Quantuum R+ Dual Power

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andres
    Początki nałogu
    • 2006
    • 257

Jutro lub pojutrze będę miał je do odbioru a w czwartek już będą w użyciu, a ja raczej nie oszczędzam sprzętu więc będę mógł coś powiedzieć.
    kompakcik i stara smiena
    www.sport.3ct-phototeam.pl
    http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

• pszczółka_maja
      Coś już napisał
      • 2009
      • 71

Hehe, ja swojego sprzętu też nie oszczędzam. Ale inaczej to bywa z cudzym. W sumie to i tak mało czasu było na możliwość kombinowania. Myślę, że jeszcze nadarzy się ku temu okazja. A co do "badań" nad Quantuum R+ Dual Power - to czekam w takim razie na konkretne recenzje )

Komentarz

• ArtMoon
        Bywalec
        • 2007
        • 113

Ja rowniez. Moze ktos pokusi sie o jakies sampelki z sesji w plenerze...
        http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• yakuza
          Coś już napisał
          • 2007
          • 73

lampa zamówiona teraz tylko pozostało czekać na przesyłkę

Komentarz

• ArtMoon
            Bywalec
            • 2007
            • 113

Koledzy chyba z tymi lampami siedza caly czas w plenerze Moze ktos skrobnie cos o wrazeniach z uzytkowania?
            http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• allgsm
              Początki nałogu
              • 2007
              • 311

Hmm, ciekawa propozycja. Ale 150 blyskow przy 300ws, czyli przy uzyciu pelnej mocy ?
              Jak to faktcznie wyglada w praniu i na ile starcza, testowal juz wkoncu ktos ?
              http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Komentarz

• Pawel_G
                Uzależniony
                • 2008
                • 527

Chętnie też poczytam opinię jakiegoś posiadacza tych lampek bo zastanawiam się pomiędzy nimi a zasilanymi 230V Powerluxami.

Komentarz

• yakuza
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 73

testowa sesja z lampą jutro w plenerze wczoraj doszła dopiero.
                  pierwsze wrażenia - lampa dobrze wykonana, dobry materiał, co do akumulatora nie podoba mi się materiał z jakiego wykonana jest obudowa i przekonany do tego plastiku nie jestem do końca. Ale zobaczymy jak w praktyce z tym będzie Jedyne próby były z moją siostrą przed obiektywem, ale całą postać 5letniego dziecka łatwo doświetlić softboxem 80x120, jutro jak nic nie wypadnie to już "pełnowymiarowa" modelka lub modelki będą
                  po sesji napiszę coś więcej o tej lampie

Komentarz

• allgsm
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 311

Zamieszczone przez yakuza
                    testowa sesja z lampą jutro w plenerze wczoraj doszła dopiero.
                    pierwsze wrażenia - lampa dobrze wykonana, dobry materiał, co do akumulatora nie podoba mi się materiał z jakiego wykonana jest obudowa i przekonany do tego plastiku nie jestem do końca. Ale zobaczymy jak w praktyce z tym będzie Jedyne próby były z moją siostrą przed obiektywem, ale całą postać 5letniego dziecka łatwo doświetlić softboxem 80x120, jutro jak nic nie wypadnie to już "pełnowymiarowa" modelka lub modelki będą
                    po sesji napiszę coś więcej o tej lampie
                    Napisz napisz, czekamy ;-) Mi za bardzo nie pasuje ilosc blyskow 150, strasznie malo, dlatego cieakwy jestem jak to wyjdzie w praniu.
                    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Komentarz

• janmar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3468

Zamieszczone przez allgsm.pl
                      Napisz napisz, czekamy ;-) Mi za bardzo nie pasuje ilosc blyskow 150, strasznie malo, dlatego ciekawy jestem jak to wyjdzie w praniu.
                      Akumulator~~230 PLN.W porównaniu z innymi znanymi systemami to taniocha.Nie jeżdzi się z jedną kartą pamięci ,a przecież kosztuje tak samo.
                      Pozatym: nie robisz wszystkich błysków na pełnej mocy.Plener zewn.nie trwa zwykle tyle czasu co w studio.Zmieniają sie przecież warunki ,nie masz ze sobą tyle sprzetu co w studio.Sesja musi byc przemyślana, jeśli założysz 3h to z jednego aku masz co 1,5min błysk.To tak mało?Dodaj czas na dojazd zainstalowanie się, przygotowanie do zdjęć ,powrót, rozpakowanie i uporządkowanie po sesjii.Masz dzień z głowy.Dla mnie jest ok.Pozdrawiam
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Zamieszczone przez Pawel_G
                      Chętnie też poczytam opinię jakiegoś posiadacza tych lampek bo zastanawiam się pomiędzy nimi a zasilanymi 230V Powerluxami.
                      Nie,przecież tu chodzi o to że ww. lampy mają mozliwosc pracy na 230V lub 12V.Mozliwość pracy bez dostępu do sieci 230V jest tu decydującym wyróżnikiem.
                      Ostatnio edytowany przez janmar; 7379. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• morafi
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 111

Z nieciepliowścią czekam na sample z pleneru, oczywiscie na full mocy i w słoneczny dzień. Sam jestem zainteresowany ta opcja bo moje 550 EX juz ledwo ciagna

Komentarz

• ABJ
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 234

w czwartek mialem sesje w sloneczny dzien, na szczesci z dostepem do pradu... Moj bowens 500Ws z garnkiem szedl na pelnej mocy, zeby niebo bylo jak niebo a nie biala plama za modelka...
                          Niestety bylem ograniczony czasem synchronizacji (1/125s), wiec jesli jestescie ograniczeni czasem synchro, to ta 300Ws bedzie za slaba w w/w warunkach.
                          abjphotography.com

Komentarz

• morafi
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 111

W takim wypadku polecam kupić:

założyc lampe na te sanki ustawić na higtspeed, przyłożyc do fotoceli głownej lampy i spokojnie mozna osiągnąć czas nawet do 1/1000 ( to jeszcze zależy od czasów lampy )
                            Ostatnio edytowany przez morafi; 9247.

Komentarz

• Jacek_Z
                              Moderator
                              • 2005
                              • 2726

tryb HSS daje w efekcie mniejszą ilość światła błyskowego na matrycę, nie jest wcale dobrym rozwiązaniem gdy brak mocy.
                              Zmienić body na takie z synchro 1/250 - zysk 1 EV.
                              Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Komentarz

• ABJ
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 234

hehe i kogos do trzymania lampy przy fotoceli...
                                poza tym nie lubie byc ograniczony kablem

tak czy siak, domowymi sposobami, 300Ws w sloneczny dzien jest za slabe...
                                abjphotography.com

Komentarz

Pracuję...