Studniówka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tataniny
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 17

Czyli rozumiem, że fotograf na studniówce powinien wyglądać tak:
    garnitur, krawat, czarne buty i... Nikon

Idę dziś na studniówkę i ubieram się zgodnie z powyższym. Brakuje mi tylko Nikona, choć jakbym się uparł, to stareńkie D100 jeszcze u mnie jest :-D
    5d-rzwiowe auto, jasne okna z czerwonymi obwódkami i mocne światło ;-)

Komentarz

• Yenox
      Początki nałogu
      • 2007
      • 291

Ja również mam za sobą pierwszą studniówkę, którą fotografowałem.
      Na szczęście nie robiłem za 'fotografa-studniówkowego', a robiłem reportaż do lokalnej gazety. Nie martwiłem się o to, żeby wszyscy byli, grupowe specjalnie mnie nie interesowały
      Robiłem 400d + grip, kit 18-55, 50mm i 430ex, problemów żadnych nie było, sprzęt podołał, fotograf chyba też, nikt nie narzekał.
      Ale coś czuję, że uczniowie będą odrobinę narzekali gdy zobaczą swoje zdjęcia wykonane przez 'najętego' fotografa-kamerzystę, który strzelał KAMERĄ
      Pozdrawiam,
      Michał

Komentarz

• TomS
        Uzależniony
        • 2006
        • 880

A co za różnica czy będę miał garnitur i krawat (akurat takich cudów techniki nie posiadam). Ma być przede wszystkim wygodnie. Nie twierdzę że ubranie nie jest ważne. Ja jestem zawsze cały na czarno i jest dobrze.

Komentarz

• Yenox
          Początki nałogu
          • 2007
          • 291

A i co do ubioru to garnitur i u nas wszyscy byli w garniturach, dziennikarze z innych gazet, który sie pojawiali również.
          Odwiedziłem też inną studniówkę, gdzie panowie nikonowcy + profesjonalni kamerzyści robili - tylko garnitur, nie ma co się wyróżniać:]
          Pozdrawiam,
          Michał

Komentarz

• luft
            Bywalec
            • 2007
            • 111

Zamieszczone przez Hanibal
            odświeżę temat bo mnie czeka za niedługo robienie fotek dla siostry klasy na studniówce, jedna klasa w cale szkole bo liceum żeńskie więc jak na pierwsze fotografowanie takiej imprezy bardzo miło liczba osób 16 + osoby tow. pytanie w sumie które mnie nurtuje to taki jak się Panowie, Panie ubrać? Bo w sumie to na ślubach fotografa w gangu nie widziałem, może na dlatego że niewiele ślubów widziałem ale sobie nie przypominam. Na studniówce swojej, kurde tak dawno było że naprawdę nie pamiętam. A niechciałbym wyglądać co najmniej dziwnie
            stroj wyraza Twoja podejscie do pracy, reprezentuje Cie w...

Komentarz

• Gringo997
              Uzależniony
              • 2007
              • 516

ostatnio na studniówce na której byłem gościem był pan fotograf w białym sztruksowym, brudnym i niewyprasowanym gajerze z kamera i nikonem d300 (tryb zielony) + sabinka na wprost i 2 pomocników... ehhh
              brał 45zł za film i 5zł od zdjęcia 13x18

ja robię studniówkę w walentynki, pierwsze to biała koszula, krawat spodnie bo w marynarce sie nie wygodnie pracuje, wyglądać przecież jakoś trzeba to pierwsze, drugie nie jestem zwolennikiem robienia zdjęć na studniówce do późnych godzin (do północy a potem niech piją ile chcą i niech się bawią jak chcą - każdy z was był młody to wiecie jak to jest:P)
              Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• himi
                Zablokowany
                • 2006
                • 2638

Ale o co ci chodzi z tym gajerem? No ubrał się jak umiał Jakbyś mnie zobaczył, to pewnie suchej nitki być nie zostawił. Ostatnio małe buty trekkongowe, dżinsy i koszule luzno. I co? A kwestie merytoryki opłat pomijam. Każdy ma tyle, ile mu zapłacą. 5 pln za foto to dużo? Ja luzem wołam dychę.

Komentarz

• RoboD
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 100

Zamieszczone przez Gringo997
                  nie jestem zwolennikiem robienia zdjęć na studniówce do późnych godzin (do północy a potem niech piją ile chcą i niech się bawią jak chcą - każdy z was był młody to wiecie jak to jest:P)
                  Ale jakie fajne fotki można wtedy zrobić :-) ;-)
                  Pozdrawiam Robert
                  sigpic

Komentarz

• gunia1990
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 550

u mnie sprawa prezentowała się tak: facet miał 430ex na stopce, 1Ds mark III i chyba 17-55... ale teog nie ejstem pewna.. w każdym razie walił lampą na wprost...
                    galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• micles
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 4359

Lampa iście do kompletu?

Komentarz

• Terrmos
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 108

Ja własnie odsypiam kręcenie na 100dniówce... przynajmniej sie bawili, a nie chlali albo gadali o wyższości odrodzenia nad średniowieczem.

Komentarz

• gunia1990
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 550

ależ oczywiscie :

Komentarz

• bundy
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 760

Zamieszczone przez gunia1990
                            u mnie sprawa prezentowała się tak: facet miał 430ex na stopce, 1Ds mark III i chyba 17-55... ale teog nie ejstem pewna.. w każdym razie walił lampą na wprost...
                            Hehehe... 430'ka posadzona na Ds'ie wygląda zabawnie, ale 17-55 już trochę mniej. Przecież 17-55 to jest EF-S :-) i z Ds'em to się jakby nieco gryzie :-)
                            No chyba, że to był Tamron 17-55. Ale to i tak z Ds'em się gryzie, choć z innego powodu ;-)
                            1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• gunia1990
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 550

o 17-40 mi chodziło.. :P tak czy siak, lampa wyglądała śmiesznie...

Komentarz

• Arni3698-40D
                                Dopiero zaczyna
                                • 2008
                                • 33

heh u mnie na 100dniówce było 4-ech fotografów 3 zawodowych i Ja - 100dniówkowicz :P
                                Ci trzej panowie oczywiście z Nikonami D300 + najczęściej widziałem Nikkor 24-70/2.8 + SB 800-900 ( jednym z nich był mój wujek któremu szkoła zapłaciła z góry a tamci dwaj robili z myślą że coś uda im się sprzedać ) i ja jako jedyny twardy zagorzalec Canona 40D+bg - 17-40/4L + 580II zdjęcia bardzo fajne 100dniówka udana
                                Canon 40D+BG-E2N | EF 17-40 4 USM|EF 70-200 4 |SpeedLite 580EXII |SanDisk 2 GB| Case Logic SLR4 | to dopiero początek uzależnienia ;D

Komentarz

Pracuję...