Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janfosz
    Coś już napisał
    • 2006
    • 80

Odp: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Mam również problem z wyborem dalszej drogi rozbudowy systemu oświetlenia reporterskigo. Posiadam 2 lampy Canon Speedlight 580EX II z podpiętymi PocketWizardami FlexTT5 , a więc mogę korzystać z dobrodziejstwa trybu HSS. Niestety przy dodaniu softboxu robi się problem przy robieniu zdjęć pod ostre światło.I teraz moje pytanie ,czy dalej iść w lampy Canon Speedlight 580EX II z PocketWizardem FlexTT5 i dalej korzystać z trybu HSS czy dodatkowo zakupić zestaw DISCOVERY 600 Jinbei.

Komentarz

• Mojlo
      Bywalec
      • 2009
      • 116

Zamieszczone przez janfosz
      Mam również problem z wyborem dalszej drogi rozbudowy systemu oświetlenia reporterskigo. Posiadam 2 lampy Canon Speedlight 580EX II z podpiętymi PocketWizardami FlexTT5 , a więc mogę korzystać z dobrodziejstwa trybu HSS. Niestety przy dodaniu softboxu robi się problem przy robieniu zdjęć pod ostre światło.I teraz moje pytanie ,czy dalej iść w lampy Canon Speedlight 580EX II z PocketWizardem FlexTT5 i dalej korzystać z trybu HSS czy dodatkowo zakupić zestaw DISCOVERY 600 Jinbei.
      Miałem podobny dylemat zakupiłem Discovery 1200ws i jest git, mogę śmiało polecić.
      ...

Komentarz

• olaf1985
        Dopiero zaczyna
        • 2013
        • 39

Żeby nie zakładać osobnego wątka zapytam tutaj: czy znacie jakąś stronę gdzie będę mógł zobaczyć jakie efekty można uzyskać na poszczególnych modyfikatorach (softbox, parasolka, beauty dish itp)?

Komentarz

• Bart
          Bywalec
          • 2012
          • 176

Porównanie zastosowania akcesoriów fotograficznych - sklep Fripers.pl

Komentarz

• olaf1985
            Dopiero zaczyna
            • 2013
            • 39

Dzięki. Mam jeszcze pytanie w jaki sposób można uzyskać efekt jak na poniższym zdjęciu? Mam zamiar kupić dwie lampy i nie wiem jakie modyfikatory wybrać.
            --- Kolejny post ---

--- Kolejny post ---

http://tinypic.com/view.php?pic=ekhs08&s=5

Komentarz

• manfred1
              Uzależniony
              • 2007
              • 842

O jaki efekt chodzi?
              Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• Rosemary
                Coś już napisał
                • 2006
                • 52

WItam, moze ktos bedzie znal problem. Lampy Elinchrom d-lite 2/4 it + Fomei power star 2. Po podlaczeniu lama dostaje prad ale na jakies 2 sek. na lampie pojawia sie r.2 i lampa sie wylacza. I tak w kolko... Power star 2 ma nowy akumlator i dziala bez problemu z lampami Quantuum 600ws.
                [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Komentarz

• manfred1
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 842

Zamieszczone przez Mojlo
                  Miałem podobny dylemat zakupiłem Discovery 1200ws i jest git, mogę śmiało polecić.
                  Mam pytanie odnośnie tego wyzwalacza. On tylko wyzwala błysk czy jest możliwości korekty mocy błysku z poziomu wyzwalacza?
                  Ostatnio edytowany przez manfred1; 11841.
                  Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• Mojlo
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 116

Zamieszczone przez manfred1
                    Mam pytanie odnośnie tego wyzwalacza. On tylko wyzwala błysk czy jest możliwości korekty mocy błysku z poziomu wyzwalacza?
                    Tylko wyzwala, moc trzeba regulować ręcznie na jednostce sterującej.
                    ...

Komentarz

Pracuję...