300D czy 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pazurek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1294

Zamieszczone przez asterix
    no ba themy sa na www tym gdzie wypelnia sie formularz o darmowa karte itp sprawy
    a co tam wchodzi, odpowiednik wav czy midi? bo jesli wav to mozna by zrobic tak, zeby przed zrobieniem zdjecia aparat krzyknal "a teraz usmiech prosze!"
    http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
      tpop, bez przesady.Kit na start (a nawet dłużej) jest b. dobry.
      Popieram Ojca Moderatora ;-) na całej linii -> 300D + kit to dobry wybór.
      the silence is deafening

Komentarz

• rysiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 897

Asterix wiesz do czego jest coś takiego? - - ? To stosuj, bo nabijasz ludzi, a Ci wierzą... :rolleyes:
        Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Dzygit-Dublin
          Uzależniony
          • 2005
          • 754

350d jest maly i plastikowy ale jak podepniesz gripa lepiej lezy w rece wiem to bo sam odrazu go kupilem.
          bez gripa przypomina mojego fz20 porownywalne rozmiary
          grip pomaga na wage i trzymanie w rece ..........tyle tylko.

pozdrawiam all
          pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• Pszczola
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1760

Zamieszczone przez Dzygit-Dublin
            grip pomaga na wage i trzymanie w rece ..........tyle tylko.
            + zasilanie x2
            + powtorka spustu w przy 'zdjeciach pionowych'

No i w zasadzie tonie grip tylko Battery Pack z funkcja grip ;-)
            EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Robert P.
              Bywalec
              • 2005
              • 240

W zasadzie po zkupie gripa nie wyobrażam sobie robienia zdjęć bez niego, ostatnio go odkręciłam i nie umiałem trzymać aparatu. Tak jak napisał Pszczola - powtórka spustu to bardzo przydatna sprawa przy zdjeciach pionowych.
              350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4

Komentarz

• MarekC
                Uzależniony
                • 2005
                • 647

350 czy 300... a może czy kompakt...
                Spójżcie i zastanówcie się co Jurek Plieth chciał przekazać w swym podpisie ....
                Pozdrawiam
                Marek

Komentarz

• Pszczola
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1760

Zamieszczone przez MarekC
                  350 czy 300... a może czy kompakt...
                  Spójżcie i zastanówcie się co Jurek Plieth chciał przekazać w swym podpisie ....
                  Jak rozumiem 350d i 300d niegodne sa aby brac je w łapki... Zerknij prosze w pierwszy post autora watku. Jestem pewien, ze gdyby bylo go stac to celowalby w 'wieksze' body. Ale niektorzy maja po prostu ograniczenia finansowe. OT: a co jest zlego w kompaktach. Ja chetnie widzialbym u siebie dodatkowo jakis dobry kompakt do butonierki. EOSy do butonierek nie pasuja.
                  EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• donald7000
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 382

To w takim razie jak sie maja obiektywy innych producentow do eos 350D?
                    Chodzi mi o modele ktore sa w mojej stopce .
                    Jak bedzie zachwowywalo sie rybie oczko 16mm produkcji radzieckiej z adapterem eos>>M42?
                    Rozumiem ze lampa 550EX bedzie dzialac?

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

16*1.6 to już nie będzie rybie oczko... kit przecież ma 18.
                      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• pazurek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1294

Hmm, jaka jest roznica w trzymaniu 350d z gripem? Grip jest na dole a aparat trzyma sie z boku.. :-/

Przy okazji, jaka ma wysokosc 350d z podlaczonym gripem?
                        http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

350d bez gripa ma mniejsza wysokość niż przeciętna szerokość ręki: czyli nie wszystkie palce mieszczą się na uchwycie.
                          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Gregg
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 222

No to ja wam powiem że ten jeden palec co schodzi pod aparat pomaga mi w stabilnym trzymaniu aparatu i równoczesnym kręceniu kółkiem z wciśniętym przyciskiem zmiany przysłony. Może to trochę zagmatwałem ale chodzi o to że żeby zmienić wartość przysłony trzeba wcisnąć przycisk i kręcic kółkiem. Przycisk jest w takiej odległości że jak spróbowałem to zrobić z trzema palcami trzymajacymi za uchwyt, kciukiem na przycisku i wskazującym na kółku, to sprzęt o mało co mi z łapki nie wyleciał. Ja już się przyzwyczaiłem i mały palec mam zawsze pod aparatem. To wcale nie boli...

Komentarz

• LFB
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 372

Ja polecam 300D + jakiś fajny obiektyw. Tak jak paru kolegów pisało bez obiektywu zdjęcia nie zrobisz a przy ograniczonych funduszach to dowolna puszka i tak mocno się zestarzeje i straci na wartości zanim kupisz jakieś szkiełko. Z drugiej strony jak kupisz dobre szkiełko to zdjęcia będziesz miał fajne no i zawsze będziesz mógł w przyszłości podpiąć je pod nową puszkę, gdyby wpadła jakaś kasa.
                              Ja sam zastanawiałem się nad 350D vs 20D, tyle że ze względu na fundusze to było by 20D + kit, lub 350D + Tamron 17-35 + Tamron 28-75. Cena zestawu prawie taka sama a możliwości fotografowania zgoła nieco inne. Gdyby nie malutkie rozmiary 350D to wogóle bym się nie zastanawiał (niestety mam spore dłonie). Tak czy siak puszkę za 3-4 lata pewnie będe chciał wymienić a przez ten czas lepiej focić lepszymi obiektywami bo różnica w jakości zdjęć przemawia za takim rozwiązaniem.
                              http://www.tomasz-studio.pl

Komentarz

• pn_
                                Zablokowany
                                • 2005
                                • 857

Zamieszczone przez Gregg
                                No to ja wam powiem że ten jeden palec co schodzi pod aparat pomaga mi w stabilnym trzymaniu aparatu i równoczesnym kręceniu kółkiem z wciśniętym przyciskiem zmiany przysłony. Może to trochę zagmatwałem ale chodzi o to że żeby zmienić wartość przysłony trzeba wcisnąć przycisk i kręcic kółkiem. Przycisk jest w takiej odległości że jak spróbowałem to zrobić z trzema palcami trzymajacymi za uchwyt, kciukiem na przycisku i wskazującym na kółku, to sprzęt o mało co mi z łapki nie wyleciał. Ja już się przyzwyczaiłem i mały palec mam zawsze pod aparatem. To wcale nie boli...
                                Dlatego najlepiej miec aparat z dwoma kolkami. :-P

Komentarz

Pracuję...