Zamieszczone przez miklo
Zdjęcia komunijne
Zwiń
X
-
-
Równiez sie zgadzam.
Ostatnio w kosciele podczas komunii musialem uzywac ISO 1600 + f2.4-2.8 i bez lampy . Zdjecia wyszly calkiem niezle ( robione 30d ).Komentarz
-
Też takie znam. Oczywiście, że w kaplicy na Wawelu to warunki są jakie są. Ale ten kościół do stosunkowo jasnych nie należał, zdecydowanie. To jest, jak widać, przy świetle wpadającym z zewnątrz, od drzwi. Zauważ jak wygląda prawy górny róg, w głębi kościoła, na wysokości ołtarza... W dodatku ołtarz jest w brązowym marmurze...Zamieszczone przez mikloTo jest niby ten niezbyt jasny kościół? Przy takich parametrach i poziomie naświetlenia tła - kościół był na prawdę jasny. Znam takie, w których ISO1600 + f1.8 ledwie dają radę.Komentarz
-
-
Zamieszczone przez snowboarderSorry, ale co to sa za stroje? Tak to teraz wyglada???
Tragedia co?
na szczęście ja miałem garniturek
Komentarz
-
Troszeczke zalatuje Jurandem ze Spychowa co pod Malbork w podobnym stroju przyszedl po córkę.
Ja też miałem garniturek
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
Duty > bardzo sympatyczne studyjne zdjęcia! Technicznie, jak dla mnie, bez zarzutu! Miła pamiątka!Pozdrawiam!
Paweł Kaniuk - Lublin.
www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu
Komentarz
-
Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.Komentarz
-
-
Duty > zdjęcia jak na plaży - aż razi w oczy!
Fajnie focić w takich miejscach...
Powiedz jeszcze jakim szkiełkiem i mniej więcej parametry?Pozdrawiam!
Paweł Kaniuk - Lublin.
www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu
Komentarz
-
Nie jest tak źle - to kumulacja monotematycznych zdjęć w wątkuZamieszczone przez snowboarderTe zdjecia napawaja mnie przerazeniem. Nic dziwnego, ze rydzyk i pis rzadzi...
Tylko maj jest taki w Polsce. Nie mnie to oceniać.
W maju nie ma prawie ślubów, są inne zdjęcia - ZUS, czynsz za studio i pochodne jakoś płacić trzeba.
Ta plaża to bynajmniej nie z okien - zamontowane są tam halogeny, a i filmowcy przytargali kilka swoich. Jak zobaczyłem statyw ustawiony tak, że wyrastałby z głowy każdemu dziecku podczas komunii - to grzecznie poprosiłem, żeby zanieśli na ambonęZamieszczone przez FotoZiutekDuty > zdjęcia jak na plaży - aż razi w oczy!
Fajnie focić w takich miejscach...
Powiedz jeszcze jakim szkiełkiem i mniej więcej parametry?
Parametry prawie wszędzie jednakowe: czas 1/50-1/80, przysłona 2,8-3,2. ISO 800, obiektyw 24-70 2,8, Canon 5D w manualu.Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.Komentarz
-
Wczoraj odebraliśmy fotki brata z komuni. Jednym słowem tragedia! Na każdym ujęciu coś się w kadr wpieprza, np na zdjęciu gdzie dziecko otrzymuje Hostię nos mamy, a zdjęciu z księdzem leżący facet ;/ W kościele nawalił mu WB, bo zdjęcia są brązowe, chyba że tak miało być..Komentarz
-
Komentarz
-
odnowie watek,
z przerazeniem patrze na to, mam w maju ponad 25 dzieciakow do zrobienia,
kilka pozycji + grupowe no i reportaz w kosciele.
czytam i wiem ze mam uwazac na kameranta jak by byl i takie tam *******y,
jakie z doswiadczenia obiektywy polecacie ?
i jakie inne wskazowki ?Komentarz

Komentarz