Jak nosić dwa body?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • retter
    Początki nałogu
    • 2007
    • 432

Zamieszczone przez pjakusz
    Nie zauważyłem takiej tendencji. Puszka i szkło nie są z plastiku i swoje ważą, wiszą sobie grzecznie a nie latają na boki.
    Jaka puszka z jakimi szkłami??

No fakt zależy jaka puszka i jakie szkło, moja 20d +28/1.8 to nie to samo co 5d+24-70/2.8

Cenna uwaga.
    szukaczka http://maciejko.net/cbsearch/

FaanBW

Komentarz

• trothlik
      Uzależniony
      • 2004
      • 782

Ja tak z innej beczki:
      w jakim celu nosi się dwa aparaty?
      Jeden z tele a drugi z szerokim żeby uniknąć wymiany szkieł czy jak?
      Pytam bo nie wiem. Jak idę gdzieś to zabieram jeden aparat i do tego szkła, wkurza czasem zmiana szkieł, ze o zmianie filtra nie wspomnę ale o dwóch aparatach nie myślałem. Może ktoś mi to rozjaśnić?
      trothlik
      "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

Kwestia tego co się fotografuje i w jakich warunkach. Są sytuacje gdzie nie masz czasu na zmianę szkła.

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Zamieszczone przez trothlik
          Ja tak z innej beczki:
          Jeden z tele a drugi z szerokim żeby uniknąć wymiany szkieł czy jak?
          Pytam bo nie wiem. Jak idę gdzieś to zabieram jeden aparat i do tego szkła, wkurza czasem zmiana szkieł, ze o zmianie filtra nie wspomnę ale o dwóch aparatach nie myślałem. Może ktoś mi to rozjaśnić?
          najprostszy przykład - ślub - przysięga (powtarzanie za księdzem) - szeroki (16-35mm) do całości i 85mm do szczegółu (zakładanie obrączek) - spróbuj szkło zmienić
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

Zamieszczone przez trothlik
            Ja tak z innej beczki:
            Spójrz na moje zdjęcie z postu #5 i powiedz, jak byś się zabrał za zmienianie obiektywów. :-D

Komentarz

• trothlik
              Uzależniony
              • 2004
              • 782

Zamieszczone przez Kolaj
              Spójrz na moje zdjęcie z postu #5 i powiedz, jak byś się zabrał za zmienianie obiektywów. :-D
              Czyli reasumując: czas, wygoda, bezpieczeństwo.
              Kolaj w twoim przypadku to jak najbardziej zrozumiałe.
              Ja jak na razie czasu mam sporo, więc i szkła mogę powolutku zmieniać. Ale ze "skarbem" na barach to chyba bym nie zaryzykował. Dzięki za odpowiedzi
              trothlik
              "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• retter
                Początki nałogu
                • 2007
                • 432

Zalerzy jaką masz optyke, ja mam stałę 28 i 85, zooma o tym zakresie się własnie pozbywam wole stałki.
                Tu nawet nie chodzi o sluby gdy masz full czasu ok, ale nawet przy zwykłym foceniu ludzi stałkami delikatnie zmieniasz optyke.
                Nie bez powodu powstają te nosidełka na dwa body.
                szukaczka http://maciejko.net/cbsearch/

FaanBW

Komentarz

• allxages
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2549

Mi by się na spacer nie chciało brać dwóch korpusów. Prawdę mówiąc, żadnegoby mi się nie chciało. Zdecydowanie lepsze są wtedy kompakty.

Komentarz

• Przemek_PC
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2462

Czasem fotografuje się w tumanach kurzu, życzę powodzenia w wymianie obiektywu w takich warunkach.

Komentarz

• fotopawkas
                      Bywalec
                      • 2010
                      • 203

Zamieszczone przez allxages
                      Nie muszę jeźdźić każdym samochodem, żeby wiedzieć że Matiz nie nadaje się na grząskie tereny.
                      no ale co to za argument? rozmawiamy o szelkach, które nadają się lub nie do noszenia dwóch body, a nie stwierdzamy rzeczy oczywiste, jak to że i porsche do grząskiego terenu się nie nadaje...

tak chyba troszkę nie poszło Ci z komentarzem., bo przynajmniej mogłeś odnieść się do jakiegoś łazika - wówczas stwierdzanie czy się nadaje czy nie mogłoby wyprodukować jakąś dyskusję... a tak.. ni z gruchy ni z pietruchy...

swoją drogą była gdzieś wzmianka o systemie SpiderPro oraz HoldSLR.

swoją drogą za najbardziej bezpieczny i poręczny uważam nadal system Double QuickStrap ewentualnie jeden QS i tradycyjne noszenie drugiej puszki na oryginalnym (lub zamienniku) pasku.
                      .
                      50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
                      suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
                      wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

sigpic

Komentarz

• molmagic
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 137

Ja tylko powiem od siebie, że na paskach fabrycznych 2 body używa się mało wygodnie. Po pierwsze spadają mi z barków, a przez szyję na marynarkę nie założę żeby nie wyglądać jak komandos. Po drugie ciężko je podnosić i opuszczać (chodzi o to że pasek też się przesuwa) Pomysł stałych pasków, gdzie aparat porusza się np. na karabińczyku wydaje się bardzo dobry.

Komentarz

• PNC
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 26

mój znajomy ma
                          http://allegro.pl/pasek-reporterski-...315374926.html
                          i bardzo sobie chwali. Wiem że jakis czas temu chciał kupic wersję na 2 body.

Jest tez cos takiego

http://cgi.ebay.pl/OPTECH-Reporter-2...item27b8061a97

Komentarz

• manfred1
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 842

Zamieszczone przez fotopawkas
                            swoją drogą była gdzieś wzmianka o systemie SpiderPro oraz HoldSLR.

.
                            System Spider jak dla mnie wydaje się być świetnym rozwiązaniem tylko ta cena ponad 500 zł jest troszkę nie teges.
                            Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• kedazi
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 33

Zamieszczone przez manfred1
                              System Spider jak dla mnie wydaje się być świetnym rozwiązaniem tylko ta cena ponad 500 zł jest troszkę nie teges.
                              Zgadza się .. cena nie bardzo, ale niestety za wygodę (i patent) trzeba płacić.
                              Zakupiłem i jak na razie podoba mi się to rozwiązanie.
                              pzdr
                              http://dziadon.com

Komentarz

• artd4
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 307

Był sobie R-strap.
                                Dobry i...drogi
                                Teraz technikę R-strapa stosuje szereg innych firm(w tym nasze krajowe)
                                Pojawiły się duuużo tańsze wyroby rzemieślnicze.
                                Za pół roku będzie to produkowane przez innych (w tym naszych producentów) j
                                Przecież to nie jest zbyt trudne do wykonania
                                Kawałek grubszej blachy, matryca, prasa i poooszło
                                Mądry,szybki i dobry producent może na tym sporo zarobić.

R-strap też miał być niebezpiecznym paskiem
                                Dostałem dwa R-strapy
                                Pierwszy katuje już ponad rok(nawet z 1d Mark II N) i nie ma żadnych zniszczeń
                                Czuje ze posłuży mi spokojnie jeszcze drugie tyle.
                                Drugi może znajdzie kupca, bo leży zbędny w szufladzie
                                Ważne jest to by produkt był trochę sprawdzony,przetestowany
                                Niektórzy forumowicze robili sobie sami R-strapy z paska i karabińczyka,lub szekli żeglarskiej.
                                Poczekajmy trochę to pojawi się to i na naszym rynku.
                                Zapewne dużo taniej niż 500zł
                                Zaawansowany NIE FANATYK !!!
                                2x dSLR ()

Komentarz

Pracuję...