Przepraszam, to z rozpedu jako, ze tu wiekszosc pisze i mowi o dslr-ach i rzadko kto chce kupic film czuly w zakresie IR i do tego filtr odcinajacy widzialne. Bo gdzie to kupic, a ile to kosztuje! Sam kiedys chcialem, ale to jeszcze bylo za komuny. Teraz to tylko zapewne kwestia kasy.
Zdjecia w IR
Zwiń
X
-
-
-
w każdym szanującym się sklepie lub labie foto, stodoła w W-wiePkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
Ir a 30D???? - czy to działa???
Witam,
planuję zakup filtru na podczerwień (Hoya), niestety tyle się mówi, że z tym, czy tamtym Canonikiem nie działa.
Czy ktoś z Was może wie jak to jest z działaniem filtru na Canonie 30D????Foto EpokaKomentarz
-
-
-
Canon RP + RF 24-240mm, Canon 6D, 40D, Sigma 10-20mm, EF 50mm f/1.8 II, EF 24-105 mm f/4L, EF 70-200mm f/4 ISKomentarz
-
Dokładnie tak samo robiłem.Jeżeli kupisz nakręcany filtr to jest trochę więcej pracy przy nim. Najpierw musisz złapać kadr, ręcznie wyostrzyć i dopiero nakręcić filtr i dopiero pstryk
Jednak po jakimś czasie dowiedziałem się, że po nakręceniu filtru trzeba brać korektę na ostrość, chyba, że się robi zdjęcie z dużą GO, wtedy to raczej będzie ok.Ślubna
No i niestety N.Komentarz
-
Canon RP + RF 24-240mm, Canon 6D, 40D, Sigma 10-20mm, EF 50mm f/1.8 II, EF 24-105 mm f/4L, EF 70-200mm f/4 ISKomentarz
-
No i tu jest problemAle jak korygować skoro nic nie widac w wizjerze
Część fajansów ma taką kropeczkę na skali ostrzenia (chyba tak to się nazywa) i pierścień trzeba przesunąć na nią. 24-85 Canonowski ma takie coś. Chyba wszystkie szerokokątne mają, ale nie jestem pewien.Ślubna
No i niestety N.Komentarz
-
-
-
to co, uważacie że sprawa warta jest tych kilku stów?? I po kilku próbach otrzymam jakiś fajny efekt??Foto EpokaKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz