360Ws generator plenerowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eclipse
    Bywalec
    • 2007
    • 119

5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• Propi
      Początki nałogu
      • 2005
      • 329

Widziałem je, ale niestety nie są kompatybilne z serią MR, jedynie serią K. Nie wiem, jaka miałaby być różnica, no ale skoro sami na swojej stronie nie piszą... może nie warto ryzykować dwóch klocków?
      www.piotrwojtasiak.pl

Komentarz

• eclipse
        Bywalec
        • 2007
        • 119

do tego mozesz podlaczyc laptopa, czajnik i inne graty na prad, wiec nie widze problemu... zadzwon do nich to potwierdza, ze tez setki tez na tym pojda bez problemu
        5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• Propi
          Początki nałogu
          • 2005
          • 329

http://allegro.pl/nowy-ups-orvaldi-7...961492575.html - a coś takiego? Nie powinno wystarczyć na przynajmniej kilkaset/dziesiąt błysków? Dostałem właśnie PW, iż taki sposób też był gdzieś testowany i przy upsach z "cold start" można takie lampy próbować odpalać. Ktoś wie więcej?
          www.piotrwojtasiak.pl

Komentarz

• Killer_one
            • 2010
            • 9

Spróbuj tu:

Komentarz

• Propi
              Początki nałogu
              • 2005
              • 329

Dobra, mamy to
              Wystarczy akumulator i przetwornica napięcia, połączone odpowiednimi kabellkami i zabezpieczone bezpiecznikiem. Do zasilania mojego słabiutkiego zestawu jak znalazł Cały zestaw powinien się zmieścić w 300zł i wystarczyć na ok. 1500 błysków. Dam znać jak skonsultuję to z odpowiednimi doradcami technicznymi i zacznę budować
              Ostatnio edytowany przez Propi; 1803. Powód: Automerged Doublepost
              www.piotrwojtasiak.pl

Komentarz

• enter
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1201

Propi daj znać czy poszło chętnie bym potestował bo mam kilka ogniw z UPSów

Komentarz

• Maggot
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 286

mi kiedys CY100 dzialaly na upsie od komputera. CY200 wariowalo.

Komentarz

• madejson
                    Dopiero zaczyna
                    • 2012
                    • 18

Jestem nowy więc chciałem się przywitać ze wszystkimi

I od razu do sedna sprawy: co myślicie o użyciu przetwornicy :
                    http://allegro.pl/przetwornica-samoc...090259984.html

W przyszłości myślałem aby zasilała taka przetwornica jedną, może dwie lampy POWERLUX VT200.

Idąc dalej. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć, jakby taka przetwornica pracowała z akumulatorem 12V 12Ah? Bo jeśli do by zdawało choć w jakimś stopniu egzamin, to za 200 zł można sobie zrobić zasilacz plenerowy do jednej/dwóch słabych lamp błyskowych. Kilka błysków wydaje mi się, że można uzyskać.

Pozdrawiam!

Komentarz

• Janusz Body
                      Moderator
                      • 2004
                      • 5757

Zamieszczone przez madejson
                      Jestem nowy więc chciałem się przywitać ze wszystkimi

I od razu do sedna sprawy: co myślicie o użyciu przetwornicy :
                      http://allegro.pl/przetwornica-samoc...090259984.html

W przyszłości myślałem aby zasilała taka przetwornica jedną, może dwie lampy POWERLUX VT200.

Idąc dalej. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć, jakby taka przetwornica pracowała z akumulatorem 12V 12Ah? Bo jeśli do by zdawało choć w jakimś stopniu egzamin, to za 200 zł można sobie zrobić zasilacz plenerowy do jednej/dwóch słabych lamp błyskowych. Kilka błysków wydaje mi się, że można uzyskać.

Pozdrawiam!
                      Nie da się. Żadna ze znanych tanich przetwornic nie nadaje się do lamp studyjnych. Prąd z nich nie jest "czystą sinusoidą" i na dodatek mają dużą niestabilność prądową. Większość tychże przetwornic w dokumentacji ostrzega, że z lampami foto nie pracują.

Janusz,
                      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• enter
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1201

obadaj tu - na słabych lampkach działa

Komentarz

• madejson
                          Dopiero zaczyna
                          • 2012
                          • 18

O właśnie! O taki temat mi chodziło, googlowalem i googlowalem i nic. Dziękuję! Sądzę, że coś podobnego zrealizuje. Jak będę miał jakieś efekty to Wam przedstawię. Widać, że warto popatrzeć za tym, szczególnie przy słabszych lampach.
                          Pozdrawiam!

Komentarz

• enter
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1201

tu jest bardzo podobny wątek może wartoby podłączyć ?
                            http://www.canon-board.info/showthread.php?t=80053

Komentarz

• Witold Spisz
                              Coś już napisał
                              • 2008
                              • 79

Porządna przetwornica samochodowa o mocy 1500 W w cenie 650 pln podobna do tej która potrafi uciągnąć nawet nieduży TV, czy też suszarkę, nie ruszyła mi lampy ELFO 500W.
                              Do zasilana lamp podstawą jest czysta sinusoida.
                              regulamin pkt. 8

Komentarz

• aligator16
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 457

Zamieszczone przez Witold Spisz
                                Porządna przetwornica samochodowa o mocy 1500 W w cenie 650 pln podobna do tej która potrafi uciągnąć nawet nieduży TV, czy też suszarkę, nie ruszyła mi lampy ELFO 500W.
                                Do zasilana lamp podstawą jest czysta sinusoida.
                                Nie tylko czysta sinusoida, przetwornica musi być przygotowana na chwilowy, ogromny pobór prądu - słabe przetwornice, po prostu ładowanie lampy uznają jako zwarcie i na tym koniec

Komentarz

Pracuję...