Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sothis

zasada jest taka... podklad na twarz. zadnych akcesoriow typu lancuszki, bizuteria itp. jezeli chodzi o pozy... od najstarszych czasow przynajmniej pd katem 45stopni no i kobieca postawa to slanianie sie do przodu. uchwycisz 3d ja zasadniczo nie robie duzo portretow ale wiem to ze szkoly plastycznej gdzie narysowalem sie ich setki kombinuj a kiedys opanujesz. b pomocne sa materialy z malastwa i rysunku. pozdr.

Komentarz

• m_o_b_y
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1095

Zamieszczone przez unicorn78
      Też mnie to zastanowiło, ale nie chciałem kusić losu

Profesjonalizm Cię zaskoczył ?
      Trzeba się uczyć.
      Pozdrówka
      m_o_b_y
      --------------------------------------------------------

Komentarz

• unicorn78
        Bywalec
        • 2005
        • 135

Zamieszczone przez m_o_b_y
        Profesjonalizm Cię zaskoczył ?
        Trzeba się uczyć.
        Pozdrówka
        Co innego miałem na myśli, ale to nie "hydepark" ok koniec tematu

Komentarz

• unicorn78
          Bywalec
          • 2005
          • 135

Zamieszczone przez sothis
          ... kobieca postawa to slanianie sie do przodu...

Ciekaw jestem co na to "forumowiczki"?

Fajnie to brzmi a tak już całkiem poważnie, mam pytanie i nie retoryczne, co masz na myśli pisząc słanianie, jakoś tak dziwnie kojarzy mi się ze słaniającym się pijaczkiem, ulicami miasta np. ulicą Żytnią, chodzi ci o przemieszczanie się do przodu, czy coś takiego?

P.S.Proszę połączyć i przepraszam za kłopot.

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
            Vitez! No teraz to mi zaimponowałeś bardziej, niż w kotach - w życiu nie spotkałam się z taką znajomością rzeczy u faceta! "Avon Perfect Wear lub Vichy Dermablend" - o rany!
            Dziewczyna (była już) mnie tego nauczyła. Różnych rodzajów kosmetyków, co do czego itp. Najmilej wspominam ten Vichy... oj to był gładziutki, wspaniały podkład do zdjęć, ale każda sobie musi dopasować...wart ceny.
            A że efekt wielu z tych kosmetyków mogłem potem porównywać/podziwiać na zdjęciach to zapamiętałem co się przydaje w 'portretowym fachu'.

Komentarz

• aleph

Hej ISHI !!! Ta fota z softboxem, pierwsza kolorowa, bardzo mi sie podoba!!! Dziewczyna z reszta tez

Pozdro

Komentarz

• sothis

Ciekaw jestem co na to "forumowiczki"?

Fajnie to brzmi a tak już całkiem poważnie, mam pytanie i nie retoryczne, co masz na myśli pisząc słanianie, jakoś tak dziwnie kojarzy mi się ze słaniającym się pijaczkiem, ulicami miasta np. ulicą Żytnią, chodzi ci o przemieszczanie się do przodu, czy coś takiego?

P.S.Proszę połączyć i przepraszam za kłopot.
                witam... slanianie mialem na mysli pochylanie sie do przodu. odchylanie sie do tylu jest raczej meska postawa. co deo podkladu to wiem z najlepszego zrodla, ze vichy sie nie umywa do lancome. moja lepsza polowa jest ekspertem w tej dziedzinie hehehe ni9e bede wnikal w szczeg.
                pss. fotografie slaniajacych sie po ul. zytniej tez maga byc fajowe i przygoda wielka.. uchwycenie dobrego momentu to majstersztyk pozdr.

Komentarz

• Soundman
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 371

Zamieszczone przez Vitez
                  Dziewczyna (była już) mnie tego nauczyła. Różnych rodzajów kosmetyków, co do czego itp. Najmilej wspominam ten Vichy... oj to był gładziutki, wspaniały podkład do zdjęć, ale każda sobie musi dopasować...wart ceny.
                  A że efekt wielu z tych kosmetyków mogłem potem porównywać/podziwiać na zdjęciach to zapamiętałem co się przydaje w 'portretowym fachu'.
                  Dobrze sie od nich uczyć bo jak widać się to przydaje.

A urzywałeś sciereczek do usuwania tłuszczu z twarzy ?? Kiedyś na videocascie jakiegoś fotografa widziałem że stosuje jakieś chyba clean & Clear niezmywające makijażu tylko wchłaniające tluszcz.

Komentarz

• VanMurder
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 600

Zamieszczone przez sothis
                    co deo podkladu to wiem z najlepszego zrodla, ze vichy sie nie umywa do lancome. moja lepsza polowa jest ekspertem w tej dziedzinie hehehe ni9e bede wnikal w szczeg.
                    a lancome nie umywa się do produktów MAC szczególnie do lini cieni w kremie lub płynnych eyeliners i eye-shadows ... a najlepszy do usuwania hot spots(potu i przetłuszczeń na twarzy) jest Translucent Powder - puder bezbarwny - i nie trzeba do tego eksperta wystarczy poczytać trochę książek o podstawach makijażu ... polecam "Making Faces" by Kevyn Aucoin
                    mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• Paenka
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 727

No po prostuLOL

POtwierdzam Dermablend I klasa ale trudno z kolorystyka trafić;/ produkuja tego chyba TYLKO 3 albo 4
                      Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• kjoanna
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 494

Zamieszczone przez VanMurder
                        a lancome nie umywa się do produktów MAC ]
                        Wlasnie mialam to pisac

CB

Komentarz

• unicorn78
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 135

Zamieszczone przez kjoanna
                          Wlasnie mialam to pisac
                          Na terenie PL można się gdzieś w to zaopatrzyć, poza netem oczywiście, ja lubie zobaczyć "LIVE" jeśli masz jakieś doświadczenia będe naprawdę wdzięczny, wcześniej wspomniane produkty znam ale o tym, że największy konkurent łindołsa robi kosmetyki, to pierwsze słysze, za chwile pewnie ktoś sypnie, że to nie ten sam MAC Będe wdzięczny za pomoc

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez VanMurder
                            W Polsce do zdobycia np tu:

Całkiem znośna cena, zamówione

Komentarz

• kjoanna
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 494

Na terenie PL można się gdzieś w to zaopatrzyć, poza netem oczywiście, ja lubie zobaczyć "LIVE" jeśli masz jakieś doświadczenia będe naprawdę wdzięczny, wcześniej wspomniane produkty znam ale o tym, że największy konkurent łindołsa robi kosmetyki, to pierwsze słysze, za chwile pewnie ktoś sypnie, że to nie ten sam MAC Będe wdzięczny za pomoc
                              Z tego co slyszalam jedynym miejscem w Pl gdzie mozna kupic kosmetyki MAC (i nie jest to firma od jabluszek ) jest W-wa i podobno ceny sa bardzo wysokie.
                              Nie moge znalezc potwierdzenia w necie ale podobno kiedys kosmetyki tej firmy nie byly dostepne do kupienia dla zwyklych zjadaczy chleba. Uzywali ich tylko na planach zdjeciowych/profesjonalnych sesjach fotograficznych.

Pozdrawiam

CB

Komentarz

• sothis

Zamieszczone przez kjoanna
                                Z tego co slyszalam jedynym miejscem w Pl gdzie mozna kupic kosmetyki MAC (i nie jest to firma od jabluszek ) jest W-wa i podobno ceny sa bardzo wysokie.
                                Nie moge znalezc potwierdzenia w necie ale podobno kiedys kosmetyki tej firmy nie byly dostepne do kupienia dla zwyklych zjadaczy chleba. Uzywali ich tylko na planach zdjeciowych/profesjonalnych sesjach fotograficznych.

Pozdrawiam
                                www.ebay.co.uk tu mozecie znalezc wszystko... co do MAC to i tak zostaje przy lancome ew. dior. wiekszosc aktorow i aktorek uzywa tego typu mejkap mac to jakas linia w stylu mabeline

Komentarz

Pracuję...