Trenowanie rąk - długie czasy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gof
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 49

Zamieszczone przez qwerty1237
    "Uchwyt Smierci" - wkladasz lokcie obu rak do srodka paska od aparatu i rozchylasz je tak aby pasek sie naprezyl oczewiscie trzymajac aparat dlonmi. Aparat, pasek i lokcie stworza jakby trojkat. Znacznie stabilizuje puszke. Sprawdza sie gdy nie ma sie o co albo o kogo oprzec.
    Ja mam podobną technikę - kadruję i patrząc w środek kadru oddalam aparat od oczu tak, że pasek jest maksymalnie naprężony na szyi. Trochę pomaga.
    EOS

Komentarz

• janmar
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3468

Zamieszczone przez gof
      Ja mam podobną technikę - kadruję i patrząc w środek kadru oddalam aparat od oczu tak, że pasek jest maksymalnie naprężony na szyi. Trochę pomaga.
      Ja z kolei dociskam aparat do glowy. Dopiero teraz pomyslalem że powinienem oddalać. Moze mi z tej glowy do aparatu....taaaak Będę robił jak TY....Ale ,ale ..pokaż zdjecia co
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez marekb
      i to pomaga w wykonniu stabilnej foty ?? jeśli tak to kupuje.. ciekawe co by na to powiedział proboszcz przed ołtarzem ?? A organista musiałby walić w klawisze całą parą (by zagłuszyć ryk śmiechu w kosciele) gdyby oczywiście wcześniej z chóru nie spadł...
      Błagam.powiedz kiedy i gdzie.To będą moje pierwsze zdjęcia ślubne. A moze i w tych ślubach coś jest..
      Ostatnio edytowany przez janmar; 7379. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

Zamieszczone przez gof
        nie wiedziałem że kompakty mają pasek na szyję..?? aaa a moze to 40D lub 1d mk III..??

Komentarz

• schabu
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1352

Zamieszczone przez marekb
          i to pomaga w wykonniu stabilnej foty ?? jeśli tak to kupuje.. ciekawe co by na to powiedział proboszcz przed ołtarzem ?? A organista musiałby walić w klawisze całą parą (by zagłuszyć ryk śmiechu w kosciele) gdyby oczywiście wcześniej z chóru nie spadł...
          to służy do maskowania - w terenie lesistym żaden ksiądz Cię nie wypatrzy
          Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• odiss

O rety, dzień nieobecności na forum i temat nieźle się rozwinął Dzięki wszystkim za cenne rady, najbardziej zainteresowało mnie ćwiczenie z butelkami i wodą. Boje się tylko że większe drgania nanoszę na zdjęcie dłonią trzymającą obiektyw. Mam już tak przyzwyczajone dłonie do takiego chwytu, że nawet jak robię Coolpixem lub PowerShotem to podtrzymuję delikatnie obiektyw

O delikantym naciskaniu spustu już wiedziałem. A wytrenowanie.. dziennie robię 100-300 zdjęć, pomijając dni wolne, daje mi to średnio 60.000 zdjęć rocznie. Trochę się już więc wyrobiłem. Ale wiadomo - chciałoby się iść dalej i dążyć do perfekcjonizmu.

Ten wojskowy strój trzeba przyznać że robi wrażenie Jak będę robił zdjęcia szpiegowskie to pomyślę o czymś takim.

Komentarz

• DGV
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 26

na ghillie musisz uwazac - jak sie w krzaczorach zaszyjesz to ok (no chyba ze sie w jesieni z letnim camo wpasujesz albo odwrotnie ) ale szybkie wycofanie po strzale moze byc niemozliwe ja motam kolbe ala fs12
              len patentowany :wink:
              EoS40D + 24-105L IS +50 1,8 + zapał

Komentarz

Pracuję...