Raw-y

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Zamieszczone przez Szczur88
    Nie lubię 5D, chcę go zamienić
    Myślę podobnie do Janusza Body. To co w cytacie jest wystarczajacym powodem, żeby nie męczyć sie Canonem, tylko zmienić system. Zdjęcia z 1DsIII niczym nie będa się różniły.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Szczur88
      Początki nałogu
      • 2008
      • 384

Optyka N mi zupełnie nie pasuje, gdyby nie to, już dawno bym miał Nikona, ale takich obiektywów, jak mam tu, Nikon zrobić nie umie, więc zostaję w C.
      www.t-jack.pl
      Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• Janusz Body
        Moderator
        • 2004
        • 5757

@Szczur88

Opowiem Ci kawał. Jaśko spowiada się w konfesjonale i mówi: No, proszę księdza, zgrzeszyłem z Maryśką w stodole. Ksiądz: - ile razy. Ale proszę księdza ja się tu przyszedłem spowiadać a nie chwalić.

Mam wrażenie, że Ty też nie przyszedłeś to po jakąkolwiek radę. Kup tego Dsa3 i nie chwal się, że Cię stać. Uznania nie wzbudzisz bo tu jest sporo ludzi z Dsami. Sporo więcej niż się może wydawać. To w końcu forum onanistów sprzętowych

EDIT: Pokaż swoje RAWy - bez tego to czyste bicie piany. Z Twojej strony.
        Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,
        Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Szczur88
          Początki nałogu
          • 2008
          • 384

Januszu... Zupełnie, totalnie nie rozumiesz o co mi chodzi...

NIE CHCĘ pomocy w tym, jak z 5D mk II wyciągnąć cokolwiek. Zdjęcia umieściłem, bo jeden z użytkowników chciał zobaczyć, o co mi dokładnie chodzi.

A chodzi mi dokładnie o to, co w pierwszym poście: o rawy z 1Ds mk III, które chciałbym zobaczyć. Tyle. Bez chwalenia się i bicia piany. Nie lubię 5D mk II, po prostu, z wielu powodów, i chcę go zmienić na coś fajniejszego. Tyle.
          www.t-jack.pl
          Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• Janusz Body
            Moderator
            • 2004
            • 5757

Januszu... Zupełnie, totalnie nie rozumiesz o co mi chodzi...

NIE CHCĘ pomocy w tym, jak z 5D mk II wyciągnąć cokolwiek. Zdjęcia umieściłem, bo jeden z użytkowników chciał zobaczyć, o co mi dokładnie chodzi.
            Oczywiście, że nie rozumiem. Z wielu powodów.

1. To co umieściłeś to jest już PO OBRÓBCE a tą można spieprzyć najlepsze zdjęcie.
            2. Weź żesz się zastanów. Jeśli nie lubisz 5D2 i nie podoba Ci się Nikon to jaki masz wybór? 1Ds3 albo Sony ;-) Po prostu nic innego nie ma.

.... Nie lubię 5D mk II, po prostu, z wielu powodów, i chcę go zmienić na coś fajniejszego. Tyle.
            W Warszawie jest sporo osób z 1Ds3. Umów się z kimś i sam zrób kilka zdjęć. Różnica we wszystkim jest kolosalna.

Chcesz rawów, portretów w kontrastowym i miękkim oświetleniu - czyli chcesz, żeby ktoś spędził trochę czasu i takowe zrobił. Mało komu się chce a my tu fotografujemy głownie tablice testowe ;-). Zrozum, że będą różnice bo żeby cokolwiek porównywać to trzeba zrobić zdjęcia w tych samych warunkach a tego nie sposób zrobić zdalnie.

Nw www.digitalpixels.net masz milion i trochę RAWów z różnych aparatów, na pbase też. Do porównań bardziej niż wystarczy. W Googlach też wystarczy wpisać Canon 1 Ds sample RAW images i linków plenty, plenty...
            Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,

Komentarz

• yanovitz
              Coś już napisał
              • 2009
              • 99

Zamieszczone przez Janusz Body

2. Weź żesz się zastanów. Jeśli nie lubisz 5D2 i nie podoba Ci się Nikon to jaki masz wybór? 1Ds3 albo Sony ;-) Po prostu nic innego nie ma.
              Jest jeszcze Leica, Hasselblad etc. ;-) Jak to zawiedzie to zostaje zrobic samemuu chyba...
              Fotki na CB

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Zamieszczone przez yanovitz
                Jest jeszcze Leica, Hasselblad etc. ;-) Jak to zawiedzie to zostaje zrobic samemuu chyba...
                Albo przestac czyścić szkła benzyną
                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Janusz Body
                  Moderator
                  • 2004
                  • 5757

Zamieszczone przez yanovitz
                  Leica to szpan a Hasselblad to średni format (właściwie to ogromny format w relacji do matrycy z FF). :-) Ale fakt są. Są też te tylne ścianki od Phase One... chociaż aparaty też już robią. http://www.phaseone.com/en/Camera-Sy...45DF-Info.aspx

Janusz,

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez Janusz Body

1. To co umieściłeś to jest już PO OBRÓBCE a tą można spieprzyć najlepsze zdjęcie.

W Warszawie jest sporo osób z 1Ds3. Umów się z kimś i sam zrób kilka zdjęć. Różnica we wszystkim jest kolosalna.

Chcesz rawów, portretów w kontrastowym i miękkim oświetleniu - czyli chcesz, żeby ktoś spędził trochę czasu i takowe zrobił. Mało komu się chce a my tu fotografujemy głownie tablice testowe ;-). Zrozum, że będą różnice bo żeby cokolwiek porównywać to trzeba zrobić zdjęcia w tych samych warunkach a tego nie sposób zrobić zdalnie.

Nw www.digitalpixels.net masz milion i trochę RAWów z różnych aparatów, na pbase też. Do porównań bardziej niż wystarczy. W Googlach też wystarczy wpisać Canon 1 Ds sample RAW images i linków plenty, plenty...
                    Dobra. Koniec.
                    Całkowicie podpisuje się pod tym co napisał Janusz.
                    Ciągnięcie tego "czegoś" nie ma najmniejszego sensu.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...