Studniówka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kristiang
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 32

Witam wszystkich
    chciałbym się również pochwalić swoimi fotami ze studniówki (40d/sigm2.8/50 1.4/ 430ex) i dodać że było to moje pierwsze focenie, byłbym wdzięczny za opinie gdyż dopiero zaczynam
    http://www.kgphotography.unl.pl/

Komentarz

• micles
      Zablokowany
      • 2006
      • 4359

Trochę za dużo krzywych, ale mi się to oglądało przyjemnie.

Komentarz

• borkomar
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1083

Fotki nieco niedoświetlone, natomiast całokształt zły nie jest - ale spokojnie bez wielkiego entuzjazmu :wink:
        5D +

Komentarz

• TomekS
          Początki nałogu
          • 2005
          • 274

Przyjemnie się ogląda. Jestem na tak :-)
          5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
          Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• Gringo997
            Uzależniony
            • 2007
            • 516

ja też robiłem ostatnio studniówkę... miałem 30d, 35L, 85L i pożyczone 17-40, grip i 550ex, to była moja pierwsza studniówka i ogólnie jestem zadowolony a młodzieży się ponoć bardzo podoba, ocęnę zdjęć zostawiam wam

os-studio.pl
            Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• BeatX
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1751

Zamieszczone przez kristiang
              Witam wszystkich
              chciałbym się również pochwalić swoimi fotami ze studniówki (40d/sigm2.8/50 1.4/ 430ex) i dodać że było to moje pierwsze focenie, byłbym wdzięczny za opinie gdyż dopiero zaczynam
              http://www.kgphotography.unl.pl/
              denerwujace jest te ciagle krzywe kadrowanie.
              mozna dodac ujeciom dynamiki, owszem - ale co za duzo to nie zdrowo..
              Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
              Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Komentarz

• kristiang
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 32

Bardzo fajne są twoje foty, mam pytanie co do obróbki ostatniego zdjęcia jak uzyskałeś taki biały odcień skóry na B&W
                POZDRAWIAM

Zamieszczone przez Gringo997
                ja też robiłem ostatnio studniówkę... miałem 30d, 35L, 85L i pożyczone 17-40, grip i 550ex, to była moja pierwsza studniówka i ogólnie jestem zadowolony a młodzieży się ponoć bardzo podoba, ocęnę zdjęć zostawiam wam

os-studio.pl

Komentarz

• plyszczarz86
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 117

Gringo997 bardzo fajne ujęcia. Przyłączam sie do pytani o B&W, napisz jak to zrobiłeś, bo zawsze jak robie B&W to wychodzi mi Szary&Szary.
                  EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki

Komentarz

• Gringo997
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 516

Zamieszczone przez plyszczarz86
                    Gringo997 bardzo fajne ujęcia. Przyłączam sie do pytani o B&W, napisz jak to zrobiłeś, bo zawsze jak robie B&W to wychodzi mi Szary&Szary.
                    Bardzo fajne są twoje foty, mam pytanie co do obróbki ostatniego zdjęcia jak uzyskałeś taki biały odcień skóry na B&W
                    POZDRAWIAM

spróboje zrobić dziś jakiś krótki tutorial bo sprawa jest ogólnie bardzo prosta

P.S. kristiang w ogóle mi się nie ładują Twoje zdj ze studniówki (a, cała reszta tak)
                    Ostatnio edytowany przez Gringo997; 13273.

Komentarz

• kristiang
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 32

POZDRAWIAM
                      Znalazłem właśnie zdjęcie w twojej galerii pozwolę sobie zamieścić go na forum otóż chodzi mi właśnie o ten efekt

Komentarz

• Tomek_P
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 106

odświeżę temat.

Dla zainteresowanych cennikiem "studniówkowym" mam pewną ciekawą informację. Otóż za mój bal fotograf dostał dokładnie 5600 zł. Od tych pieniędzy należy odjąć koszt nagrania 180 płyt dvd ze zdjęciami i video. Dla mnie zawrotna kwota tym bardziej, że gość zmył się na długo przed końcem zabawy :O

Komentarz

• Gringo997
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 516

180płyt? 6 klas? o skubany mnie 3 klasy przyprawiały o zawrót głowy!

5600/180= 32zł(niecałe nawet)

32zł od osoby to nie są jakieś duże pieniążki... filmowcy biorą z reguły jakieś 40-45zł a fotograf od 30-40zł z reguły (przynajmniej u mnie)...

liczmy że płyty go będą kosztowały jakieś 200zł to jest faktycznie brzmi jak niezła kasa, ale zważ na to że przy takiej ilości osób to na prawdę ciężka praca...

ilość zrobionych zdjęć, późniejsza obróbka, czas spędzony na nagrywanie, amortyzacja sprzętu, ubezbieczenie i wszystkie takie rzeczy go kosztują...

nie ma co komu wypominać byle by zdjęcia były dobre

Komentarz

• altowiolistka
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 70

ja dostalam wlasnie zdjecia z mojej studniowki i sie lekko zalamałam...
                            tyle kasy a foty nawet technicznie są straszne.
                            http://www.bulanowska.eu
                            http://www.facebook.com/aleksandra.bulanowska
                            zapraszam!

Komentarz

• magix
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 298

Zamieszczone przez altowiolistka
                              ja dostalam wlasnie zdjecia z mojej studniowki i sie lekko zalamałam...
                              tyle kasy a foty nawet technicznie są straszne.
                              Zazwyczaj czym więcej się wie/umie na danym temat tym więcej się wymaga od innych ;-)
                              C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
                              http://magix.digart.pl/

Komentarz

• gunia1990
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 550

ja juz swoje widzialam tylko w albumie... nie powiem, ze zrobiłabym to lepiej, ale facet z 15letnim stazem mógłby nie walic lampa prosto w twarz...
                                dobrze, że chociaż grupowe wyszły...
                                galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

Pracuję...