Jak nosić dwa body?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Barthek1983
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 25

Jak nosić dwa body?

Witam,
    Próbowałem szukać na forum, więc jeśli już był taki temat to poproszę o link.
    Do rzeczy - przymierzam się do noszenia dwóch "uzbrojonych" body naraz.
    Pierwszy: 5D + 35mm + 580EX
    Drugi: 5D + 85mm + 430EX

Macie jakiś sposób jak to robić, żeby sprzęt zawieszony na mnie był zabezpieczony przed upadkiem i używać aparatów naprzemiennie?
    Paskami założonymi "na krzyż" można się udusić i mało wygodne.
  • allxages
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2549

Główny w ręce z możliwością wypuszczenia z dłoni, aby spadł 30-40 cm w dół, a drugi przez szyje na dłuugim pasku, żeby można było go szybko złapać, zrobić zdjęcie, puścić i jedną ręką złapać spowrotem główny.

Komentarz

• Kolaj
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3293

Zamieszczone przez Barthek1983
      Witam,
      Próbowałem szukać na forum, więc jeśli już był taki temat to poproszę o link.
      Do rzeczy - przymierzam się do noszenia dwóch "uzbrojonych" body naraz.
      Pierwszy: 5D + 35mm + 580EX
      Drugi: 5D + 85mm + 430EX

Macie jakiś sposób jak to robić, żeby sprzęt zawieszony na mnie był zabezpieczony przed upadkiem i używać aparatów naprzemiennie?
      Paskami założonymi "na krzyż" można się udusić i mało wygodne.
      Ja używam rozwiązania zaproponowanego przez Entera tutaj:
      http://canon-board.info/showthread.p...513#post702513
      Post #178.

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

Kolaj, a robiłeś zdjęcia w biegu, w przepychance, wspinałeś się z tym, robiłeś zdjęcia z podwieszenia? Bo jakoś dla mnie to nie wygląda poręcznie do dynamicznej pracy...

Komentarz

• Kolaj
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 3293

Zamieszczone przez allxages
          Kolaj, a robiłeś zdjęcia w biegu, w przepychance, wspinałeś się z tym, robiłeś zdjęcia z podwieszenia? Bo jakoś dla mnie to nie wygląda poręcznie do dynamicznej pracy...
          W biegu to niekoniecznie ale cały dzień wędrówki z takim, jak poniżej ekwipunkiem nie stanowił kłopotu. Tego dnia natrzaskałem wiele zdjęć z obydwu aparatów.

Komentarz

• Barthek1983
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 25

Dzięki za podpowiedzi, całkiem dobre pomysły, ale właśnie w ferworze akcji nie wiadomo jak to się zachowa. W ich trakcie szukałem i znalazłem to - powinno się nadać:
            http://allegro.pl/podwojny-pasek-qui...374103716.html

Komentarz

• allxages
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2549

Zamieszczone przez Kolaj
              W biegu to niekoniecznie ale cały dzień wędrówki z takim, jak poniżej ekwipunkiem nie stanowił kłopotu. Tego dnia natrzaskałem wiele zdjęć z obydwu aparatów.
              A to spacerowo/wycieczkowo to fakt, musi być rewelacja :-)

Ten pasek z Allegro wygląda kiepsko. Raczej rozwalisz aparaty z nim. Napisałem Ci rozwiązanie w pierwszym poście, dlaczego nie posłuchasz?

Komentarz

• Chris_11
                Uzależniony
                • 2006
                • 572

Zamieszczone przez Barthek1983
                Dzięki za podpowiedzi, całkiem dobre pomysły, ale właśnie w ferworze akcji nie wiadomo jak to się zachowa. W ich trakcie szukałem i znalazłem to - powinno się nadać:
                http://allegro.pl/podwojny-pasek-qui...374103716.html

Jak kupisz to chętnie poczytam sprawozdanie z użytkowania tego wynalazku.
                Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• retter
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 432

Jak aparat powiesisz twoja sprawa, na pasku przy spodniach po obu stronach zaczepiasz topladery. Owszem duże i będzie czuć, albo z tym albo bez tego łącznie z zaletami i wadami każdego rozwiązania.
                  szukaczka http://maciejko.net/cbsearch/

FaanBW

Komentarz

• fotopawkas
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 203

Zamieszczone przez allxages
                    ...

Ten pasek z Allegro wygląda kiepsko. Raczej rozwalisz aparaty z nim. ..
                    ale miałeś w rękach, sprawdzałeś? nie? to czemu piszesz tak stronniczo?

każdy stosuje to co mu wygodnie. ja osobiście mam pojedyncza wersję QuickStripa i drugie body normalnie na pasku na szyję. oczywiście główne body na szelce poprzecznej QS - wówczas nie martwię się, że podczas klękania walnę szkłem lub tym korpusem o glebę. poza tym jak dla mnie noszenie 2 puszek jednocześnie to rzadkość...

te szelki z Allegro miałem w łapkach, bo stosuje je kolega i przyznam szczerze, że jakbym miał pracować non stop na 2 body, to bym brał i stosował, ale na ślubie wyglądałbym jak cwaniacki kałboj a nie fotograf
                    .
                    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
                    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
                    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

sigpic

Komentarz

• allxages
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2549

Zamieszczone przez fotopawkas
                      ale miałeś w rękach, sprawdzałeś? nie? to czemu piszesz tak stronniczo?
                      Nie muszę jeźdźić każdym samochodem, żeby wiedzieć że Matiz nie nadaje się na grząskie tereny.

Komentarz

• pjakusz
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 269

Polecam te http://allegro.pl/szelki-reporterski...393306434.html. Wygodne, solidne, w dodatku nie rzucają się mocno w oczy.

Komentarz

• Chris_11
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 572

Zamieszczone przez pjakusz
                          Polecam te http://allegro.pl/szelki-reporterski...393306434.html. Wygodne, solidne, w dodatku nie rzucają się mocno w oczy.
                          Jak rozumiem użytkujesz?
                          Jak sprawa tego karabinczyka, do którego przymocowane jest kółko na gwint, bo na zdjęciach nie wygląda zbyt solidnie? Rzekłbym, że wygląda raczej na najsłabsze ogniwo tego wynalazku.
                          Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• retter
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 432

Zamieszczone przez pjakusz
                            Za bardzo ma możliwość odsunięcia się od ciała w poprzek przy obrotach można o coś piedziel.... gdy mamy wokoło siebie sporo miejsca i nie robimy gwałtownych ruchów ok.

Tu jednak QS jest lepszy bo trzyma body przy ciele.
                            szukaczka http://maciejko.net/cbsearch/

FaanBW

Komentarz

• pjakusz
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 269

Zamieszczone przez Chris_11
                              Jak rozumiem użytkujesz?
                              Jak sprawa tego karabinczyka, do którego przymocowane jest kółko na gwint, bo na zdjęciach nie wygląda zbyt solidnie? Rzekłbym, że wygląda raczej na najsłabsze ogniwo tego wynalazku.
                              Może i jest najsłabsze, ale nie słyszałem żeby komukolwiek pękło.
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez retter
                              Za bardzo ma możliwość odsunięcia się od ciała w poprzek przy obrotach można o coś piedziel....
                              Nie zauważyłem takiej tendencji. Puszka i szkło nie są z plastiku i swoje ważą, wiszą sobie grzecznie a nie latają na boki.
                              Ostatnio edytowany przez pjakusz; 4098. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...