sigma 24-70 f2.8 a tamron 28-75 f2.8

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kopytko
    Coś już napisał
    • 2005
    • 56

sigma 24-70 f2.8 a tamron 28-75 f2.8

Ktore z tych szkiel lepiej będzie współpracować z cyfrówką (350d 20d), Tamron ma dobre opinie sigma jest mniej popularna no i częściej są z nią jakieś problemy (z obiektywami tej firmy). Wartą ją kupić - w porównaniu z tym tamronem? No bo w sumie zawsze te 4mm szerzej jest?
    A wiecie może jak jest z jakością wykonania? Ten obiektyw służyłby jako główny zoom roboczy.
    Generalnie mi się ta sigma podoba :-)
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Poniewaz oba szkla to nie zadne wielkie nowosci i sporo o nich znajdziesz w wyszukiwarce - pozwolisz ze przeniose cie do "dzialu powtarzajacych sie tych samych pytan" .

Komentarz

• Visto

korzystam z takiej sigmy (wypozyczona)...razem z 350d jako amator moge napisac kilka slow :
      konstrukcja bardzo solidna,nieco ciezej obracajacy sie pierscien zoom'a w zakresie 24-28,autofocus troche halasuje....ale jest precyzyjny i dosc szybki.
      przy maksymalnie otwartej przeslonie im dalej od centrum kadru tym ostrosc spada...ale nie jest calkiem zle (no to subiektywne raczej) od f4 jest juz O.K w calym zakresie.

Chcialbym miec bardzo uniwersalny obiektyw wiec pomimo dobrej jakosci tego szkla zastanawiam sie nad Sigma 18-200 lub Tamronem 18-200

Komentarz

• p13ka
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1013

Zamieszczone przez Visto
        Chcialbym miec bardzo uniwersalny obiektyw wiec pomimo dobrej jakosci tego szkla zastanawiam sie nad Sigma 18-200 lub Tamronem 18-200
        Zobacz ten topic http://www.canon-board.info/showthread.php?t=2674 i zdjęcia, które są na stronie podanej przez akustyka.
        Moim zdaniem Sigma lepiej wypada od Tamrona

Komentarz

• Visto

Zamieszczone przez p13ka
          Zobacz ten topic http://www.canon-board.info/showthread.php?t=2674 i zdjęcia, które są na stronie podanej przez akustyka.
          Moim zdaniem Sigma lepiej wypada od Tamrona

dziekuje - zagladnalem...roznice sa delikatne,dla mnie naprawde niewielkie,mysle ze jakosc wykonania sigmy bedzie tutaj atutem - jest solidniejsza.
          pozdrawiam.

Komentarz

• kopytko
            Coś już napisał
            • 2005
            • 56

Zamieszczone przez Vitez
            Poniewaz oba szkla to nie zadne wielkie nowosci i sporo o nich znajdziesz w wyszukiwarce - pozwolisz ze przeniose cie do "dzialu powtarzajacych sie tych samych pytan" .
            Pewnie, to kicha z mojej strony, że nie zobaczyłem tego wcześniej

Komentarz

Pracuję...