Co jest grane? 30D...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Goose
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 41

Co jest grane? 30D...

Dziś dotarł do mnie niby nowy C 30D, ale gdy zrobiłem pierwsze zdjęcia i wrzuciłem na komputer okazało się, że numeracja zdjęć zaczyna się od 3290. Czy to oznacza, że aparat ma już taki przebieg a mnie zrobiono w bambuko?
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Jesli wlozyles stara karte to aparat przejal jej numeracje. To normalne. Faktyczny przebieg mozesz sprawdzic tylko w serwisie.

Komentarz

• slawi_3000
      Uzależniony
      • 2006
      • 568

2 możliwości:
      1) ktoś robił próbne zdjęcia i przez pomyłkę włożył kartę z już istniejącą numeracją
      2) ta, o której piszesz

Ja w każdej z tych sytuacji żądałbym wymiany aparatu. Spisz sobie jego numery (licznik można w prosty sposób wyzerować).

Pozdrawiam

Komentarz

• Goose
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 41

Tylko problem w tym, że aparat wygląda na zupełnie nowy. Nawet bateria nie była wyciągana z woreczka. Ale mam jeszcze jedno pytanko. Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran? Bo ja ich nie miałem.
        Ostatnio edytowany przez Goose; 9703.

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez Goose
          Ale mam jeszcze jedno pytanko. Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran?
          Nie nakleja folii na LCD (bo chyba o to chodzi).
          I ja też mam pytanie: jaką karte włożyłeś do tego aparatu? nową czy uzywaną?
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez Goose
            Tylko problem w tym, że aparat wygląda na zupełnie nowy.
            Rzeklbym, ze to wlasnie nie jest problem Zajmij sie foceniem a nie reklamacjami. Aparat jest napewno nowy.

Zamieszczone przez Goose
            Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran? Bo ja ich nie miałem.
            Chodzi Ci o folie na ekranie? Nie ma ich fabrycznie.

Komentarz

• Goose
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 41

Tak, chodzi o folie na ekran. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. A co do karty to faktycznie, włożyłem ją nie sformatowaną z innego aparatu i numeracja by się zgadzała... Więc dziękuje za rady.

Komentarz

• Fakungio
                Początki nałogu
                • 2006
                • 297

Zamieszczone przez Goose
                Tak, chodzi o folie na ekran. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. A co do karty to faktycznie, włożyłem ją nie sformatowaną z innego aparatu i numeracja by się zgadzała... Więc dziękuje za rady.

Panikarz..k*&a heheh

PS. A będziesz tym czymś focił w trudnych warunkach czy postawisz za szybką na wystawce
                Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

Zamieszczone przez Fakungio
                  Panikarz..k*&a heheh

PS. A będziesz tym czymś focił w trudnych warunkach czy postawisz za szybką na wystawce

Hahah widze tez dostales ostrzezenie za przeklinanie na forum, co do wypowiedzi. Wiesz kolega jest nowy jak widze i mogl miec obawy co do "nowosci" zakupionego aparatu. W koncu w tym kraju rozne rzeczy wciskaja ludziom i kombinuja jak sie da, niedaleko szukac przykladow

----------------------------------------
                  Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

Pracuję...