Studniówka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

O... To tez
    Stringi to jak paseczki na eLuniach
    ...

Komentarz

• bogunow
      Bywalec
      • 2004
      • 122

Zamieszczone przez SimOn!
      Cos czuje ze o czerwona bielizne plci pieknej sie koledzy dopominaja
      SimOn! dobrze kombinuje :grin:
      No ale nie mogę. Akurat ta fajna fotka nie jest dziewczyn z klasy, którą fotografowałem. Ale gdybym zasłonił twarze ? To już chyba można

Komentarz

• Zielony
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2928

DAWAJ DAWAJ DAWAJ....

tylko zrób MOZAJKĘ na twarzy...
        pamiętaj, samej twarzy...
        resztę zostaw
        sigpic

Komentarz

• oszołom
          Początki nałogu
          • 2005
          • 301

Fotki naprawdę fajne, będą mieli pamiątkę oraz wspomnienia. Fajnie wykożystałeś lampę, nie strzelałeś fotek prosto skierowaną lampą tylko wspomogłeś się ustawiając lampę pod odpowiednim kątem oraz wbudowanym odbłyśnikiem lampy - efekt jest naprawdę dobry - Bravo !!! Dyfuzor też by pomógł lub nawet chyba dałby jeszcze lepszy efekt. raczej ci panowie (profesjonaliści) raczej mieli rację, że zrobisz im konkurencję !!! A co do aparatu, to fotograf robi zdjęcia a nie sprzęt. Po prostu dobrze umiesz go wykożystać. A lepszy sprzęt może ci tylko w tym pomóc. Powodzenia i udanych fotek !!!!
          Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Komentarz

• Agness

Co do jakościuważam, że zdjęcia są super. Przeszkadza tylko ucinanie kadru. Sama dziś wybieram się na studniówkę i jestem pełna obaw czy cokolwiek mi wyjdzie Nie mam pojęcia jak wysoko będzie sufit i mam nadzieję, że nisko i biało

Komentarz

• borkomar
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1083

Fotki naprawde spoko - uwagi apropos rozmyci tla bardzo trafne (tez bym je rozmyl)ale poza tym naprawde supcio.
              Lampe miales pinowo do gory??Odlysnik masz na mysli ten wbudowany dyfuzor ktory po wyciognieciu i przyslonieciu lampy skaraca jej ogniskowo do 14mm??

Jeszcze jedno - czy sadzicie iz omnibounce StoFen dalby lepszy efekt??
              Korekte blysku jakas robiles??
              5D +

Komentarz

• bogunow
                Bywalec
                • 2004
                • 122

Zamieszczone przez borkomar
                Fotki naprawde spoko - uwagi apropos rozmyci tla bardzo trafne (tez bym je rozmyl)ale poza tym naprawde supcio.
                Niestety nie posiadam jasnego obiektywu, dzięki któremu miałbym małą głębię ostrości

Lampe miales pinowo do gory??
                Tak

Odlysnik masz na mysli ten wbudowany dyfuzor ktory po wyciognieciu i przyslonieciu lampy skaraca jej ogniskowo do 14mm??
                Nie, chodzi mi o wysuwany kawałek białego plastiku, który jest z tyłu palnika lampy w tym samym miejscu co dyfuzor o którym piszesz.

Korekte blysku jakas robiles??
                Nie robiłem.

Komentarz

• borkomar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1083

NO jestem pod wrazeniem - jesli bez korekty i tak ladnie doswietlone fotki - no chyba, ze az tak bardzo byly poddawane zabiegom w shopie??
                  Ostatnio edytowany przez borkomar; 2642.
                  5D +

Komentarz

• bogunow
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 122

Zgadza się, obróbka była dosyć intensywna

Komentarz

• ripek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1486

Może jakiś backstage z obróbki ? Jestem ciekaw w jaki sposób modyfikowaleś fotki
                      Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• FOTODAREK
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 38

zdjęcia ładne , ale zgadzam się z przedmówcami - Masz tendencję do ucinania nóg w niewłaściwych miejscach , popracuj nad tym-ogladałem w Twojej galerii zdj. ślubne i dostrzegam ten sam problem
                        EOS 40D,T-17-50/2,8, EOS-350D, EX580 kit i kupa analogowego sprzętu

Komentarz

• Broncobilly
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 214

świetne zdjęcia - najlepszy dowód że dobry fotograf i denkiem od butelki zdjęcie potrafić zrobi a kiepskiemu i Hasselblad nie pomoże - chętnie zobaczyłbym takie grupowe - surowe z matrycy i krótki opis obróbki w PS. Szoda że nie ma zdjęć z"efektem ruchu" w tańcu - takie zawsze najbardziej mnie fascynowały

Komentarz

• bogunow
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 122

Do każdego zdjęcia podchodziłem indywidualnie. Nie miałem jakiegoś szablonu czy akcji wg której obrabiałem fotki. Mimo to w większości powtarzało się rozjaśnianie cieni przez Shadow/Highlight, ręczne stemplowanie twarzy w celu ukrycia jakichś mankamentów, oraz wygładzanie w Neat Image. Poza tym na koniec zawsze Smart Sharpen (moc 50, radius 0,6). Poniżej zamieszczam zdjęcie przed i po obróbce.

Komentarz

• Błajo
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 473

Nie podoba mi sie ten plastyk... wygladaja jak manekiny... kadry okej
                              Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Komentarz

• kami74
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1492

Zamieszczone przez Błajo
                                Nie podoba mi sie ten plastyk... wygladaja jak manekiny... kadry okej
                                Błajo Nie tobie maja się podobać tylko klientowi i tym co na zdjęciu. ja jestem przekonany na 100%, że zamieszczona tu pani jest niesamowicie usatysfakcjonowana poprawieniem niedoskonalości jej cery. Takie sa kobitki
                                5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                                MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

Pracuję...