Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lama
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 22

Ja również kupowałem w HK, za około 170zł za zestaw z dwoma odbiornikami, u tego sprzedawcy. Paczka dotarła po niecałych dwóch tygodniach. Na kolejną paczkę (następny zestaw RF-602 i kilka kabelków) czekałem ok. 3 tygodni. Także nie widzę powodów, aby kupować w Polsce

Komentarz

• skoku
      Bywalec
      • 2008
      • 131

uzytkownik dslrstation na ebay
      po zwyzce kursu zestaw z 3 odbiornikami wychodzi < 200pln
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      ojj - wlasnie zauwżyłem, że dochodzą koszty wysyłki. faktycznie najlepiej chyba kupić od producenta - z posta powyżej
      Ostatnio edytowany przez skoku; 14649. Powód: Automerged Doublepost
      "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Komentarz

• k4cper
        Bywalec
        • 2007
        • 142

kurcze.. zamowilbym http://cgi.ebay.pl/RF602-RF-602-for-...item255ae21953 wyjdzie teraz jakies 185 zł z 2 odbiornikami.. ale nigdy nie kupowalem nic z HK, mała obawa jest, a 2stówy piechotą nie chodzą

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Zamieszczone przez k4cper
          kurcze.. zamowilbym http://cgi.ebay.pl/RF602-RF-602-for-...item255ae21953 wyjdzie teraz jakies 185 zł z 2 odbiornikami.. ale nigdy nie kupowalem nic z HK, mała obawa jest, a 2stówy piechotą nie chodzą
          Bez obaw, to uczciwy sprzedawca. Równiez u niego kupowałem.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• traphezz
            Bywalec
            • 2008
            • 126

Tez sie zastanawialem, ale zadnych problemow z tym nie bylo, paczka 2-3tyg. U tego sprzedawcy zamawialem, wiec raczej nie ma sie czego bac.

Komentarz

• alvarezz
              • 2010
              • 2

Witajcie, jestem tu nowy, a więc z góry przepraszam gdyby pytanie się zdublowało (choć trochę przekopałem forum). Generalnie, czy ktoś was miał już do czynienia z puszką EOS 7D i i zamontowanym w niej bezprzewodowym wyzwalaczem lamp speedlite? Właśnie jestem na etapie zakupu tego sprzętu i stanąłem przed trudnym dylematem, albo lepsze szkło, albo lepsza lampa... Czy ktoś może wie jak by się sprawowała 430 exII z tym wyzwalaczem. Bo z tego co wiem, 430 działa bezprzewodowo, ale tylko jako slave, więc nie wiem czy mógłbym jej używać nie zakładając jej na korpus i jednocześnie nie błyskac żadną inną lampką?
              Będe ogromnie wdzięczny za pomoc.

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

A to 7d nie ma sterowania lampami już w sobie? RTFM!

Komentarz

• axk
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2027

Zamieszczone przez micles
                  A to 7d nie ma sterowania lampami już w sobie? RTFM!
                  Tak się składa, że ma.
                  EOS + Speedlite

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Tak mi się zdaje że micles nie doczytał posta kolegi alvarezza. Kolega alvarezz jest świadomy że 7D ma sterowanie lampami, tylko dopytuje się jak to dokładnie działa, czyli czy 7D wyzwoli mu 430 EX II bez lampy na sankach.
                    Odpowiedź najlepiej niech podadzą użytkownicy 7D korzystający z takiego rozwiązania.
                    Mi się wydaje że wyzwoli po prostu za pomocą lampy wbudowanej w body i na upartego bez błysku - emitując tylko podczerwień sterującą... ale ja tylko teoretyzuję.

Komentarz

• micles
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 4359

Zamieszczone przez alvarezz
                      Generalnie, czy ktoś was miał już do czynienia z puszką EOS 7D i i zamontowanym w niej bezprzewodowym wyzwalaczem lamp speedlite?
                      Faktycznie Vitez, masz rację. Przeczytałem "na" zamiast "w" i od razu pomyślałem o ST-E2.

Zatem naprawiam swój błąd i :

Komentarz

• adikPL
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 349

Witam,
                        mam jedno pytanko odnośnie wspołpracy Yongnuo ze starszymi lampkami. Oczywiscie moje sztuki odbiorników bezproblemowo wyzwalają canonowskie 430tki i 580tki.
                        Ale kiedy podpinam małą, starą błyskotkę, którą ojciec używał z analogowym Zenithem tj. MIKONA MV-220 to juz nie odpala. Zaznaczam, że przy wsuwaniu jej w sanki odbiornika (oba ustrojstwa włączone) to ta lampa błyska (czyli styki lampa-obiornik widzą się i reagują), ale po tym przy wciskaniu spustu migawki czy guzika na nadajniku, błysku już brak.

Czy macie jakieś rozwiązanie na powyższy problem?
                        Z góry dziękuję i pozdrawiam.
                        www.adriankordas.blogspot.com
                        -------------------------------
                        sigpic

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Stare lampy miewały napięcie na stopce rzędu nawet tysięcy volt. Jesli ni chcesz stracić swego yongnuo, lepiej daj spokój z takimi limapami wogóle.
                          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• adikPL
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 349

Zamieszczone przez dinderi
                            Stare lampy miewały napięcie na stopce rzędu nawet tysięcy volt. Jesli ni chcesz stracić swego yongnuo, lepiej daj spokój z takimi limapami wogóle.
                            napiecie oczywiscie ok.12V wiec bez obaw.
                            zastanawia mnie tylko, dlaczego raz błyska, a pózniej jakby "nie widziała" odbiornika.
                            sigpic

Komentarz

• Cordant
                              Coś już napisał
                              • 2008
                              • 85

Zamieszczone przez adikPL
                              napiecie oczywiscie ok.12V wiec bez obaw.
                              zastanawia mnie tylko, dlaczego raz błyska, a pózniej jakby "nie widziała" odbiornika.
                              skoro błyska cały czas to znaczy, że obwód się nie zamyka tylko jest zwarcie. Jeżeli Yongnuo nie robi tego problemu to pewnie z lampą jest coś nie tak - może być tak, że styki wewnątrz lampy się stykają, przez co po założeniu na sanki lampa błyska. trzeba to odizolować tak żeby wszystko szło swoim torem

PS. Nie znam się na elektronice zbytnio, jest to tylko moje zdanie.
                              dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Komentarz

• adikPL
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 349

Zamieszczone przez Cordant
                                skoro błyska cały czas to znaczy, że obwód się nie zamyka tylko jest zwarcie. Jeżeli Yongnuo nie robi tego problemu to pewnie z lampą jest coś nie tak - może być tak, że styki wewnątrz lampy się stykają, przez co po założeniu na sanki lampa błyska. trzeba to odizolować tak żeby wszystko szło swoim torem

PS. Nie znam się na elektronice zbytnio, jest to tylko moje zdanie.
                                lampa nie błyska cały czas. błyska tylko raz przy wkładaniu jej do odbiornika. przeczytaj proszę uważnie to co napisałem wyżej.
                                czy na prawdę nikt nie zna przyczyny, że mimo iż styki lampa-yongnuo widzą się to błyskotka nie odpala
                                sigpic

Komentarz

Pracuję...