zasada jest taka... podklad na twarz. zadnych akcesoriow typu lancuszki, bizuteria itp. jezeli chodzi o pozy... od najstarszych czasow przynajmniej pd katem 45stopni no i kobieca postawa to slanianie sie do przodu. uchwycisz 3d ja zasadniczo nie robie duzo portretow ale wiem to ze szkoly plastycznej gdzie narysowalem sie ich setki
kombinuj a kiedys opanujesz. b pomocne sa materialy z malastwa i rysunku. pozdr.
Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Ciekaw jestem co na to "forumowiczki"?
Fajnie to brzmi
a tak już całkiem poważnie, mam pytanie i nie retoryczne, co masz na myśli pisząc słanianie, jakoś tak dziwnie kojarzy mi się ze słaniającym się pijaczkiem, ulicami miasta np. ulicą Żytnią, chodzi ci o przemieszczanie się do przodu, czy coś takiego?
P.S.Proszę połączyć i przepraszam za kłopot.Komentarz
-
Dziewczyna (była już) mnie tego nauczyła. Różnych rodzajów kosmetyków, co do czego itp. Najmilej wspominam ten Vichy... oj to był gładziutki, wspaniały podkład do zdjęć, ale każda sobie musi dopasować...wart ceny.
A że efekt wielu z tych kosmetyków mogłem potem porównywać/podziwiać na zdjęciach to zapamiętałem co się przydaje w 'portretowym fachu'.Komentarz
-
Hej ISHI !!! Ta fota z softboxem, pierwsza kolorowa, bardzo mi sie podoba!!! Dziewczyna z reszta tez
PozdroKomentarz
-
witam... slanianie mialem na mysli pochylanie sie do przodu. odchylanie sie do tylu jest raczej meska postawa. co deo podkladu to wiem z najlepszego zrodla, ze vichy sie nie umywa do lancome. moja lepsza polowa jest ekspertem w tej dziedzinie hehehe ni9e bede wnikal w szczeg.
Ciekaw jestem co na to "forumowiczki"?
Fajnie to brzmi
a tak już całkiem poważnie, mam pytanie i nie retoryczne, co masz na myśli pisząc słanianie, jakoś tak dziwnie kojarzy mi się ze słaniającym się pijaczkiem, ulicami miasta np. ulicą Żytnią, chodzi ci o przemieszczanie się do przodu, czy coś takiego?
P.S.Proszę połączyć i przepraszam za kłopot.
pss. fotografie slaniajacych sie po ul. zytniej tez maga byc fajowe i przygoda wielka.. uchwycenie dobrego momentu to majstersztyk
pozdr.
Komentarz
-
Dobrze sie od nich uczyć bo jak widać się to przydaje.Dziewczyna (była już) mnie tego nauczyła. Różnych rodzajów kosmetyków, co do czego itp. Najmilej wspominam ten Vichy... oj to był gładziutki, wspaniały podkład do zdjęć, ale każda sobie musi dopasować...wart ceny.
A że efekt wielu z tych kosmetyków mogłem potem porównywać/podziwiać na zdjęciach to zapamiętałem co się przydaje w 'portretowym fachu'.
A urzywałeś sciereczek do usuwania tłuszczu z twarzy ?? Kiedyś na videocascie jakiegoś fotografa widziałem że stosuje jakieś chyba clean & Clear niezmywające makijażu tylko wchłaniające tluszcz.Komentarz
-
a lancome nie umywa się do produktów MAC szczególnie do lini cieni w kremie lub płynnych eyeliners i eye-shadows ... a najlepszy do usuwania hot spots(potu i przetłuszczeń na twarzy) jest Translucent Powder - puder bezbarwny - i nie trzeba do tego eksperta wystarczy poczytać trochę książek o podstawach makijażu ... polecam "Making Faces" by Kevyn AucoinKomentarz
-
-
Na terenie PL można się gdzieś w to zaopatrzyć, poza netem oczywiście, ja lubie zobaczyć "LIVE" jeśli masz jakieś doświadczenia będe naprawdę wdzięczny, wcześniej wspomniane produkty znam ale o tym, że największy konkurent łindołsa robi kosmetyki, to pierwsze słysze, za chwile pewnie ktoś sypnie, że to nie ten sam MAC
Będe wdzięczny za pomoc
Komentarz
-
W Polsce do zdobycia np tu:polecam "Making Faces" by Kevyn Aucoin
Całkiem znośna cena, zamówione
Komentarz
-
Z tego co slyszalam jedynym miejscem w Pl gdzie mozna kupic kosmetyki MAC (i nie jest to firma od jabluszekNa terenie PL można się gdzieś w to zaopatrzyć, poza netem oczywiście, ja lubie zobaczyć "LIVE" jeśli masz jakieś doświadczenia będe naprawdę wdzięczny, wcześniej wspomniane produkty znam ale o tym, że największy konkurent łindołsa robi kosmetyki, to pierwsze słysze, za chwile pewnie ktoś sypnie, że to nie ten sam MAC
Będe wdzięczny za pomoc
) jest W-wa i podobno ceny sa bardzo wysokie.
Nie moge znalezc potwierdzenia w necie ale podobno kiedys kosmetyki tej firmy nie byly dostepne do kupienia dla zwyklych zjadaczy chleba. Uzywali ich tylko na planach zdjeciowych/profesjonalnych sesjach fotograficznych.
Pozdrawiam
Komentarz
-
www.ebay.co.uk tu mozecie znalezc wszystko... co do MAC to i tak zostaje przy lancome ew. dior. wiekszosc aktorow i aktorek uzywa tego typu mejkapZ tego co slyszalam jedynym miejscem w Pl gdzie mozna kupic kosmetyki MAC (i nie jest to firma od jabluszek
) jest W-wa i podobno ceny sa bardzo wysokie.
Nie moge znalezc potwierdzenia w necie ale podobno kiedys kosmetyki tej firmy nie byly dostepne do kupienia dla zwyklych zjadaczy chleba. Uzywali ich tylko na planach zdjeciowych/profesjonalnych sesjach fotograficznych.
Pozdrawiam
mac to jakas linia w stylu mabeline
Komentarz
Komentarz