z tymi wentylatorkami to już mały kombajn będzie, jaki stojak do tego planujesz bo swoją wagę to będzie zapewne miało?
Ring jak u Piecha, czy/ ile warto?
Zwiń
X
-
-
nie bedzie to takie cięzkie...cos około 4kg więc nawet na najtańszym boomie da sie powiesić, rzecz w tym, ze powieszone w jednym punkcie moze sie obracać wiec zwykły wieszak do teł zeby mocowane było w dwóch punktach, moze sie hustać, byle sie nie obracał.
Wentylatorki są leciutkie a zasilacz nie musi przecież byc wielki, przeciez one prawie prądu nie ciagną, ale to rtlko w przypadku gdyby miało się cos aż tak nagrzewać zeby odkształcało plexi.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to czy bedą nawiewne czy wyciagowe zależy tylko od zamocowania, muslałem o tym zeby wiały raczej a nie wyciągały, próby zapewne beda koniecznegaleria: http://adso.digart.pl/digarty/
Komentarz
-
Lepiej chłodzą jak są ustawione jako nawiewne ale są głośniejsze - przynajmniej tak wynika z moich eksperymentów z reflektorami :wink:."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
pytanie czy zarowki byly ot tak blisko plexi czy byly w obudowie dodatkowo izolujacej bo to jednak dosc istotna sprawa. Zrobilem kiedys komore do wygrzewania laminatow zywicznych w postaci duzej szafki izolowanej welna mineralna. Wystarczyly 2 zarowki 100W zeby w srodku bylo az za goraco.miałem podobne zastrzeżenia co do tej plexi i zrobiłem w domu mały test choć chyba nie do końca miarodajny ale podłączyłem 3 żarówki 60W obok siebie i w odległości 7cm zamontowałem z tym że przeźroczystą plexi, świeciło to 30 min bez przerwy plexi była nagrzana to fakt ale odkształceń nie zauważyłem a dodam, że żarówki było blisko siebie co w ringu nie jest spotykane. Tak czy siak czekam cierpliwie na efekt pracy Adso.Komentarz
-
myślałem, że to było widać na projekciku, żarówki nie są zamknięte z boku, są jedynie zasłonięte okręgiem z plexi z górypytanie czy zarowki byly ot tak blisko plexi czy byly w obudowie dodatkowo izolujacej bo to jednak dosc istotna sprawa. Zrobilem kiedys komore do wygrzewania laminatow zywicznych w postaci duzej szafki izolowanej welna mineralna. Wystarczyly 2 zarowki 100W zeby w srodku bylo az za goraco.galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Komentarz
-
-
już maggocie odpowiadam - były to trzy zwyczajne żarówki o mocy 60W takie jakie sam mam zamiar użyć do ringa, postawiłem je w bardzo bliskiej odległości więc należy założyć, że wytwarzane ciepło było wyższy niż w tradycyjnym ringu ale fakt nie były niczym osłonięte, plexi natomiast tak jak pisałem ustawiłem ok 7 cm nad żarówkami. Dodam że plexi była biało matowa o grubości 3 mm. Po 30 min mojego pseudotestu plexi była odczuwalnie nagrzana ale bez widocznych odkształceń. Mam nadzieję, że już jaśniej.Komentarz
-
-
no tak ale Adso też ma wolną przestrzeń z boku i w jednym miejscu jest tylko jedna żarówka ja miałem 3 obok siebie więc i moc grzewcza była sporo większa.Komentarz
-
Hej
Mam pytanko odnośnie mocowania LR na statywie.
Zrobiłem LR wg http://www.ozi.webas.pl/kolo/ i tam na samym końcu jest pokazany tył wraz z mocowaniem, zastanawiam sie tylko gdzie on dostał ten "pręt" do mocowania albo jak go zrobił. Może jakieś sugestie?Komentarz
-
-
hehe raczej od roweru;] bo motocyklowa obręcz nie jest lekka:P;]
i popraw troche zdjęcia bo mnie się nie wyświetlają dobrze.Komentarz
-
najlepiej daj linka do zdjęcia bo to sie marnie wyświetla a co do konstrukcji to sam posiadam takiego ringa zrobionego na tzw "rachewce" i sprawdza sie bardzo dobrze tylko ma jeden zasadniczy minus;Pp jest mały i musisz go blisko modelki(modela) ustawić
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.Komentarz
-
Komentarz
-
niechciałem sie rozpisywać;p konsekwencje juz kazdy powinien wiedziec jakie moga byc gdy przygrzejesz tak modelce;p, ja mam 12*60W i wiem jak to grzeje a jak dal 100W to... wsumie niezły grzejnik na zime xD
a co do ringa to robilem nim narazie tak na szybko kilka testowych zdjęć bez innego światła tylko ring+ ciemny pokuj a tutaj efekty
Ostatnio edytowany przez Gringo997; 13273.Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.Komentarz

Komentarz