Lekcja 7 - dyskusja

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jxw27866
    Zablokowany
    • 2008
    • 18

dyskusji cd...

jak widac nie chetnie sie odzywam i gratulacje ze Ci się udalo mnie zmusic. Przekazuje wyrazy szacunku dla lekcji i klasy w swoim skromnym imieniu konsultowanym z mniej skromnymi (przeciez "madrzejszszymi"). no i .... jest jedna sprawa która nie daje mi spokoju. Dla czego proponujesz ustawic ISO400?- poprostu jesli moge prosic o uzasadnienie.
    jeszcze (przy okacji) grtuluje koledze reki (chodzi o 1/30s)
    gratuluje techniki Vitezowi (oraz ilosci postow - przy okazji) no i ta grypserka - robi wrazenie
    no i gratuluje iczekowi (...tez przy okazji)

jeszcze raz dziekuje za ciekawą lekcje i pozdrawiam.

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Zamieszczone przez rOOmak
      (...) z nadzieja ze jeszcze Muflon tu zajrzy
      O kurcze.. pewnie że nie zajrzy, bo glupi wyłączył sobie automatyczne powiadamianie :-( Przepraszam wszystkich, w szczególności kol. rOOmaka... może jeszcze zajrzy

Kilka twoich zdjec jest wykonanych z innych samolotow
      Pudło Wszystkie moje zdjęcia są robione z ziemii, z wyjątkiem jednej, specyficznej sesji air2air tutaj

Zamieszczone przez jxw27866
      Dla czego proponujesz ustawic ISO400?- poprostu jesli moge prosic o uzasadnienie
      Proponuję to - początkującym - dlatego, że przy niewiele większych szumach (no bo szczerze: co to jest ISO400 dla takiego 30D/40D?) daje się czterokrotnie skrócić czas naświetlania. To nienajgorzej, żeby uniknąć standardowego pytania "a czemu mam takie nieostre fotki" ;-)

Jak ten czas leci... ponad 2 lata W międzyczasie sporo rzeczy mi się zmieniło jeśli chodzi o technikę (nie wspominając o sprzęcie ;-)) - chyba trzeba by się powoli przymierzyć do wersji 2.0 :-D

A, i Iczek miał w 100% rację powyżej fotki są do wymiany
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• horn3t

Zamieszczone przez muflon
        Jak ten czas leci... ponad 2 lata W międzyczasie sporo rzeczy mi się zmieniło jeśli chodzi o technikę (nie wspominając o sprzęcie ;-)) - chyba trzeba by się powoli przymierzyć do wersji 2.0 :-D
        Wersja 1.0 SUPER czekam na 2.0

Komentarz

• rOOmak
          Uzależniony
          • 2007
          • 617

Dzieki za odpowiedz. Jedno pytanie. Jak złapałeś tą fotę Aerospatiale SA-316B Alouette III, Axalp (Szwajcaria), 2005?
          Musiałeś siedzieć w innym śmigłowcu. Mylę się?

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Mylę się?
            Tak http://lotnictwo.net/doc.php?doc=07033101

Komentarz

• KORD/EPKK
              Bywalec
              • 2005
              • 137

@rOOmak
              Hmm... Kupujesz bilet najlepiej z JFK do LAX , ladnie usmiechasz sie do automatu jak zalatwiasz boarding pass (zeby dostac miejsce przy oknie) , wsiadasz na poklad i lecisz...
              A tak na powaznie to mozesz sprobowac pokrecic sie kolo malego lotniska robisz foty i byc moze zagadasz z jakims pilotem ktory np. aktualnie robi oblot bo wymienial zarowke i jest szansa ze sie zalapiesz. Pare lat temu bylem na malym lotnisku kolo Chicago (dokladnie ARR) focilem maszyny w przenoszonym muzeum i zgadalem sie z gosciem ktory lata na L39 i na Texanach. Zaproponowal mi ze jakbym chcial to moge sie przylaczyc bo akurat leci niedaleko po jakies tam mapy. Kurcze zebym mial wtedy dwie godziny wolne to bym sie nie zawachal a tak to obeszlem sie smakiem.... Zaluje tego do dzis... Pewnie by wyszly z tego ciekawe fotki...
              airliners.net
              50D + BG-E2 + 70D
              + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Komentarz

• ewa_olsztyn
                Początki nałogu
                • 2008
                • 311

Muflon! Ja w życiu nie pójdę na żadne lotnisko i nie sfotografuję żadnego samolotu, ale czytałam z zapartym tchem. Masz świetne pióro człowieku, przyjmij uznanie od zawodowca w tej dziedzinie
                A pasji i efektów - gratuluje z całego serca!

Komentarz

• sbogdan1
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 359

Wiesz Muflon kawał dobrej roboty , chylę czoło przed Twoim kunsztem.
                  Co tu dużo pisać jak wszystko widać i jest podane jak na talerzu.
                  Z pewnością nigdy mi nie będzie dane być na takich pokazach więc zostaje mi podziwiać Twoje wyczyny z obiektywem w ręku .
                  Pozdrawiam gorąco...
                  EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• ghash
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 20

Baterie - najlepiej jest ich mieć 2 razy tyle ile wydaje nam się, że potrzeba. Latem, w upale, akumulatorki zużywają się szybciej niż normalnie.
                    yyyy... a nie na odwrót? w zimie baterie potrzebują więcej elektronów do ogrzania się?

tak poza tym - dobry art - wiele praktyki, a nie matematyki!

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez ghash
                      yyyy... a nie na odwrót? w zimie baterie potrzebują więcej elektronów do ogrzania się?
                      To temat trochę nie na ten wątek ale z mojego doświadczenia, akumulatory najlepiej działają w temperaturach "normalnych". Zarówno na mrozie jaki w 30-stopniowym upale, widziałem wyraźnie, że wydajność spada.

Komentarz

Pracuję...