40d + 24-70l 2.8 ??????

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sadaman
    Początki nałogu
    • 2006
    • 294

Zamieszczone przez tomback
    A więc stało się .Kupiłem 50D + 17-55 2.8 is, mam nadzieję,że nie będę żałował
    Wybrałbym Canona 24-70...ponieważ jeśli chciałbyś przejść jednak na body jednocyfrowe to niestety z 50D będziesz musiał się pozbyć też szkiełka 17-55 które nie pasuje do body FF
    Tak czy owak życzę zadowolenia z wyboru - sprzęt bardzo dobry a szkiełko zacne
    Pucha i słoki

Komentarz

• tomback
      Coś już napisał
      • 2008
      • 71

TomS-nie to żebym teraz narzekał, ale już kilka razy się motałem i wiem co mówię.Komukolwiek nie dałem do ręki D300 to wariował!!!To nie jest tylko moja skromna opinia.Na wielu niezależnych forach ludzie mówią to co ja.Zresztą walić fora,miałem D40, D80, D300 i równolegle 400D,chwilkę 40D i teraz 50D i stwierdzam z pełną świadomością,ale i nie tylko ja, także najbliższe otoczenie,że Nikony leża jak dobre rękawiczki a Canony niestety
      Ok,nie chcę już ciągnąć tego wątku, bo w końcu ze wzgl. na kolorki wybrałem po wielu przesiadkach Canona i mam nadzieję,że się oswoję, nauczę się robić dobre foty i się w końcu do niego przyzwyczaję W końcu do pełnej klatki nie daleko a u Canona akurat jest w czym wybierać

Komentarz

• zyyys
        Bywalec
        • 2008
        • 152

TomS-nie to żebym teraz narzekał,,, cut
        egonomia Nikona mnie urzekła ale tylko pozornie i tylko chwilowo.
        Przed zakupem pierwszego lustra canona bawiłem się Nikkonem i strasznie mi się spodobała funkcjonalność zwłaszcza w porównaniu z moim ówczesnym C S1. Gdy przynioslem do domu 450D to stwierdziłęm boże jak tym się da robić zdjęcia. Ale po dłuższym użytkowaniu zrozumiałem o ile lepsi są inżynierowie Canona. Idealny ;-) a wszystko pasuje idealnie. Jakież było moje zdumienie po teście 50D, że jest jeszcze lepiej dlatego zdecydowałem się na ten system i tę puszkę.

A co do szkieł dobrze zrobiłeś nie kupując Lki bo to umómy się takia quasi eLka co to nieruchoma nie potrafi być
        Do reporterki probonuję 16-35 L i to jest szkiełko do tego ze dwie stałki a na długim końcu 70-200 i jeśli ptaków nie focisz namiętnie to idealna szklarnia.
        Zwłąszcza jeśli chcesz przesiąść się na FF - a to jeśli się chce focić na poważnie - nieuniknione

Co prawda nie zawsze tak silenkowo i funduszy wystarcza ale jak to mówią:

"Życie Panie"

pozdrawiam
        zyyys
        photodesign-studio.pl
        zbigniewswierczynski.com

Komentarz

• Max_im
          Uzależniony
          • 2006
          • 668

witam

mam 40d i 17-55 2.8 oraz 24-70 208 oba szkła są świetne
          Nie będziesz żałował wyboru
          ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• patric89
            Początki nałogu
            • 2008
            • 336

z takiego zestawu na pewno bedziesz zadowolony. Dobra jakość zdjęć i pożądnie wykonane oba instrumentów. Tylko czy nie bedzie Ci brakować szerokiego kąta (24-70 na 40d będzie 38-112) wkońcu napisałeś że fotografujesz głównie krajobrazy...
            wyjdź na dwór ze swoim D300 + 17-55 ustaw na obiektywie ogniskową 25mm i zastanów sie czy by Ci nie brakowało zakresy 17-25mm??
            5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• marfot
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 4605

A więc stało się .Kupiłem 50D + 17-55 2.8 is, mam nadzieję,że nie będę żałował
              Nie będziesz. Jak ci się znudzi ten zakres to masz do wyboru krótki C 10-22 i 4 długie C 70-200 - jeden lepszy od drugiego:smile:. A wszystko super jakości.
              https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
              EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

Pracuję...