efakty akustyczne i 'lepki' obraz w wizjerze to jedyne poszlaki wskazuajce na dzialanie ISa 8)
Komentarz
-
-
Zapewne zalezy od szkla. U mnie najwyrazniej to w tele czuc... a moze od wrazliwosci opuszek palcow
Komentarz
Komentarz