tomaszlab- widzę że pobawiłeś się ze światłem błyskowym jednocześnie
! Fajnie to wyszło
jaka moc żarówek?:>
Ringlight'y
Zwiń
X
-
-
Tak, razem z błyskowym zmieszane.
12 żarówek po 100W = sauna (bliżej do aktów, haha), ale w zimie wystarczy otwarte okno.
Komentarz
-
Zainspirowany waszymi rozwiazaniami dzis udam sie do sklepu po narzedzia i sprobuje skonstruowac swojego ringa.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UKKomentarz
-
A ja mam ringa już dość długi czas i ciągle mam problemy z plastyką zdjęcia. Kółeczka w oku fajne, ale to nie tylko o to chodzi.
Czy wpływ na jakość (przy 12 żarówkach) może mieć jedna zwykła nie dymiona żarówka?
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
wrzucam jedno z ostatniej testowej sesji robionej z ringlightem. 12x60w 1/100, iso 200
Jak dla mnie 100W żarowki nie sa konieczne, no chyba ze przy okazji kaloryfery nie grzeją w studio to jasna sprawa. Przerabialem setki ale zszedłem do 60 i jak dla mnie wystarczy w zupełności. Modelka nie mdleje z gorąca i na wpół ślepa nie wychodzi ze zdjęć, licznik energii zwolnił do akceptowalnych obrotów.
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.plKomentarz
-
Komentarz
-
nie no 1 zarowka raczej nie powinna miec znaczenia chyba ze odbicie w oku bedzie troche popsute. Pewnie bez niej bylo by podobnie. Najlepiej pokaz fotkeKomentarz
-
-
Tak sie zastanawiam co daje ten rign? Bo swiatlo jakies takie brzydkie na twarzach, a jedyny efekt zamierzony to kropki w w oku. Czy nie lepiej dodawac je w sofcie?
)
Wzialem jakis pierwszy lepszy pedzelek i odrecznie wykropkowalem w 1-2min:
Jedno oko, bo drugie krzywo wyszlo nieco
I mam RINGLAJT za 0zł :-DKomentarz
-
Te kółeczka przynajmniej w teorii to tylko produkt uboczny, chodzi o równomierne oświetlenie całej twarzy.Quidquid latine dictum sit, altum videtur.Komentarz
-
Nie no proszę Państwa - tych p....ch kółeczek być nie powinno. Masakra - absolutnie nie rozumiem idei "ringlajta" - dla mnie te kółeczka czy tam gwiazdki w oczach są nie do przyjęcia. Jedyne gwiazdki w oczach przyjmę jak sam w łeb dostanę ;>
PozdrawiamKomentarz
-

Komentarz