Techniki czatowania (ptaki)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szycho
    Początki nałogu
    • 2006
    • 350

Zamieszczone przez Wats0n
    Może kamuflaż typu "kompost" ?
    http://military.pl/?prod=1146&cat=146

Zamieszczone przez Zigi
    Fajna sprawa tylko ta cena .
    ]
    Cena fakt troche przesadzona. Poniżej link do strony snajperów paintballowych - jak zamajstrowaś "kompost samemu". A marker można zastąpić aparatem

Zamieszczone przez Kubaman
    haha
    wot tiechnika - kup siatkę, koniecznie z demobilu, poćwicz kocie ruchy i wyposaż się w żonę bezszelestnie noszącą statyw i zgadzającą się na siadanie w ghumowych gatkach w wodzie
    Całkowicie sie zgadzam z Kubamanem (tylko w żonę jeszcze się nie chcę wyposażać Siatka to podstawa jeśli wybieramy się na podchody. Nie trzeba się nią owijać w calości. Najlepiej zrobić sobie coś ala poncho z kapturem. Rozmyje ludzką sylwetkę do pasa albo niżej. Nóg nie ma co maskować: wystarczy kllęknąć czy jak kto woli. No i oczywiście kocie ruchy!!!!
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• guest1
      Bywalec
      • 2005
      • 164

podoba mi sie ta siatka snajperska cena jest zajefajna na rycyki moze i dobra tylko nieprzekonuje mnie na szponiaste
      w takich siateczkach mozna podejsc duzo ptaszkow ja do zimka ktorego pokazywalem podchodzilem na 3 metry i kilka innych gatunkow
      ale najlepszym rozwiazaniem jest zasiadka tylko niezawsze cholewcia mozna jej uzyc zeby niewzbudzic zainteresowania innych

Kubaman ta siateczka ktora jest twoja pani odziana jest ok testowalem ja
      to chyba jest wer niemiecka
      Ostatnio edytowany przez guest1; 2507.
      www.marekpaluch.pl
      www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• pellgot

a może coś takiego
        http://www.cabelas.com/cabelas/en/te...entId=cat21424

Komentarz

• gareth
          Coś już napisał
          • 2007
          • 81

Ja uzywam ghille moje stare z czasow strzelectwa jeszcze...stare BDU zszyte z fałdami siatki maskujacej, na to 3 kolory pocietych jutowych pasów + kaptur z siatki, i mnostwo miejsca na naturalne "maskowniki" tj. gałazki, liscie itp. Sprawdza sie takze w fotograficznym "boju". Dla chetnych moge stworzyc mini-tutorial dotyczacy tworzenia ghille.Najwazniejsze to rozbic kształt, sylwetke + troche wprawy .
          Pozdrawiam.

Komentarz

• Tanto
            Coś już napisał
            • 2007
            • 94

Opis produktu z linku w 4 poście bardzo mnie rozbawił, a dokładniej ten tekst: "-staraj się dobierać kolor i rodzaj otoczenia do barw kamuflażu"

Nie ma to jak samoograniczenia ;-)

Komentarz

• pjoter
              • 2008
              • 10

Witam
              chciałbym kupic sobie taki namiocik ale nie mogę nigdzie w Polsce znaleźć sklepu, który by sprzedawał takie namioty. Jeśli ktoś z was wie gdzie w PL można coś podobnego kupić to dajcie znać.
              http://www.cabelas.com/cabelas/en/te...cat540014&rid=

http://www.cabelas.com/cabelas/en/te...cat540014&rid=

Komentarz

• Grisha
                Początki nałogu
                • 2007
                • 353

Zamieszczone przez gareth
                Dla chetnych moge stworzyc mini-tutorial dotyczacy tworzenia ghille.
                To się zgłaszam

Komentarz

• Nikusek
                  • 2005
                  • 8

Snajperzy airsoftowi często korzystają z ghille, więc i tutorial sie znajdzie
                  np.

http://www.wmasg.pl/artykuly/warszta...illie_suit/77/ - tylko opis bo zdjęcia niestety nie działają
                  We offer Patented ready to wear Complete Ghillie suits, Kits, Sniper suits, and accesories for Hunters, Military, Paintball, and all your camouflage concealment needs, including Kid Ghillie suits, Stealth ghillie suits, Bulls-eye, and the woodsman ghillie suit.
                  Ostatnio edytowany przez Nikusek; 1684.

Komentarz

• levyblok

Osoboscie używam takiego wdzianka i jestem zadowolony Duzo lepsze jak zwykłe moro

Komentarz

• gareth
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 81

to wlasnie jest w/w ghille....;p wazna sprawa nie wchodzic do lasu w nowym "kupnym" ghille ... dziala jak znak "nie zblizajcie sie do mnie zwierzeta, smierdze magazynem" ;p

Komentarz

• robgr85
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1719

Kilka fajnych tip'ów odnośnie fotografii ptaków, może kogoś zainteresować:

Pozdr.
                        Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Reficul

Zamieszczone przez robgr85
                          Kilka fajnych tip'ów odnośnie fotografii ptaków, może kogoś zainteresować:

Pozdr.
                          Z tym dokarmianiem to dobry pomysk.Musze kiedys sprubowac

Komentarz

• TomS
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 880

Tylko po co przyzwyczajać tak zwierzę że cięgle ma w danym miejscu jedzenie.
                            A poza tym nie robię zwierząt ale nie czuł bym satysfakcji z tego że w taki sposób udało mi się zrobić zdjęcie.

Komentarz

• Łukasz_M

Zamieszczone przez TomS
                              Tylko po co przyzwyczajać tak zwierzę że cięgle ma w danym miejscu jedzenie.
                              A poza tym nie robię zwierząt ale nie czuł bym satysfakcji z tego że w taki sposób udało mi się zrobić zdjęcie.
                              99% osob zajmujących się fotografowaniem ptakow i w ogole dzikich zwierząt ściśle przestrzega pewnych zasad, ktorych umiejętne stosowanie nie powoduje jakiegokolwiek zachwiania rownowagi w przyrodzie i tak tez jest z dokarmianiem. W okresie zimowym np. kontynuują dokarmianie do końca zimy. A co do czatowni itp. to wbrew pozorom wcale nie jest taka łatwa sprawa. Tak sobie myślę, że jeśli nie w taki sposob, to raczej w ogole mogłbyś żadnej satysfakcji nie poczuć, bo zwierzęta nie od dzisiaj potrafią unikać kontaktu z człowiekiem i podejście na odległość "strzału" graniczy w większości przypadkow z cudem. No chyba , ze są to sikorki, zwierzęta w Zoo, bądź posiada sie armatę typu 1200mm, ale to ostatnie też w większości przypadkow graniczy z cudem ...

Komentarz

• Wile
                                Dopiero zaczyna
                                • 2006
                                • 17

Sam sie niedawno zainteresowalem fotografia ptakow i trafilem na taka strone: http://www.wildphotoadventures.com, jest to strona amerykanskiego programu poswieconego ogolnie fotografii natury. Poszczegolne odcinki poswiecone sa roznym zagadnieniom, wszystkie je mozna tez obejrzec online (badz sciagnac zagladajac do zrodla i doklejajac nazwe pliku do biezacego adresu). Polecam.
                                Moja galeria na CB
                                30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Komentarz

Pracuję...