Spot

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arkan
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1401

Zamieszczone przez pn_
    Jakby Canony mialy prawdziwego spota, to wszyscy byliby na tak :-P

A tak nie maja pojecia, po co to, poniewaz to dla nich teoria, znana wylacznie ze slyszenia.
    No to oświeć mnie Kolego - może się czegoś pożytecznego od Ciebie dowiem.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• BooBoo
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 47

Zamieszczone przez akustyk
      ale to Ty zaczales od przekonywania mnie, ze pisze bzdury twierdzac, ze wole 2,4% od 1%. zapomniales?
      Przyznaję się, żle przeczytałem. Myślałem, że twierdzisz, że spot większy jest ogólnie lepszy od mniejszego. Nie wziąłem pod uwagę osobistych preferencji.

i prosze, nie placz na temat agresji. sam zaczales od powatpiewania pod moim adresem (nie pierwszy zreszta raz) i podwazania tego co napisalem. w sytuacji w ktorej przyznajesz sie na koniec, ze wcale nie znasz sie na tym, brzmi to troche dziecinnie...
      Lubisz traktować wszystkich z góry, prawda? Ja umiem się przyznać czasami, że czegoś nie wiem. Między innymi temu służy dyskusja na forum, żeby czegoś się dowiedzieć. Ale tutaj sami "wiedzący". Tylko dlaczego zawsze o swoim? Może inne rzeczy też są dobre. Nie jestem zawodowym fotografem. Opieram się na tym, co wyczytam i sam sprawdzę. Dlatego rozwinąłem wątek. Natomiast nie da się tutaj być a-systemowym. Zawsze ten co N to be, a ten co C to cacy. W jakimkolwiek temacie. Takie odnoszę wrażenie.
      Konkurencja (lub nie...)

Komentarz

• adamek
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2265

Ej, a kolega pn_ nie przypomina Wam trochę Czarka z pl.rec.foto ?
        Miłego dnia
        adam jastrzębowski
        cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
        tu tu

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

Zamieszczone przez BooBoo
          Lubisz traktować wszystkich z góry, prawda?
          nie. to akurat Ty zaczales.

a czym fotografujesz i jaki sprzet fotograficzny lubisz jest mi na prawde zupelnie obojetne. nie rob z tego watku konfliktu systemowego. na tym forum nie ma klimatu na dowodzenie o wyzszosci jednych swiat nad drugimi. zdarzaja sie roznice pogladow, ale tu sie nie szkaluje za posiadanie sprzetu X, Y czy Z.
          www albo tez flickr

Komentarz

• BooBoo
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 47

nie. to akurat Ty zaczales.

a czym fotografujesz i jaki sprzet fotograficzny lubisz jest mi na prawde zupelnie obojetne. nie rob z tego watku konfliktu systemowego. na tym forum nie ma klimatu na dowodzenie o wyzszosci jednych swiat nad drugimi. zdarzaja sie roznice pogladow, ale tu sie nie szkaluje za posiadanie sprzetu X, Y czy Z.
            Akurat. No może rzeczywiście nie szkaluje się za posiadanie, ale od ironii aż kipi.
            A na samym sprzęcie nikt nie pozostawia suchej nitki. Szkoda, że nie mam Minolty. Byłoby pewnie milej.
            Konkurencja (lub nie...)

Komentarz

• pn_
              Zablokowany
              • 2005
              • 857

pozostawie to bez komentarza...
              To tez jest komentarz :-P

Komentarz

• Arkan
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1401

Akurat. No może rzeczywiście nie szkaluje się za posiadanie, ale od ironii aż kipi.
                A na samym sprzęcie nikt nie pozostawia suchej nitki. Szkoda, że nie mam Minolty. Byłoby pewnie milej.
                Człowieku, ty masz jakiś problem. W wszystkich wątkach, w których się wypowiadasz kitujesz jakieś aluzje sysytemowe. Co ma wspólnego sprzęt, ktory posiadasz z twoją wiedzą (a właściwie jej brakiem) na temat np. zastosowania spota? Prosiłeś o przykłady zastosowań spota i otrzymałeś je. Dalej masz problem? Czegoś nie rozumiesz? To zapytaj - wyjaśnimy Ci jak będziemy wiedzieli. Nie szukaj natomiast tematów zastępczych kiedy nie masz racji, bo to Ci na pewno popularności tu nie przysporzy.
                Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

skoro tak uwazasz to prawdopodobnie nie jest to forum dla Ciebie. obecnosc tu nie jest obowiazkowa. po prostu.

jesli czujesz sie szykanowany to przeciez nikt Cie nie zmusza

pisze to bez ironii. masz prawdo do takiego a nie innego odczucia.
                  www albo tez flickr

Komentarz

• BooBoo
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 47

I tak każdy argument, który przytaczam jest w odczuciu niektórych "nie na miejscu". Wiec przepraszam, nie chcę kontynuować waśni. Jestem na cudzym podwórku i łatwo tu dostać lanie.
                    Konkurencja (lub nie...)

Komentarz

• Kubaman
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 4709

BooBoo, sam ci wcześniej odpisałem - życzliwie i bez agresji. Niestety, jak napisałem - znów się zapędziłeś. Przecież to pn_ i Ty zaczęliście nam udowadniać w innym wątku, że nasz sprzęt jest be, bo jeśli nawet jest lepszy, to nie ma spota, itp. Kto tu zaczyna spory, kto tu jest anty dla drugiej marki Skąd innąd sam przyznasz, że w tym wątku pn_ odzywał sie wielokrotnie, ale w przeciwieństwie do Ciebie nie na temat, wręcz zaczepnie i próbując robić sobie jaja z w sumie interesującej rozmowy. Jak mamy traktować takich gości na forum? A później wszystko na nas, że Was nie lubimy :-|

Wydaje mi się, że teraz gdy wiesz do czego spot się przydaje i po co służy, nie będziesz próbował przekonywać, że 0,01% spot jest najlepszy
                      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• BooBoo
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 47

Zamieszczone przez Kubaman
                        BooBoo, sam ci wcześniej odpisałem - życzliwie i bez agresji. Niestety, jak napisałem - znów się zapędziłeś. Przecież to pn_ i Ty zaczęliście nam udowadniać w innym wątku, że nasz sprzęt jest be, bo jeśli nawet jest lepszy, to nie ma spota, itp. Kto tu zaczyna spory, kto tu jest anty dla drugiej marki Skąd innąd sam przyznasz, że w tym wątku pn_ odzywał sie wielokrotnie, ale w przeciwieństwie do Ciebie nie na temat, wręcz zaczepnie i próbując robić sobie jaja z w sumie interesującej rozmowy. Jak mamy traktować takich gości na forum? A później wszystko na nas, że Was nie lubimy :-|

Wydaje mi się, że teraz gdy wiesz do czego spot się przydaje i po co służy, nie będziesz próbował przekonywać, że 0,01% spot jest najlepszy
                        Jak to? Przecież w wątku, który założył mikie_001 namawiałem go właśnie na zmiane aparatu na Canon. I to całkiem poważnie. A nigdy nie udowadniałem, że C jest gorszy od N. Zawsze pisałem, że mnie bardziej odpowiada. I to był wątek o Nikonie. Popełniasz ten sam błąd, co ja odnośnie wypowiedzi akustyka o spocie. Dalej uważam, że Canon robi świetne aparaty, co parę razy nadmieniłem. Ja wywołuję wojny systemowe? Odpowiedzią na moje stwierdzenie, że 5D to świetny aparat jest cytuję: no pewnie, przeciez to Canon

Powiem wiecej:
                        LUBIĘ CANONA, bo to świetny sprzęt
                        UWIELBIAM NIKONA, bo też jest to świetny sprzęt i bardziej mi pasuje
                        KOCHAM ROBIĆ ZDJĘCIA czymkolwiek

Boo
                        Ostatnio edytowany przez BooBoo; 3586.
                        Konkurencja (lub nie...)

Komentarz

Pracuję...